fredag 22. juni 2012

Hjertebo i Hvam snart klar til indflytning

Af: Hanne Grabow

Beboere flytter efter planen ind 1. august.

Anne Brorson viser én af lejlighederne som snart skal stå klar til de nye beboere.

HVAM: Planerne for den nye institution i Hvam, ”Hjertebo”, holder tidsplanen. Det første spadestik blev taget af bestyrelsesformand, Anders Jensen, Hvam og borgmester Søren Pape Poulsen, Viborg, i september 2011. I februar 2012 var der rejsegilde og planen var at byggeriet skullestå klar sidst i juni måned.
Selvom det på nuværende tidspunkt ikke ser sådan ud, lover håndværkerne og bygherrerne, at det kommer til at holde stik.
”Hjertebo” er en institution, et friplejehjem, for psykisk og fysisk handicappede som bliver etableret i samarbejde med Kristelig Handicapforening. Institutionen bliver indrettet til at kunne huse 12 personer, der får hver deres lille lejlighed med stue, soveværelse, køkken og bad. Til hver lejlighed vil der være en lille terrasse. Samtidig vil der være fælles faciliteter i det flotte byggeri, som har skabt megen opmærksomhed i et stort område.
Projektet med ”Hjertebo” blev ”født” af lokale borgere som led i en borgerplan tilbage i 2006, for at fremme udviklingen i lokalområdet i Hvam. I første omgang så man på Hvam Skoles bygninger, der var blevet ledige efter lukning af skolen, men de var ikke helt ideelle til formålet så hurtigt blev det besluttet at opføre nye bygninger på det 14.000 kvadratmeter  store areal som tidligere var udlagt til idrætsformål.
Anders K. Jensen, Hvam, og Torben Kiel Jensen, Aalestrup, har været initiativtagerne og her i foråret blev Anne Brorson ansat som leder og har siden fået en souschef Rosa Rosendal med på holdet. Derudover skal der i første omgang ansættes otte personer mere.
Det er diakonpædagoger, ergoterapeut og lærer. Når behovet bliver større er det meningen at der skal ansættes yderligere lokale til at hjælpe de 12 beboere der bliver lejligheder til.
- Lige nu har vi to ledige pladser for at få fyldt op, siger Anne Brorson, men det regner vi med, at det sker snart, så vi den 1. august er klar til at modtage de nye beboere. De beboere der er tilmeldt nu er mellem 19 og 59 år og det er primært mennesker med autisme, udviklingshæmmede med fysiske og psykiske handicaps. Vi har ikke ansat køkkenpersonale og pedel. Det er meningen at personalet og beboerne i fællesskab skal lave mad og ordne mindre ting i huset. Snart rykker håndværkerne ud og derefter skal lejlighederne indrettes og
møbleres, så man kan starte op som planen var den 1. august og når alle er godt på plads vil der blive en officiel indvielse, den 9. september 2012


onsdag 14. februar 2018

Fundraising på Vesterbølle Efterskole

VESTERBØLLE: Tirsdag, 7. februar var ikke nogen helt almindelig tirsdag for elever og lærere på...

onsdag 14. februar 2018

Nu sker der igen noget sjovt på Knaberscenen

Af Hanne Monrad AALESTRUP: Musik- og Teaterforeningen Membranen, Aalestrup, opførte i november...

onsdag 07. februar 2018

Koncert med fuldt hus på Hotel Hvide Kro

Tidligere Aalestrup dreng spillede op til dans

onsdag 07. februar 2018

Apoteket i Aalestrup holdt flyttedag

Er flyttet til ny adresse på Jernbanegade

onsdag 07. februar 2018

Aalestrup vil kæmpe for at kunne beholde læger

Forsøger at samle sundhedsfunktioner i nyt hus ved Testrupvej

onsdag 31. januar 2018

Borgmesterbesøg i Fjelsø

FJELSØ: Lidt forsinket og undskyldende mødte Per Bach Laursen i sidste uge op i Fjelsø...

onsdag 31. januar 2018

Opera i øjenhøjde i Gedsted

Vennepunktet får besøg af opera ekspert

torsdag 25. januar 2018

Politiet fandt narko og ammunition i Aalestrup

En mand blev kortvarigt anholdt

onsdag 24. januar 2018

Ransagningsaktion i Aalestrup

Politiet og SKAT ransager en adresse med tilknytning til bandemiljøet

onsdag 24. januar 2018

De roder og rumsterer på Cykelmuseet i Aalestrup

Vinteren er travl selv om museet er lukket

Arkiv

ingen nyheder i denne liste