torsdag 22. november 2012

Priser til frivillige i Vesthimmerland

Af: Hanne Grabow

Kunstværker fra Aalestrup til prismodtagerne

Monika Isa Andersen, Østrup og Henrik Glerup Larsen, Haubro fik priserne overrakt af formanden for Vesthimmerlands Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg Jan Dyregaard, Vestrup

VESTHIMMERLAND: Der var godt fyldt op i den store sal da formanden for Kultur- og Fritidsudvalget i Vesthimmerlands Kommune, Jan Dyregaard, bød velkommen til Prisfest 2012 i Musikhuset Alfa i Aars:
- Det er en aften, hvor aktive i sports- og fritidsverdenen og kulturlivet i Vesthimmerland er i centrum. Vores egen lille ”Awardfest”. I år har vi valgt at lægge festen her i Vesthimmerlands Musikhus. Til hverdag fungerer huset som mødested for flere hundrede aktive musikinteresserede mennesker i alle aldre og her er undervisningslokaler for lokale musik- og teaterforeninger, Vesthimmerlands Gymnasium og Vesthimmerlands Kulturskole. Deres aktiviteter skaber liv i huset og i hele kommunen.
Efter en fællessang blev scenen overladt til et hold dygtige dansere, Freestyle Phanatix, som begejstrede publikum med breakdance. Og så blev der uddelt priser.
- I Vesthimmerlands Kommune har vi et blomstrende foreningsliv, som skaber nogle gode rammer for at målene kan nås, sagde Jan
Dyregaard. Her yder frivillige en stor uvurderlig indsats for kultur- og fritidslivet. I inspirerer, trøster, motiverer og roser, når kampen for at nå et mål udkæmpes i øvelokalerne og på banen. Det arbejde, der gøres i foreninger og klubber, er med til at give både os, der bor i kommunen og vore gæster mange store oplevelser. Og ligesom vi skal anerkende de flotte præstationer, skal vi huske, at påskønne og anerkende den indsats der ydes i kulisserne. Uden det arbejde, der gøres her, var det endnu sværere at nå i mål!.


New York
Jan Dyregaard fortalte herefter om den kunstner der i år er blevet valgt til at
levere et kunstværk til de to prismodtagere. Årets kunstværk er ”New York” af Poul Spanggaard, Aalestrup. Desuden får prismodtagerne en pengegave på 3000 kr. og et diplom. Kunstneren udfører også billedet på etiketten til kommunens ”Kulturvin”.
Kultur- og Fritidsprisen gives til en person eller gruppe af personer, der har ydet en særlig indsats for kultur- eller fritidsområdet. Det sker efter indstilling fra
borgerne. Til kulturprisen var syv personer eller grupper indstillet og Kulturrådet besluttede at prisen skulle gå til den kun 17-årige Monica Isa Andersen, Østrup. Hun er aktiv som solist til dansegalla, har haft flere store roller i ”Greyhounds” opsætninger, og hun er begyndt at markere sig udenfor kommunen, hvor hun på andet år er på scenen i Herning Kongrescenter samtidig med, at hun passer sin skole i Aars.
Til Fritidsprisen var indstillet 10 kandidater. Modtageren blev Henrik Glerup Larsen, Haubro. Han har i mange år ydet en stor indsats i foreningslivet, bl.a. FDF Aars, Aars Brydeklub, Haubro Landsbyskole og Haubros Venner. I løbet af aftenen var der endnu to priser der skulle uddeles. ”Du gør en forskel”-prisen
som uddeles af Danmarks Idrætsforbund, til en lokal ildsjæl, og G. Stampe Jacobsens Hæderslegat, der uddeles af Idrætsrådet Vesthimmerland.
Det var sidste gang denne pris blev uddelt. Til at motivere for og uddele disse to priser, gik formand for Idrætsrådet i Vesthimmerland, Tove Douglas på scenen. De to vindere var Dianna Mærsk Knudsen, Vindblæs og Helle Guldman, Ullits.


onsdag 23. maj 2018

Kulturperson blev ny Knaberkonge i Aalestrup

Regentpar nr. 51 blev kåret ved Knaberfesten

onsdag 23. maj 2018

Optog og hundreder af mennesker i gaderne i Aalestrup

Af Ture Damtoft AALESTRUP: Knaberfesten sluttede i søndags på en dag hvor gaderne, kræmmerboderne...

onsdag 23. maj 2018

Tværkommunalt samarbejde skal sikre arbejdskraft

Nyt tværkommunalt samarbejde kobler virksomhed og ledig i Vesthimmerland, Rebild og Mariagerfjord...

onsdag 16. maj 2018

Regent nummer 51 skal kåres ved Knaberfesten

Af Hanne Monrad KNABERFEST: På søndag, 20. maj udløses spændingen om, hvem der skal være det nye...

onsdag 16. maj 2018

43 sider af kulturarven

Programmet for årets Kulturarvsmåned er nu klar

onsdag 16. maj 2018

Leoparderne kommer til Aalestrup

AALESTRUP: Aalestrup Seniorer arrangerer også i år en sommerfest for medlemmerne, ”Grillaften på...

onsdag 16. maj 2018

Kunst til glæde og inspiration i Møldrup

MØLDRUP: Lokalhistorisk Forening for Møldrup og Omegn har nye billeder på Gallerigangens vægge på...

onsdag 09. maj 2018

Jasmin og Emilie blev hyldet på Museet i Farsø

VESTHIMMERLAND: Skoleelever fra 7.–10. kl. i Vesthimmerlands Kommune var inviteret til at indsende...

onsdag 09. maj 2018

Aalestrup får seks mio. kr. til et sundhedshus

Socialministeriet ser velvilligt på Aalestrup-projekt

onsdag 02. maj 2018

Narkobilist uden kørekort

GEDSTED: Tirsdag blev en 24-årig lokal mand standset af politiet. Manden kørte på Mosegårdsvej i...

Arkiv

ingen nyheder i denne liste