torsdag 29. september 2011

Hurtig sagsbehandling

Selektro i Møldrup fik hurtigt ja

Helt ærligt, så er jeg imponeret over den hurtige byggesagsbehandling, vi oplevede hos Viborg Kommune, siger salgsdirektør Karl-Peter Andersen fra Selektro A/S.

MØLDRUP: To uger. Længere varede det ikke, fra elektronikvirksomheden Se-lektro A/S i Møldrup søgte Viborg Kommune om byggetilladelse til en kontorpavillon, til hele sagsbehandlingen var gennemført, og tilladelsen blev givet. Den korte ekspeditionstid vækker glæde hos salgsdirektør Karl-Peter Andersen fra Selektro, der er glad for, at han brugte Viborgegnens Erhvervsråd som døråbner i forhold til kommunens byggesagsafdeling.
- Viborg Kommunes byggesagsafdeling er ofte blevet kritiseret for langsommelig sagsbehandling. Så vi frygtede det værste, da vi havde besluttet os for at få opført en kontorpavillon til løsning af et akut pladsproblem. I et forsøg på at få fremmet den kommunale sagsbehandling kontaktede vi derfor erhvervskontoret. Det viste sig som en knaldgod idé, siger Karl-Peter Andersen.
- Umiddelbart efter at vi havde forelagt erhvervskonsulent Michael Freundlich sagen, tog han kontakt til kommunens byggesagsafdeling, der straks åbnede sagen. Herefter fulgte han løbende op på tingene. Selv havde vi nogle få telefonsamtaler med kommunens sagsbehandler og fremsendte de nødvendige papirer. Under sagsbehandlingen opstod der et par udfordringer, som vi hurtigt fik løst. Slutresultatet blev, at vi i løbet af to uger fik den nødvendige tilladelse, så vi kunne disponere i forhold til firmaet, der leverer pavillonen. Når vi trækker den tid fra, der blev brugt til at sende papirer frem og tilbage, har den egentlige sagsbehandling ikke taget mere end en uges tid. Det betragter vi som en ualmindeligt god service, som både Viborg Kommune og erhvervskontoret fortjener en cadeau for, siger Karl Peter Andersen.
Tror på vækst
Den pavillon, som Selektro får opført, er på 150 kvadratmeter og skal bl. a. anvendes til virksomhedens produktionsforberende afdeling og produktionstekniske  afdeling. Herved frigøres plads i Selektros montageafdeling, og den skal anvendes til ansættelse af yderligere montagemedarbejdere. I første omgang skal der ansættes fem nye medarbejdere. Planen er, at de alle kommer fra Flextronics nu nedlagte fabrik i Skive. Senere skal der efter planen ansættes yderligere tre nye medarbejdere. I dag har Selektro omkring 65 medarbejdere.
- Vi ansætter nye medarbejdere, fordi det går rigtig godt for Selektro. Mens mange medier og politikere prøver at ”tale krisen op”, klør vi på for at sikre nye ordrer, øge produktionen og skabe flere danske arbejdspladser. Tendensen i vores branche er at outsource produktionen til lavtlønslande. Selektros strategi går ud på det modsatte. Vi har en lille produktionsafdeling i Polen til de mere simple opgaver, men ellers vil vi fastholde både udvikling, produktion, salg, logistik m.v. i Møldrup, hvorfra vi i kraft af dygtige og dedikerede medarbejdere samt avanceret udstyr kan levere til konkurrencedygtige priser. At producere tæt på vores kunder giver også en række fordele som nærhed og fleksibilitet.
- Ifølge vores strategiplan skal vi om tre år have 50 procent flere medarbejdere i Danmark. En af forudsætningerne for at nå dette mål er, at bl.a. de offentlige myndigheder optræder som medspillere og ikke modspillere. Hvad det angår, har Viborg Kommune og Erhvervskontoret i den aktuelle sag vist vejen, fastslår Karl-Peter Andersen.
 
Fakta om
Selektro A/S
Selektro er en højteknologisk virksomhed, der udvikler og producerer elektroniske styrings-komponenter
Selektro-navnet blev etableret i 2009 efter sammenlægning af virksomhederne Skals Elektro v/Jan Laursen og Echo v/Karl-Peter Andersen.
Virksomheden har omkring 65 medarbejdere.
Ejerkredsen (Jan Laursen og Karl-Peter Andersen) er netop udvidet ved at optage en række nøglemedarbejdere som aktionærer.
Selektro indfører overskudsdeling med virkning fra 1. oktober 2011.


onsdag 23. maj 2018

Kulturperson blev ny Knaberkonge i Aalestrup

Regentpar nr. 51 blev kåret ved Knaberfesten

onsdag 23. maj 2018

Optog og hundreder af mennesker i gaderne i Aalestrup

Af Ture Damtoft AALESTRUP: Knaberfesten sluttede i søndags på en dag hvor gaderne, kræmmerboderne...

onsdag 23. maj 2018

Tværkommunalt samarbejde skal sikre arbejdskraft

Nyt tværkommunalt samarbejde kobler virksomhed og ledig i Vesthimmerland, Rebild og Mariagerfjord...

onsdag 16. maj 2018

Regent nummer 51 skal kåres ved Knaberfesten

Af Hanne Monrad KNABERFEST: På søndag, 20. maj udløses spændingen om, hvem der skal være det nye...

onsdag 16. maj 2018

43 sider af kulturarven

Programmet for årets Kulturarvsmåned er nu klar

onsdag 16. maj 2018

Leoparderne kommer til Aalestrup

AALESTRUP: Aalestrup Seniorer arrangerer også i år en sommerfest for medlemmerne, ”Grillaften på...

onsdag 16. maj 2018

Kunst til glæde og inspiration i Møldrup

MØLDRUP: Lokalhistorisk Forening for Møldrup og Omegn har nye billeder på Gallerigangens vægge på...

onsdag 09. maj 2018

Jasmin og Emilie blev hyldet på Museet i Farsø

VESTHIMMERLAND: Skoleelever fra 7.–10. kl. i Vesthimmerlands Kommune var inviteret til at indsende...

onsdag 09. maj 2018

Aalestrup får seks mio. kr. til et sundhedshus

Socialministeriet ser velvilligt på Aalestrup-projekt

onsdag 02. maj 2018

Narkobilist uden kørekort

GEDSTED: Tirsdag blev en 24-årig lokal mand standset af politiet. Manden kørte på Mosegårdsvej i...

Arkiv

ingen nyheder i denne liste