fredag 29. juni 2012

Vingård og bryghus med succes i Ugelris

Af: Hanne Grabow

Peter Knudsen har fremstillet øl og vin siden 2006

Peter Knudsen har succes med både at fremstille vin og brygge øl. Her ses han med nogle flasker af sine velkendte ”Ugelris Bobler”.

UGELRIS: Lang ude på landet, gemt godt af vejen ved Skringstrup ligger det lille Ugelris Bryghus som ikke gør så meget stads af sig ved første øjekast. For mere end 20 år siden begyndte Peter Knudsen med at producere vin. Han havde sammen med sin kone, Marianne, købt ejendommen på Skringstrupvej, hvor der var 10 ha. jord til og den skulle jo bruges til noget. Vinmarkerne blev anlagt i 1989 med nogle få vinstokke.
Placeringen viste sig at være god med en beliggenhed på højdedraget mellem Skals Ådal og Simested Ådal. Det betyder, at markerne ligger så højt, at der ikke så ofte er risiko for tidlig nattefrost. Blandt parrets venner var der nogle vinbønder fra Sydtyskland, som lærte dem at dyrke vin, og snart var der gang i produktionen og salget.
I begyndelsen var det tænkt som en god hobby men tingene greb om sig og da Peter i 2006 også startede med at brygge øl på gården, blev det en meget tidskrævende ”hobby” som efterhånden blev så stor en succes, at tiden knap slår til. I foråret 2006 blev Ugelris Vingaard & Gaardbryggeri godkendt som kommerciel vingård og i efteråret 2006 kom alle godkendelser på plads, så der nu var basis for at starte på en ølbrygning som skulle ud til kunderne i 2007.
I forbindelse med ombygning på gården blev der et rum til overs og der blev så indretter med maskiner til ølbrygning som siden har været det dominerende produkt hos Peter Knudsen. Han står selv for det hele med indkøb, brygning og salg til kunderne. Opskrifterne er blevet udviklet gennem årene og i dag brygger man ni forskellige øl, heriblandt også jule - og påskebryg. De fleste ingredienser til ølbrygningen bliver hentet i Tyskland. Der bliver brygget to gange om ugen og som regel bliver det til omkring 1000 liter pr. uge. Til tapningen kommer der nogle gode hjælpere som sætter en ære i at behandle produktet så nænsomt som muligt og som bliver til ejerens store tilfredshed.
Ugelris øl bliver solgt til forskellige restauranter og delikatesseforretninger og mange har speciel levering fra bryggeriet. Gården i Ugelris er på mange måder selvforsynende, blandt andet har Peter Knudsen nogle Hereford køer til at gå på de store marker og de bliver blandt
andet fodret med det brugte malt fra øllet, så det er sikkert nogle meget lykkelige køer, der græsser her. Udover brygningen af øl. fremstiller Peter Knudsen også ”Champagne” som de fleste af gårdens druer bliver anvendt til. Der bliver produceret omkring 1000 flasker ”Ugelris Bobler” om året og den produktion går hovedsagelig til Kongenshus Kro, som har stor succes med at servere den for kræsne gæster.
Der er travlt på Ugelris Bryghus, for udover det store arbejde med produktion og salg bliver der også arrangeret vingårdsvandring, rundvisning i produktionslokalerne og vinsmagning for private, personaleforeninger og firmaer.


onsdag 21. februar 2018

Ny midlertidig vej i villakvarter

Trafikken bliver ledt via Engparken

onsdag 21. februar 2018

Aktive Kvinder i Aalestrup har stor medlemsfremgang

Aktivitet næsten hver måned og med god tilslutning

onsdag 21. februar 2018

Aalestrup Seniorer har fået ny formand

2017 blev endnu et godt år for den aktive forening

onsdag 14. februar 2018

Fundraising på Vesterbølle Efterskole

VESTERBØLLE: Tirsdag, 7. februar var ikke nogen helt almindelig tirsdag for elever og lærere på...

onsdag 14. februar 2018

Nu sker der igen noget sjovt på Knaberscenen

Af Hanne Monrad AALESTRUP: Musik- og Teaterforeningen Membranen, Aalestrup, opførte i november...

onsdag 07. februar 2018

Koncert med fuldt hus på Hotel Hvide Kro

Tidligere Aalestrup dreng spillede op til dans

onsdag 07. februar 2018

Apoteket i Aalestrup holdt flyttedag

Er flyttet til ny adresse på Jernbanegade

onsdag 07. februar 2018

Aalestrup vil kæmpe for at kunne beholde læger

Forsøger at samle sundhedsfunktioner i nyt hus ved Testrupvej

onsdag 31. januar 2018

Borgmesterbesøg i Fjelsø

FJELSØ: Lidt forsinket og undskyldende mødte Per Bach Laursen i sidste uge op i Fjelsø...

onsdag 31. januar 2018

Opera i øjenhøjde i Gedsted

Vennepunktet får besøg af opera ekspert

Arkiv

ingen nyheder i denne liste