torsdag 22. november 2012

Priser til frivillige i Vesthimmerland

Af: Hanne Grabow

Kunstværker fra Aalestrup til prismodtagerne

Monika Isa Andersen, Østrup og Henrik Glerup Larsen, Haubro fik priserne overrakt af formanden for Vesthimmerlands Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg Jan Dyregaard, Vestrup

VESTHIMMERLAND: Der var godt fyldt op i den store sal da formanden for Kultur- og Fritidsudvalget i Vesthimmerlands Kommune, Jan Dyregaard, bød velkommen til Prisfest 2012 i Musikhuset Alfa i Aars:
- Det er en aften, hvor aktive i sports- og fritidsverdenen og kulturlivet i Vesthimmerland er i centrum. Vores egen lille ”Awardfest”. I år har vi valgt at lægge festen her i Vesthimmerlands Musikhus. Til hverdag fungerer huset som mødested for flere hundrede aktive musikinteresserede mennesker i alle aldre og her er undervisningslokaler for lokale musik- og teaterforeninger, Vesthimmerlands Gymnasium og Vesthimmerlands Kulturskole. Deres aktiviteter skaber liv i huset og i hele kommunen.
Efter en fællessang blev scenen overladt til et hold dygtige dansere, Freestyle Phanatix, som begejstrede publikum med breakdance. Og så blev der uddelt priser.
- I Vesthimmerlands Kommune har vi et blomstrende foreningsliv, som skaber nogle gode rammer for at målene kan nås, sagde Jan
Dyregaard. Her yder frivillige en stor uvurderlig indsats for kultur- og fritidslivet. I inspirerer, trøster, motiverer og roser, når kampen for at nå et mål udkæmpes i øvelokalerne og på banen. Det arbejde, der gøres i foreninger og klubber, er med til at give både os, der bor i kommunen og vore gæster mange store oplevelser. Og ligesom vi skal anerkende de flotte præstationer, skal vi huske, at påskønne og anerkende den indsats der ydes i kulisserne. Uden det arbejde, der gøres her, var det endnu sværere at nå i mål!.


New York
Jan Dyregaard fortalte herefter om den kunstner der i år er blevet valgt til at
levere et kunstværk til de to prismodtagere. Årets kunstværk er ”New York” af Poul Spanggaard, Aalestrup. Desuden får prismodtagerne en pengegave på 3000 kr. og et diplom. Kunstneren udfører også billedet på etiketten til kommunens ”Kulturvin”.
Kultur- og Fritidsprisen gives til en person eller gruppe af personer, der har ydet en særlig indsats for kultur- eller fritidsområdet. Det sker efter indstilling fra
borgerne. Til kulturprisen var syv personer eller grupper indstillet og Kulturrådet besluttede at prisen skulle gå til den kun 17-årige Monica Isa Andersen, Østrup. Hun er aktiv som solist til dansegalla, har haft flere store roller i ”Greyhounds” opsætninger, og hun er begyndt at markere sig udenfor kommunen, hvor hun på andet år er på scenen i Herning Kongrescenter samtidig med, at hun passer sin skole i Aars.
Til Fritidsprisen var indstillet 10 kandidater. Modtageren blev Henrik Glerup Larsen, Haubro. Han har i mange år ydet en stor indsats i foreningslivet, bl.a. FDF Aars, Aars Brydeklub, Haubro Landsbyskole og Haubros Venner. I løbet af aftenen var der endnu to priser der skulle uddeles. ”Du gør en forskel”-prisen
som uddeles af Danmarks Idrætsforbund, til en lokal ildsjæl, og G. Stampe Jacobsens Hæderslegat, der uddeles af Idrætsrådet Vesthimmerland.
Det var sidste gang denne pris blev uddelt. Til at motivere for og uddele disse to priser, gik formand for Idrætsrådet i Vesthimmerland, Tove Douglas på scenen. De to vindere var Dianna Mærsk Knudsen, Vindblæs og Helle Guldman, Ullits.


onsdag 14. februar 2018

Fundraising på Vesterbølle Efterskole

VESTERBØLLE: Tirsdag, 7. februar var ikke nogen helt almindelig tirsdag for elever og lærere på...

onsdag 14. februar 2018

Nu sker der igen noget sjovt på Knaberscenen

Af Hanne Monrad AALESTRUP: Musik- og Teaterforeningen Membranen, Aalestrup, opførte i november...

onsdag 07. februar 2018

Koncert med fuldt hus på Hotel Hvide Kro

Tidligere Aalestrup dreng spillede op til dans

onsdag 07. februar 2018

Apoteket i Aalestrup holdt flyttedag

Er flyttet til ny adresse på Jernbanegade

onsdag 07. februar 2018

Aalestrup vil kæmpe for at kunne beholde læger

Forsøger at samle sundhedsfunktioner i nyt hus ved Testrupvej

onsdag 31. januar 2018

Borgmesterbesøg i Fjelsø

FJELSØ: Lidt forsinket og undskyldende mødte Per Bach Laursen i sidste uge op i Fjelsø...

onsdag 31. januar 2018

Opera i øjenhøjde i Gedsted

Vennepunktet får besøg af opera ekspert

torsdag 25. januar 2018

Politiet fandt narko og ammunition i Aalestrup

En mand blev kortvarigt anholdt

onsdag 24. januar 2018

Ransagningsaktion i Aalestrup

Politiet og SKAT ransager en adresse med tilknytning til bandemiljøet

onsdag 24. januar 2018

De roder og rumsterer på Cykelmuseet i Aalestrup

Vinteren er travl selv om museet er lukket

Arkiv

ingen nyheder i denne liste