onsdag 19. december 2012

”Maestro” dommer skal dirigere nytårskoncerten

Peter Ettrup Larsen fra TV skal stå på dirigentpodiet

Peter Ettrup Larsen.

AALESTRUP: Når Prinsens Musikkorps, Birthe Kjær og Bobo Moreno 18. januar spiller nytårskoncert i Aalestrup Idrætscenter, er det med et kendt TV ansigt på dirigentpodiet.
 Det er nemlig den kendte dommer fra de populære ”Maestro” programmer på DR1, Peter Ettrup Larsen, der står på podiet for at holde styr på de musikalske løjer.
 Peter Ettrup Larsen (f. 1965) er uddannet dirigent hos professor Jorma Panula på Sibelius Akademiet i Helsinki, Finland (1993). Sideløbende med en international karriere som freelance dirigent er PEL i dag selv med til at uddanne fremtidens dirigenter som lektor i direktion ved Sibelius Akademiet.
 Peter Ettrup Larsen er en alsidig herre, der kan rigtig meget. Han er uddannet musiker (klarinet) fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København, han er cand.mag. i musikvidenskab og retorik fra Københavns Universitet, han er forfatter af børne-, sang- og fagbøger, han er komponist og så er han altså dirigent - uddannet på et af de fineste akademier i verden: Sibelius Akademiet i Finland.
 Peter Ettrup Larsen har ganske bredt repertoire, der strækker sig fra det klassiske, symfoniske repertoire over ballet og opera til de mere rytmiske genrer. Peter Ettrup Larsen dirigerer således jævnligt såvel symfoni- som militærorkestre, ligesom han også er hovedansvarlig for den finske militærdirigentuddannelse.
 Peter Ettrup Larsen er desuden forfatter til bogen ”Mød dirigenten - hvad er det egentlig han laver?”, der udkom i 2007. Her afsløres dirigentens hemmeligheder på en letforståelig og underholdende måde. ”Mød dirigenten” fik anmelderne til at bruge ord som: ’Pionerindsats’, ’Fornøjelig og velskrevet’ samt ’Glimrende oplysningsværk, som jeg varmt kan anbefale’.
 I 2003 udgav Peter Ettrup Larsen den anmelderroste ”Peters Sangbog - 25 nye sjove sange for børn” både som bog og på cd. Peters Sangbog udkom i 2010 i 2. oplag, der nu også indeholder en syng-med-cd.
 I 2006 bestilte Aarhus Symfoniorkester det symfoniske børnekorværk ”December”. Uropførelsen med Aarhus Symfoniorkester og 250 børn fra århusianske skolekor er udgivet såvel på noder/tekst som på cd.
 I december 2011 opførte Aarhus Symfoniorkesters atter et nyt værk af Peter Ettrup Larsen, da forestillingen ”Jul i Aarhus” løb af stablen med hjælp af bl.a. 150 korbørn samt 40 balletbørn.
 Endelig bliver der også tid til at spille, idet Peter Ettrup Larsen er pianist i Radioens Wienertrio, der løbende giver koncerter over hele landet, samt klarinettist i dixielandbandet The New Orleaners. Begge ensembler har indspillet cd’er og bl.a. turneret i USA.


onsdag 21. februar 2018

Ny midlertidig vej i villakvarter

Trafikken bliver ledt via Engparken

onsdag 21. februar 2018

Aktive Kvinder i Aalestrup har stor medlemsfremgang

Aktivitet næsten hver måned og med god tilslutning

onsdag 21. februar 2018

Aalestrup Seniorer har fået ny formand

2017 blev endnu et godt år for den aktive forening

onsdag 14. februar 2018

Fundraising på Vesterbølle Efterskole

VESTERBØLLE: Tirsdag, 7. februar var ikke nogen helt almindelig tirsdag for elever og lærere på...

onsdag 14. februar 2018

Nu sker der igen noget sjovt på Knaberscenen

Af Hanne Monrad AALESTRUP: Musik- og Teaterforeningen Membranen, Aalestrup, opførte i november...

onsdag 07. februar 2018

Koncert med fuldt hus på Hotel Hvide Kro

Tidligere Aalestrup dreng spillede op til dans

onsdag 07. februar 2018

Apoteket i Aalestrup holdt flyttedag

Er flyttet til ny adresse på Jernbanegade

onsdag 07. februar 2018

Aalestrup vil kæmpe for at kunne beholde læger

Forsøger at samle sundhedsfunktioner i nyt hus ved Testrupvej

onsdag 31. januar 2018

Borgmesterbesøg i Fjelsø

FJELSØ: Lidt forsinket og undskyldende mødte Per Bach Laursen i sidste uge op i Fjelsø...

onsdag 31. januar 2018

Opera i øjenhøjde i Gedsted

Vennepunktet får besøg af opera ekspert

Arkiv

ingen nyheder i denne liste