torsdag 28. juni 2012

Nyt Hyrdepar skal regere i Gedsted

Af: Hanne Grabow

Samlevende par blev de nyvalgte

Solveig Højgaard og Karl Jakob Bisgaard er det nye hyrdepar i Gedsted.

GEDSTED: Den sidste del af programmet ved årets Gedeskægsfest måtte på grund af regnvej afholdes i det store telt.
Men der var en god stemning og mange var mødt opfor at deltage i udlodning  af diverse gevinster og ikke mindst overvære kåring af det nye Hyrdepar 2012
De to konferenciers Niels Heebøl og Erik Kragelund skulle dog sammen med publikum først tage afsked med det afgående par, Sjoukte van der Wier og Bent Slot. De to fik ordet for at takke for god opbakning til dem og for gode  oplevelser i løbet af året. Bent Sloth ytrede dog en  skuffelse som han åbenbart havde tænkt meget på og som var én af grundende til at han sagde ja til at blive Gedehyrde. Han var blevet lovet, at han og Sjoukte skulle være dommere i kagekonkurrencen, men dette ærefulde hverv blev overgivet til andre. Men det lød til, at han var blevet formildet ved alligevel at måtte smage de lækre kager i konkurrencen.
Herefter skulle Erik Kragelund og Niels Heebøl præsentere det nye par - Solveig Højgaard og Karl Jakob Bisgaard. Solveig Højgaard er født i Gedsted, men har boet noget af barndommen i Skive, men vendte dog tilbage til Gedsted, hvor hun startede i 6. klasse på Gedsted Skole. Senere blev hun student fra Viborg Katedralskole og blev uddannet som sygeplejerske i 1992 og er nu ansat som hjemmesygeplejerske i Vesthimmerlands Kommune.
Men det er jo ikke årsagen til at hun nu skal hædres, men i højere grad er det hende mange engagementer indenfor sporten og  foreningsverdenen i Gedsted . Hun har gennem mange år dyrket sin hobby badminton, såvel som udøvende og som træner. Solveig har også været formand for GFI, været i byfestkomiteen, medstifter af Gedsted Løbeklub og sammen med sin gemal var hun med til
at starte ”Sport i 24 timer”.
Det seneste tiltag er at hun er med stifter af ”Skolebørn løber” her i 2012. Solveig Højgaard har også været aktiv indenfor det kulturelle, hvor hun har arrangeret kulturnat i Gedsted to gange og været initiativtager til en aften med Lotte Heise. Hun har også været med til at udarbejde en velkomstfolder til nye beboere i Gedsted.
Det skulle i år vise at det var et par der blev årets Gedehyrdepar, for det var  Solveigs bedre halvdel der også skulle hædres for mange års frivilligt arbejde i Gedsted. Karl Jakob Bisgaard er født i 1960 i Hvolris og efter skoletiden tog han en landbrugsuddannelse på Asmildkloster Landbrugsskole. Herefter købte han en ejendom og blev selvstændig landmand i Bystrup. Dette hverv blev dog i 2000 udskiftet med skolebænken, idet Karl Jakob Bisgaard tog eksamen som jordbrugsteknolog. I dag er han medejer og direktør hos entreprenørfirmaet Kristian Hansen A/S i Møldrup.
Han har været formand for Sydvesthimmerlands Landboungdom, næstformand for Viborg Landøkonomiske Forenings planteavlsudvalg og et tillidshvervindenfor det politiske som  formand for hegnssynet i Aalestrup Kommune. Men Gedsted har selvfølgelig også nydt godt af Karl Jakob Bisgaards evner. Hans store interesse var og  er fodbold, og han spiller stadig en kamp i ny og næ. Og så har han været formand for GFI, desuden formand for fodboldudvalget, Gedstedhallen, håndboldudvalget, og er bestyrelsesmedlem  Gedsted Rideklub.
Og han har også været med i Gedeskægskomiteen og var medstifter af ”Sport i 24 timer”. I 1999 blev Karl Jakob Bisgaard hædret som Årets leder i Aalestrup Kommune. og som sidste nyt er han netop blevet indvalgt som bestyrelsesmedlem i Gedsted Varmeværk.
Så det er to yderst travle og populære personer der søndag eftermiddag kunne modtage publikums hyldest og se frem til et endnu mere travlt år i Gedsted.


fredag 25. maj 2018

Ulovligt giftfiskeri ved Vilsted Sø

Midlertidigt fiskeforbud på grund af mulig risiko

onsdag 23. maj 2018

Hesselvang bliver certificeret

HVALPSUND: Friplejehjemmet Hesselvang i Hvalpsund bliver nu første certificerede senioridrætscenter...

onsdag 23. maj 2018

Kulturperson blev ny Knaberkonge i Aalestrup

Regentpar nr. 51 blev kåret ved Knaberfesten

onsdag 23. maj 2018

Optog og hundreder af mennesker i gaderne i Aalestrup

Af Ture Damtoft AALESTRUP: Knaberfesten sluttede i søndags på en dag hvor gaderne, kræmmerboderne...

onsdag 23. maj 2018

Tværkommunalt samarbejde skal sikre arbejdskraft

Nyt tværkommunalt samarbejde kobler virksomhed og ledig i Vesthimmerland, Rebild og Mariagerfjord...

onsdag 16. maj 2018

Regent nummer 51 skal kåres ved Knaberfesten

Af Hanne Monrad KNABERFEST: På søndag, 20. maj udløses spændingen om, hvem der skal være det nye...

onsdag 16. maj 2018

43 sider af kulturarven

Programmet for årets Kulturarvsmåned er nu klar

onsdag 16. maj 2018

Leoparderne kommer til Aalestrup

AALESTRUP: Aalestrup Seniorer arrangerer også i år en sommerfest for medlemmerne, ”Grillaften på...

onsdag 16. maj 2018

Kunst til glæde og inspiration i Møldrup

MØLDRUP: Lokalhistorisk Forening for Møldrup og Omegn har nye billeder på Gallerigangens vægge på...

onsdag 09. maj 2018

Jasmin og Emilie blev hyldet på Museet i Farsø

VESTHIMMERLAND: Skoleelever fra 7.–10. kl. i Vesthimmerlands Kommune var inviteret til at indsende...

Arkiv

ingen nyheder i denne liste