- Din lokale ugeavis

onsdag 26. juni 2013

Stemningsfyldt Sct. Hans fest i Rosenparken

Af: Hanne Grabow

Lions Club inviterede til Sct. Hans aften med bål og konkurrence

Der var noget for både børn og voksne, da Lions Club inviterede til Sct. Hans aften i Rosenparken.

AALESTRUP: Der er tradition for at Lions Club i Aalestrup inviterer til Sct. Hans fest i Rosenparken og der er næsten også blevet tradition for at vejret ikke viser sig fra den mest sommerlige side denne aften.
 Også i år var det et lidt kedeligt midsommervejr og det er jo med til, at der ikke er helt så mange mennesker som hvis det var en lun sommeraften man kunne nyde. Og det er jo rigtig ærgerligt for arrangørerne, for det er et flot arrangement Lions hvert år får stablet på benene og tilgodeser såvel børn som voksne.
 Bålet stod klar til at blive tændt, da orkestret ”Black Label” indledte festlighederne søndag aften. En nyhed i år, var at der var arrangeret ”Anderæs”, hvor man skulle købe en nummereret and, som viste sig at være en sød gul ælling. ”Ænderne” blev så sluppet løs i åen under stor opmærksomhed og der var præmie til de tre der kom først i mål.
- Det var et sjovt indslag i festen, fortæller Per Aagaard fra Lions Club, mange voksne og børn fulgte med i konkurrencen og vi fik solgt over 100 ”ænder”.
 Inden den obligatoriske båltale var der musik og sang med det lokale sangkor ”Sylvina” og som sædvanlig var det Tage Buhl, der var bålmester, så det hele blev afviklet med kyndig hånd.
 Inviteret til at holde båltalen i år, var folketingsmedlem og byrådskandidat Pernille Vigsø Bagge, Løgstør, som indledte sin tale med:
- Aldrig, aldrig, aldrig har et forår ladet vente så længe på sig. Faktisk er jeg lidt i tvivl om, hvorvidt vi egentlig har haft et forår i år, før vi lige pludselig står her skulder ved skulder i midsommeren. I hvert fald var det vinter længe i år, og det var koldt og klamt og bart i lang tid.  Men vi er nået frem til Sankt Hans, og vi klapper hinanden på ryggen og siger, at NU blev det sommer, og nu kommer solen og de lange lyse nætter med mad på terrassen, hyggeligt samvær og god vin i skumringen.
 Folk siger, at det er lige meget med vejret, når bare påklædningen er rigtig. Men det er så ligeså meget løgn, som hvis I møder en politiker der påstår, at han eller hun er helt ligeglad med meningsmålinger.
 Og vi der bor i Danmark, hvor årstiderne - og dermed vores omgivelser - skifter meget markant hele tiden, vi har denne omskiftelighed, denne udvikling eller forvandling som en del af vores folkesjæl.
 Vi er det folk i verden, der hurtigst får lavet om på tingene, som hurtigst får nye madvaner, sovevaner, arbejdsvaner og divaner.
 Når naturen lukker ned gør vi det samme, og tænder stearinlys og spiser flødeskumskager i sofaen i vintermørket.  Når naturen vågner op, bliver vi dristige og smider strømperne, så vi må tage den obligatoriske forårsforkølelse med i købet.
 Og når for eksempel politikere slås og skændes og positionerer sig, så elsker vi det, men kun når det hele ender med, at de til sidst forliges og laver en bred aftale. Vi elsker brede aftaler, efter hårde tider og knubbede ord. Det er som et HC Andersen- eventyr, hvor helten altid skal igennem en udvikling, før det hele ender såre godt. Eller som landsholdet, som altid klarer sig bedst hvis de starter som out-sidere og siden forvandler sig til Europamestre. Men lige landsholdet, kan det godt være vi skal lade ligge i år. Det kan i hvert fald kun gå fremad på den front…
 Pointen er, at vi som folk godt kan lide det omskiftelige og det foranderlige. Nogle gange har det dog den uheldige sideeffekt, at vi glemmer at nyde nuet. Vi bliver så forhippede på det, der skal komme efter - på forvandlingen - at vi glemmer at slappe af og være tilstede med de mennesker og de oplevelser og de unikke øjeblikke, som er her og nu.
 Vi får ikke nok ud af hver enkelt årstid fordi vi længes efter den næste. Vi glædes ikke nok over de mennesker der er i vores nærhed, fordi vi allerede tænker på de næste vi skal være sammen med. Måske er det også derfor vi har Europa-rekord i nye kærester hele tiden?  Vi har af og til for travlt med det kommende, i stedet for at være nærværende i det blivende.
 Og det skal vi huske, både hver enkelt af os, og os alle som fællesskab.
 Vi skal huske, at være til stede i midsommeren. Vi skal mærke efter og fornemme, at naturen lige nu er smuk og vild. At nætterne præcis på denne tid af året er korte og lyse. At de mennesker vi står lige ved siden af nu, er tæt på, og vigtige og vi skal - både for deres og for vores egen skyld - være såvel fysisk som mentalt til stede.
 Pernille Vigsø Bagge afsluttede sin båltale med at citere Piet Hein: ”At leve i nuet er livets teknik, og alle folk gør deres bedste, men halvdelen vælger det nu, som gik, og halvdelen vælger det næste.
 Og det forrige nu og det kommende nu, bliver aldrig i livet presente, og alle folks levetid går sågu, med bare at mindes og vente.
 For det nu, som er gået, er altid forbi, og det næste bliver aldrig det rette. Næ, sørg for, at det nu, du lever i,  én gang for altid er dette”.
 Aftenen sluttede traditionen tro med at alle sang ”Midsommervisen”.


onsdag 18. maj 2022

Skulptur i Aalestrup har holdt flyttedag

Ud af hi og er nu placeret på Sundhedstorvet

onsdag 18. maj 2022

Veteranbil-træf til Knaberfesten i år

Åbent træf for alle bag Aalestrup Idrætscenter

onsdag 11. maj 2022

Stor børneaktivitet til årets Knaberfest

Hop Hans' hopppeland afløser tivolipark i år

onsdag 11. maj 2022

Bålhytte antændt i Aalestrup

Af Ture DamtoftAALESTRUP: For tredje gang er der begået hærværk omkring shelterpladsen ved...

onsdag 04. maj 2022

Blotter i Borgergade

AALESTRUP: Der stod en mand og vippede med sin penis.Sådan beskriver politiet den anmeldelse om...

onsdag 04. maj 2022

130 lagde vejen omkring læge- og sundhedshuset

Regionsrådsformand blev imponeret i Aalestrup

onsdag 04. maj 2022

"Kys og kør"-anlæg i Aalestrup godkendt

AALESTRUP: Trafikafviklingen ved Aalestrup Skole bliver løbende forbedret. I 2018 og 2019 blev der...

onsdag 27. april 2022

Knaberfesten holdes igen efter to års pause

Men der er mange udfordringer inden byfesten igen holdes

onsdag 27. april 2022

Det umulige er lykkedes i Aalestrup

Af Thorkil ChristensenAALESTRUP: Det som længe så ud til at være en umulighed er nu lykkedes i...

onsdag 23. marts 2022

Aalestrup får akutbil til oktober, men hvor?

Vesthimmerland har et højt antal tilfælde af apopleksi - derfor ny akutbil