torsdag 28. juni 2012

Nyt Hyrdepar skal regere i Gedsted

Af: Hanne Grabow

Samlevende par blev de nyvalgte

Solveig Højgaard og Karl Jakob Bisgaard er det nye hyrdepar i Gedsted.

GEDSTED: Den sidste del af programmet ved årets Gedeskægsfest måtte på grund af regnvej afholdes i det store telt.
Men der var en god stemning og mange var mødt opfor at deltage i udlodning  af diverse gevinster og ikke mindst overvære kåring af det nye Hyrdepar 2012
De to konferenciers Niels Heebøl og Erik Kragelund skulle dog sammen med publikum først tage afsked med det afgående par, Sjoukte van der Wier og Bent Slot. De to fik ordet for at takke for god opbakning til dem og for gode  oplevelser i løbet af året. Bent Sloth ytrede dog en  skuffelse som han åbenbart havde tænkt meget på og som var én af grundende til at han sagde ja til at blive Gedehyrde. Han var blevet lovet, at han og Sjoukte skulle være dommere i kagekonkurrencen, men dette ærefulde hverv blev overgivet til andre. Men det lød til, at han var blevet formildet ved alligevel at måtte smage de lækre kager i konkurrencen.
Herefter skulle Erik Kragelund og Niels Heebøl præsentere det nye par - Solveig Højgaard og Karl Jakob Bisgaard. Solveig Højgaard er født i Gedsted, men har boet noget af barndommen i Skive, men vendte dog tilbage til Gedsted, hvor hun startede i 6. klasse på Gedsted Skole. Senere blev hun student fra Viborg Katedralskole og blev uddannet som sygeplejerske i 1992 og er nu ansat som hjemmesygeplejerske i Vesthimmerlands Kommune.
Men det er jo ikke årsagen til at hun nu skal hædres, men i højere grad er det hende mange engagementer indenfor sporten og  foreningsverdenen i Gedsted . Hun har gennem mange år dyrket sin hobby badminton, såvel som udøvende og som træner. Solveig har også været formand for GFI, været i byfestkomiteen, medstifter af Gedsted Løbeklub og sammen med sin gemal var hun med til
at starte ”Sport i 24 timer”.
Det seneste tiltag er at hun er med stifter af ”Skolebørn løber” her i 2012. Solveig Højgaard har også været aktiv indenfor det kulturelle, hvor hun har arrangeret kulturnat i Gedsted to gange og været initiativtager til en aften med Lotte Heise. Hun har også været med til at udarbejde en velkomstfolder til nye beboere i Gedsted.
Det skulle i år vise at det var et par der blev årets Gedehyrdepar, for det var  Solveigs bedre halvdel der også skulle hædres for mange års frivilligt arbejde i Gedsted. Karl Jakob Bisgaard er født i 1960 i Hvolris og efter skoletiden tog han en landbrugsuddannelse på Asmildkloster Landbrugsskole. Herefter købte han en ejendom og blev selvstændig landmand i Bystrup. Dette hverv blev dog i 2000 udskiftet med skolebænken, idet Karl Jakob Bisgaard tog eksamen som jordbrugsteknolog. I dag er han medejer og direktør hos entreprenørfirmaet Kristian Hansen A/S i Møldrup.
Han har været formand for Sydvesthimmerlands Landboungdom, næstformand for Viborg Landøkonomiske Forenings planteavlsudvalg og et tillidshvervindenfor det politiske som  formand for hegnssynet i Aalestrup Kommune. Men Gedsted har selvfølgelig også nydt godt af Karl Jakob Bisgaards evner. Hans store interesse var og  er fodbold, og han spiller stadig en kamp i ny og næ. Og så har han været formand for GFI, desuden formand for fodboldudvalget, Gedstedhallen, håndboldudvalget, og er bestyrelsesmedlem  Gedsted Rideklub.
Og han har også været med i Gedeskægskomiteen og var medstifter af ”Sport i 24 timer”. I 1999 blev Karl Jakob Bisgaard hædret som Årets leder i Aalestrup Kommune. og som sidste nyt er han netop blevet indvalgt som bestyrelsesmedlem i Gedsted Varmeværk.
Så det er to yderst travle og populære personer der søndag eftermiddag kunne modtage publikums hyldest og se frem til et endnu mere travlt år i Gedsted.


onsdag 21. februar 2018

Ny midlertidig vej i villakvarter

Trafikken bliver ledt via Engparken

onsdag 21. februar 2018

Aktive Kvinder i Aalestrup har stor medlemsfremgang

Aktivitet næsten hver måned og med god tilslutning

onsdag 21. februar 2018

Aalestrup Seniorer har fået ny formand

2017 blev endnu et godt år for den aktive forening

onsdag 14. februar 2018

Fundraising på Vesterbølle Efterskole

VESTERBØLLE: Tirsdag, 7. februar var ikke nogen helt almindelig tirsdag for elever og lærere på...

onsdag 14. februar 2018

Nu sker der igen noget sjovt på Knaberscenen

Af Hanne Monrad AALESTRUP: Musik- og Teaterforeningen Membranen, Aalestrup, opførte i november...

onsdag 07. februar 2018

Koncert med fuldt hus på Hotel Hvide Kro

Tidligere Aalestrup dreng spillede op til dans

onsdag 07. februar 2018

Apoteket i Aalestrup holdt flyttedag

Er flyttet til ny adresse på Jernbanegade

onsdag 07. februar 2018

Aalestrup vil kæmpe for at kunne beholde læger

Forsøger at samle sundhedsfunktioner i nyt hus ved Testrupvej

onsdag 31. januar 2018

Borgmesterbesøg i Fjelsø

FJELSØ: Lidt forsinket og undskyldende mødte Per Bach Laursen i sidste uge op i Fjelsø...

onsdag 31. januar 2018

Opera i øjenhøjde i Gedsted

Vennepunktet får besøg af opera ekspert

Arkiv

ingen nyheder i denne liste