onsdag 02. januar 2013

Diskotek i 20 år for alle unge i Vesthimmerland

214 børn fra 30 skoler festede alkoholfrit i Aalestrup

Der er god stemning ved de alkoholfrie diskoteksarrangementer i Vesthimmerland. (Arkivfoto).

VESTHIMMERLAND: 214 børn fra mere end 30 forskellige skoler i området har været samlet til alkoholfrit diskotek i Aalestrup Idrætscenter. Arrangementet markerede 20 års dagen for det alkoholfrie diskoteks optart. Og det skete i snestorm.
John Steendahl Dalsgaard, der har været tovholder for diskotekerne i de seneste år, kunne ånde lettet op, da klokken slog 21 og Aalestrup Idrætscenter var fyldt med feststemte unge fra sjette klasse og opefter.
- Selv om entrebilletten kun koster 50 kr., så er der jo forskel på hvordan økonomien hænger sammen, om der er 100 eller 300 gæster, siger John Steendahl Dalsgaard smilende.
Netop økonomien har været årsag til, at det alkoholfrie diskotek er blevet en selvstændig forening. Fra 1992 har arrangementet sorteret under ungdomsskolen og efterfølgende et samarbejde mellem lokale idrætsforeninger. De seneste  par år har det været John Dalsgaard og en lille håndfuld ildsjæle fra Gedsted, Simested og Aalestrup, der stædigt har kørt arrangementerne videre. Men det er ikke nemt at få økonomien til at hænge sammen, uden at søge støtte, og det var årsag til, at vi har dannet foreningen ”Alkoholfrit Diskotek i Aalestrup og omegn, fortæller Niels Kristian Kristensen, Simested, der er formand for den nye forening.
I vedtægterne er det beskrevet at det er i forældre gruppen blandt 6. og 7. klasseeleverne, at hjælperne til arrangementerne skal findes. Til arrangementet fredag aften var der da også seks nye forældre fra sjette klasse på Aalestrup Skole, der havde meldt sig, og de fik en god oplevelse.
- Der er ingen tvivl om, at de unge har en fantastisk aften, griner DJ Peter Christensen, mens han smider endnu en juleplade på og ungerne hvinende danser kædedans rundt om juletræet. Det bedste ved de her arrangementer er, at der aldrig er ballade. I løbet af de 20 år jeg har været med, tror jeg kun jeg kan huske en håndfuld tilfælde, hvor vi har kontaktet forældrene, slutter Peter Christensen.
Spilleregler
Der er faste rammer for de alkoholfrie diskoteker i Vesthimmerland som arrangementet i Aalestrup er en del af. Der er således også fester i Aars, Løgstør og Farsø som benytter de samme ”spilleregler”. Der står voksne og tager imod gæsterne når de kommer. Her udfylder de sedler med navn og telefonnummer på forældre. Dørene lukkes kl. 21, og ingen får lov at forlade festen uden at forældrene kontaktes. Der er masser af voksne til stede, så alle kan være trygge ved at sende deres børn af sted. Til arrangementet i fredags deltog 25 voksne som hjælpere.
Markedsføringen er også fælles. Den foregår nemlig udelukkende via facebook. På gruppen Alkoholfrit Vesthimmerland, der har over 2200 medlemmer, kommer annonceringerne og efterfølgende billeder fra festerne.
I Aalestrup havde man denne gang søgt om støtte ved Lions Club, Lions Marie Louise og Borgerforeningen, der gav et bidrag for at få festen til at hænge sammen.
Udgifterne til diskotek, basket kurve, bungee run mv. løber hurtigt op, og hver fest har derfor et budgetteret underskud som skal dækkes ind. Det er heldigvis ikke svært at få nogen til at støtte op om de arrangementer her, som giver byens ungdom en mulighed for at feste på den gode måde, fortæller Lars Vetter, der har været ”fundraiser” for festerne.
Da klokken slog 1, var de fleste unge hentet hjem. Sneen faldt tæt uden for, og de forældre der havde længst hjem hentede børnne tidligt. På statistikken fra aftenen kan man se, at der var meget spredning på deltagerne. Faktisk var kun omkring 50 af festens deltagere fra Aalestrup by. De øvrige kom fra hele Himmerland, med Løgstør, Skals, Hobro og Terndrup som yderpunkter.
Efter oprydning og en kop kaffe kunne halassistent Jan Jensen låse Aalestrup Idrætscenter af og endnu engang konstatere at festen var forløbet uden at nogen eller noget blev skadet.
Næste fest for de unge afvikles i maj.


fredag 25. maj 2018

Ulovligt giftfiskeri ved Vilsted Sø

Midlertidigt fiskeforbud på grund af mulig risiko

onsdag 23. maj 2018

Hesselvang bliver certificeret

HVALPSUND: Friplejehjemmet Hesselvang i Hvalpsund bliver nu første certificerede senioridrætscenter...

onsdag 23. maj 2018

Kulturperson blev ny Knaberkonge i Aalestrup

Regentpar nr. 51 blev kåret ved Knaberfesten

onsdag 23. maj 2018

Optog og hundreder af mennesker i gaderne i Aalestrup

Af Ture Damtoft AALESTRUP: Knaberfesten sluttede i søndags på en dag hvor gaderne, kræmmerboderne...

onsdag 23. maj 2018

Tværkommunalt samarbejde skal sikre arbejdskraft

Nyt tværkommunalt samarbejde kobler virksomhed og ledig i Vesthimmerland, Rebild og Mariagerfjord...

onsdag 16. maj 2018

Regent nummer 51 skal kåres ved Knaberfesten

Af Hanne Monrad KNABERFEST: På søndag, 20. maj udløses spændingen om, hvem der skal være det nye...

onsdag 16. maj 2018

43 sider af kulturarven

Programmet for årets Kulturarvsmåned er nu klar

onsdag 16. maj 2018

Leoparderne kommer til Aalestrup

AALESTRUP: Aalestrup Seniorer arrangerer også i år en sommerfest for medlemmerne, ”Grillaften på...

onsdag 16. maj 2018

Kunst til glæde og inspiration i Møldrup

MØLDRUP: Lokalhistorisk Forening for Møldrup og Omegn har nye billeder på Gallerigangens vægge på...

onsdag 09. maj 2018

Jasmin og Emilie blev hyldet på Museet i Farsø

VESTHIMMERLAND: Skoleelever fra 7.–10. kl. i Vesthimmerlands Kommune var inviteret til at indsende...

Arkiv

ingen nyheder i denne liste