onsdag 26. juni 2013

Stemningsfyldt Sct. Hans fest i Rosenparken

Af: Hanne Grabow

Lions Club inviterede til Sct. Hans aften med bål og konkurrence

Der var noget for både børn og voksne, da Lions Club inviterede til Sct. Hans aften i Rosenparken.

AALESTRUP: Der er tradition for at Lions Club i Aalestrup inviterer til Sct. Hans fest i Rosenparken og der er næsten også blevet tradition for at vejret ikke viser sig fra den mest sommerlige side denne aften.
 Også i år var det et lidt kedeligt midsommervejr og det er jo med til, at der ikke er helt så mange mennesker som hvis det var en lun sommeraften man kunne nyde. Og det er jo rigtig ærgerligt for arrangørerne, for det er et flot arrangement Lions hvert år får stablet på benene og tilgodeser såvel børn som voksne.
 Bålet stod klar til at blive tændt, da orkestret ”Black Label” indledte festlighederne søndag aften. En nyhed i år, var at der var arrangeret ”Anderæs”, hvor man skulle købe en nummereret and, som viste sig at være en sød gul ælling. ”Ænderne” blev så sluppet løs i åen under stor opmærksomhed og der var præmie til de tre der kom først i mål.
- Det var et sjovt indslag i festen, fortæller Per Aagaard fra Lions Club, mange voksne og børn fulgte med i konkurrencen og vi fik solgt over 100 ”ænder”.
 Inden den obligatoriske båltale var der musik og sang med det lokale sangkor ”Sylvina” og som sædvanlig var det Tage Buhl, der var bålmester, så det hele blev afviklet med kyndig hånd.
 Inviteret til at holde båltalen i år, var folketingsmedlem og byrådskandidat Pernille Vigsø Bagge, Løgstør, som indledte sin tale med:
- Aldrig, aldrig, aldrig har et forår ladet vente så længe på sig. Faktisk er jeg lidt i tvivl om, hvorvidt vi egentlig har haft et forår i år, før vi lige pludselig står her skulder ved skulder i midsommeren. I hvert fald var det vinter længe i år, og det var koldt og klamt og bart i lang tid.  Men vi er nået frem til Sankt Hans, og vi klapper hinanden på ryggen og siger, at NU blev det sommer, og nu kommer solen og de lange lyse nætter med mad på terrassen, hyggeligt samvær og god vin i skumringen.
 Folk siger, at det er lige meget med vejret, når bare påklædningen er rigtig. Men det er så ligeså meget løgn, som hvis I møder en politiker der påstår, at han eller hun er helt ligeglad med meningsmålinger.
 Og vi der bor i Danmark, hvor årstiderne - og dermed vores omgivelser - skifter meget markant hele tiden, vi har denne omskiftelighed, denne udvikling eller forvandling som en del af vores folkesjæl.
 Vi er det folk i verden, der hurtigst får lavet om på tingene, som hurtigst får nye madvaner, sovevaner, arbejdsvaner og divaner.
 Når naturen lukker ned gør vi det samme, og tænder stearinlys og spiser flødeskumskager i sofaen i vintermørket.  Når naturen vågner op, bliver vi dristige og smider strømperne, så vi må tage den obligatoriske forårsforkølelse med i købet.
 Og når for eksempel politikere slås og skændes og positionerer sig, så elsker vi det, men kun når det hele ender med, at de til sidst forliges og laver en bred aftale. Vi elsker brede aftaler, efter hårde tider og knubbede ord. Det er som et HC Andersen- eventyr, hvor helten altid skal igennem en udvikling, før det hele ender såre godt. Eller som landsholdet, som altid klarer sig bedst hvis de starter som out-sidere og siden forvandler sig til Europamestre. Men lige landsholdet, kan det godt være vi skal lade ligge i år. Det kan i hvert fald kun gå fremad på den front…
 Pointen er, at vi som folk godt kan lide det omskiftelige og det foranderlige. Nogle gange har det dog den uheldige sideeffekt, at vi glemmer at nyde nuet. Vi bliver så forhippede på det, der skal komme efter - på forvandlingen - at vi glemmer at slappe af og være tilstede med de mennesker og de oplevelser og de unikke øjeblikke, som er her og nu.
 Vi får ikke nok ud af hver enkelt årstid fordi vi længes efter den næste. Vi glædes ikke nok over de mennesker der er i vores nærhed, fordi vi allerede tænker på de næste vi skal være sammen med. Måske er det også derfor vi har Europa-rekord i nye kærester hele tiden?  Vi har af og til for travlt med det kommende, i stedet for at være nærværende i det blivende.
 Og det skal vi huske, både hver enkelt af os, og os alle som fællesskab.
 Vi skal huske, at være til stede i midsommeren. Vi skal mærke efter og fornemme, at naturen lige nu er smuk og vild. At nætterne præcis på denne tid af året er korte og lyse. At de mennesker vi står lige ved siden af nu, er tæt på, og vigtige og vi skal - både for deres og for vores egen skyld - være såvel fysisk som mentalt til stede.
 Pernille Vigsø Bagge afsluttede sin båltale med at citere Piet Hein: ”At leve i nuet er livets teknik, og alle folk gør deres bedste, men halvdelen vælger det nu, som gik, og halvdelen vælger det næste.
 Og det forrige nu og det kommende nu, bliver aldrig i livet presente, og alle folks levetid går sågu, med bare at mindes og vente.
 For det nu, som er gået, er altid forbi, og det næste bliver aldrig det rette. Næ, sørg for, at det nu, du lever i,  én gang for altid er dette”.
 Aftenen sluttede traditionen tro med at alle sang ”Midsommervisen”.


onsdag 15. august 2018

20 år på Hotel Simested Kro

Af Hanne Monrad SIMESTED: Lis og John Hansen kom sammen med familien til Simested i 1998, hvor de...

onsdag 15. august 2018

Festlig skolestart for 19 nye elever i Gedsted

Eleverne vil bl. a. blive undervist i girafsprog

onsdag 08. august 2018

Fjelsø er klar til at holde sportsfest

Af Hanne Monrad FJELSØ: Tidligere har man i Fjelsø afholdt det årlige motionsløb ”Kløverløbet”...

onsdag 08. august 2018

Aalestrups mål om 3000 indbyggere stadig muligt

Nye initiativer gør byen mere interessant for tilflyttere

onsdag 01. august 2018

Vesterbølle bliver igen levende

Af Hanne Monrad VESTERBØLLE: I den kommende weekend er der igen i år totalteater i Vesterbølle,...

onsdag 01. august 2018

En ny gang "Aftenmusik ved åen" i Aalestrup

Af Hanne Monrad AALESTRUP: Så er de to lidt ”skøre” musikanter Lars Refsgaard og Ejner Noe igen...

onsdag 25. juli 2018

Sliktyve brød ind to gange i Rosenparken

AALESTRUP: Alarmen gik to gange i Jyske Rosenparken i Aalestrup natten til onsdag, 25. juli. Første...

onsdag 25. juli 2018

"Den Gamle Foderstof" i Gedsted er klar til åbning

GEDSTED: Hele sommeren er der blevet arbejdet på højtryk i sidebygningen ved Gedsted Mejeri. Det er...

onsdag 25. juli 2018

Revlingefest for alle – store som små

MØLDRUP: Revlingefesten i er i gang. Som altid står uge 30 i festlighedernes tegn i Møldrup. ...

onsdag 25. juli 2018

Aalestrup by blev ”født” for 125 år siden

Da jernbanen fra Hobro og Viborg kom til Aalestrup fik den stor betydning for byens udvikling

Arkiv

ingen nyheder i denne liste