onsdag 19. december 2012

”Maestro” dommer skal dirigere nytårskoncerten

Peter Ettrup Larsen fra TV skal stå på dirigentpodiet

Peter Ettrup Larsen.

AALESTRUP: Når Prinsens Musikkorps, Birthe Kjær og Bobo Moreno 18. januar spiller nytårskoncert i Aalestrup Idrætscenter, er det med et kendt TV ansigt på dirigentpodiet.
 Det er nemlig den kendte dommer fra de populære ”Maestro” programmer på DR1, Peter Ettrup Larsen, der står på podiet for at holde styr på de musikalske løjer.
 Peter Ettrup Larsen (f. 1965) er uddannet dirigent hos professor Jorma Panula på Sibelius Akademiet i Helsinki, Finland (1993). Sideløbende med en international karriere som freelance dirigent er PEL i dag selv med til at uddanne fremtidens dirigenter som lektor i direktion ved Sibelius Akademiet.
 Peter Ettrup Larsen er en alsidig herre, der kan rigtig meget. Han er uddannet musiker (klarinet) fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København, han er cand.mag. i musikvidenskab og retorik fra Københavns Universitet, han er forfatter af børne-, sang- og fagbøger, han er komponist og så er han altså dirigent - uddannet på et af de fineste akademier i verden: Sibelius Akademiet i Finland.
 Peter Ettrup Larsen har ganske bredt repertoire, der strækker sig fra det klassiske, symfoniske repertoire over ballet og opera til de mere rytmiske genrer. Peter Ettrup Larsen dirigerer således jævnligt såvel symfoni- som militærorkestre, ligesom han også er hovedansvarlig for den finske militærdirigentuddannelse.
 Peter Ettrup Larsen er desuden forfatter til bogen ”Mød dirigenten - hvad er det egentlig han laver?”, der udkom i 2007. Her afsløres dirigentens hemmeligheder på en letforståelig og underholdende måde. ”Mød dirigenten” fik anmelderne til at bruge ord som: ’Pionerindsats’, ’Fornøjelig og velskrevet’ samt ’Glimrende oplysningsværk, som jeg varmt kan anbefale’.
 I 2003 udgav Peter Ettrup Larsen den anmelderroste ”Peters Sangbog - 25 nye sjove sange for børn” både som bog og på cd. Peters Sangbog udkom i 2010 i 2. oplag, der nu også indeholder en syng-med-cd.
 I 2006 bestilte Aarhus Symfoniorkester det symfoniske børnekorværk ”December”. Uropførelsen med Aarhus Symfoniorkester og 250 børn fra århusianske skolekor er udgivet såvel på noder/tekst som på cd.
 I december 2011 opførte Aarhus Symfoniorkesters atter et nyt værk af Peter Ettrup Larsen, da forestillingen ”Jul i Aarhus” løb af stablen med hjælp af bl.a. 150 korbørn samt 40 balletbørn.
 Endelig bliver der også tid til at spille, idet Peter Ettrup Larsen er pianist i Radioens Wienertrio, der løbende giver koncerter over hele landet, samt klarinettist i dixielandbandet The New Orleaners. Begge ensembler har indspillet cd’er og bl.a. turneret i USA.


fredag 25. maj 2018

Ulovligt giftfiskeri ved Vilsted Sø

Midlertidigt fiskeforbud på grund af mulig risiko

onsdag 23. maj 2018

Hesselvang bliver certificeret

HVALPSUND: Friplejehjemmet Hesselvang i Hvalpsund bliver nu første certificerede senioridrætscenter...

onsdag 23. maj 2018

Kulturperson blev ny Knaberkonge i Aalestrup

Regentpar nr. 51 blev kåret ved Knaberfesten

onsdag 23. maj 2018

Optog og hundreder af mennesker i gaderne i Aalestrup

Af Ture Damtoft AALESTRUP: Knaberfesten sluttede i søndags på en dag hvor gaderne, kræmmerboderne...

onsdag 23. maj 2018

Tværkommunalt samarbejde skal sikre arbejdskraft

Nyt tværkommunalt samarbejde kobler virksomhed og ledig i Vesthimmerland, Rebild og Mariagerfjord...

onsdag 16. maj 2018

Regent nummer 51 skal kåres ved Knaberfesten

Af Hanne Monrad KNABERFEST: På søndag, 20. maj udløses spændingen om, hvem der skal være det nye...

onsdag 16. maj 2018

43 sider af kulturarven

Programmet for årets Kulturarvsmåned er nu klar

onsdag 16. maj 2018

Leoparderne kommer til Aalestrup

AALESTRUP: Aalestrup Seniorer arrangerer også i år en sommerfest for medlemmerne, ”Grillaften på...

onsdag 16. maj 2018

Kunst til glæde og inspiration i Møldrup

MØLDRUP: Lokalhistorisk Forening for Møldrup og Omegn har nye billeder på Gallerigangens vægge på...

onsdag 09. maj 2018

Jasmin og Emilie blev hyldet på Museet i Farsø

VESTHIMMERLAND: Skoleelever fra 7.–10. kl. i Vesthimmerlands Kommune var inviteret til at indsende...

Arkiv

ingen nyheder i denne liste