- Din lokale ugeavis

onsdag 26. juni 2013

Nyt ”hyrdepar” kåret i Gedsted

Af: Hanne Grabow

Valget faldt på Mette Thillemann og Bent Østrup Loft.

Bent Østrup Loft og Mette Thillemann - nyt hyrdepar.

GEDSTED: Som et af de sidste programpunkter og et meget populært indslag i årets Gedeskægsfest ,er når man søndag eftermiddag skal kåre et nyt par som årets ”Gedehyrder”.
 I år måtte eftermiddagens aktiviteter afvikles i dets store festtelt, da vejret var lidt uforudsigeligt.
 Eftermiddagens program var i store træk udtrækning af forskellige vindere der havde købt festens forskellige lodder i ugens løb og også vinderne i optoget blev fundet. Det er Knaberparret fra Aalestrup, Preben Pedersen og Lone Sørensen, der sammen med den ny kårne ”Kringlevrider” fra Ulbjerg, Niels Højer, var de strenge dommere, der skulle finde vinderne af optoget, som  havde fundet sted tidligere på dagen.
 Endelig efter de mange vindere var blevet fundet, var det tid for de to konferenciers Erik Kragelund og Niels Heebøll at betræde scenen og først skulle der tages behørig afsked med det afgående ”Hyrdepar”, Solveig Højgaard og Karl Jakob Bisgaard. Parret fik blomster, gaver og ordet for at fortælle lidt, om de aktiviteter de havde deltaget i året igennem. De udtrykte også stor taknemlig for de mange oplevelser og for den store opbakning, de havde fået i deres tid som ”Hyrdepar” i Gedsted.
 Derefter skulle Erik Kragelund og Niels Heebøll i gang med deres lange, ofte lidt kringlet, præsentation af de to nye personer, der skulle have hvervet det næste år:
 Mette Thillemann og Bent Østrup Loft.
 Mette Thillemann har boet på 35 forskellige adresser, kunne Niels Heebøll røbe og dermed også gået på mange forskellige skoler. Hun har blandt andet været elev på Haubro Efterskole og senere blev det til mange forskellige jobs og det endte med en uddannelse som sagsbehandler og projektleder. Hun har  altid været typen, der hjalp til, hvor der er behov. Mette har gennem årene i Gedsted været med i mange foreninger og blandt andet var hun formand i GIF Støtteforening og dermed også en plads i bestyrelsen.
 Erik Kragelund kunne om den kommende ”Hyrde” , Bent Østrup Loft, fortælle: Han er født i halvfjerdserne i Fastrup,  han er interesseret i fodbold , dyr har fyldt meget i hans liv og han har flyttet mange gange for til sidst at ende i Gedsted. Han har været på landsholdet og deltaget i Ol. Det krævede lidt uddybning og det bagvedliggende er, at Bent Østrup Loft er meget engageret i Handicap idræt og gør en stor indsats som træner og hjælper på mange områder i foreningen og dermed så også på den måde deltaget på landsholdet. Bent Østrup Loft startede på en landbrugsuddannelse men på grund af helbredet måtte han finde et andet fag og lige nu er han ved at tage en uddannelse som instruktør i belægning og kloak i Viborg.
 Bent Østrup Loft har et  motto: ”Jeg elsker at hjælpe til alle de steder jeg kan!”  Og det har blandt andet resulteret i en stor indsats hos ”Natteravnene” i Aalestrup og til bankospillet i Gedstedhallen, hver søndag,  er han også altid på plads.
 Så det er to yderst aktive og populære personer, der søndag eftermiddag kunne modtage publikums hyldest og se frem til endnu et travlt år i Gedsted.


onsdag 18. maj 2022

Skulptur i Aalestrup har holdt flyttedag

Ud af hi og er nu placeret på Sundhedstorvet

onsdag 18. maj 2022

Veteranbil-træf til Knaberfesten i år

Åbent træf for alle bag Aalestrup Idrætscenter

onsdag 11. maj 2022

Stor børneaktivitet til årets Knaberfest

Hop Hans' hopppeland afløser tivolipark i år

onsdag 11. maj 2022

Bålhytte antændt i Aalestrup

Af Ture DamtoftAALESTRUP: For tredje gang er der begået hærværk omkring shelterpladsen ved...

onsdag 04. maj 2022

Blotter i Borgergade

AALESTRUP: Der stod en mand og vippede med sin penis.Sådan beskriver politiet den anmeldelse om...

onsdag 04. maj 2022

130 lagde vejen omkring læge- og sundhedshuset

Regionsrådsformand blev imponeret i Aalestrup

onsdag 04. maj 2022

"Kys og kør"-anlæg i Aalestrup godkendt

AALESTRUP: Trafikafviklingen ved Aalestrup Skole bliver løbende forbedret. I 2018 og 2019 blev der...

onsdag 27. april 2022

Knaberfesten holdes igen efter to års pause

Men der er mange udfordringer inden byfesten igen holdes

onsdag 27. april 2022

Det umulige er lykkedes i Aalestrup

Af Thorkil ChristensenAALESTRUP: Det som længe så ud til at være en umulighed er nu lykkedes i...

onsdag 23. marts 2022

Aalestrup får akutbil til oktober, men hvor?

Vesthimmerland har et højt antal tilfælde af apopleksi - derfor ny akutbil