- Din lokale ugeavis

onsdag 03. juli 2013

Therese og Hans har haft tre gode år i Aalestrup

Af: Hanne Grabow

Hotel Hvide Kro har atter fået mange turister

Hans og Therese Ettrup i den dejlige spanskinspirerede gårdhave.

AALESTRUP:  1. juli 2010 overtog det unge par, Therese og Hans Ettrup, den gamle hæderkronede Hotel Hvide Kro i Jernbanegade i Aalestrup.
 De tidligere ejere Elsebeth og Morten Røhl Grønbech måtte nogle måneder forinden dreje nøglen og erklære sig konkurs efter nogle store udgifter til renovering og manglende antal af gæster i nogen tid.
 Det var et spændt par, der så frem til at få gang i hotellet igen og de var meget optimistiske med hensyn til fremtiden i Aalestrup.
 Hans Ettrup vidste noget om, hvad han gik ind til, da han er opvokset i Aalestrup og tidligere ad to omgange har været kok på hotellet og arbejdet under tre tidligere værter.
 Ind imellem havde Hans blandt andet været kok på DFDS ”Seaways Pearl of Scandinavia”, hvor han mødte sin kommende hustru, Therese.  Siden gik de i land og har her haft jobs, der også har relateret til restaurations-branchen. Therese Ettrup måtte til fordel for Hotel Hvide Kro forladt et job i kantinen på Knauf Danogips i Hobro og Hans Ettrup skippede et job som natkok i kantinen på Arla Food, ligeledes i Hobro.
 Efter overtagelsen af hotellet i Aalestrup, knoklede de på, for at få huset og lokalerne gjort klar til genåbning og i midten af august for tre år siden, blev der holdt åbningsreception under stor bevågenhed og byens borgere fulgte meget interesseret med i de nye aktiviteter det unge værtspar kunne bidrage med. Blandt andet blev den gamle spanskinspireret gårdhave genåbnet og der blev lavet grillaftener som siden har været en hyggelig tradition i sommerperioden, nogle gange også med musikalsk underholdning.
 I de tre år, der er gået siden overtagelsen, har Therese og Hans formået at få hotellet bragt op på et niveau som ligger tæt på hotellets tidligere tiders berømmelse og som var kendt indenfor et stort område.
- Vi blev taget rigtig godt imod, siger Therese og Hans Ettrup og vi har følt at borgerne i Aalestrup har bakket godt op om os og vi er faldet godt til. Vi har en stor familie her, som er meget hjælpsom når vi har brug for nogle ekstra hænder og det er meget værd.
 Hotel Hvide Kro kan i dag tilbyde 25 renoverede værelser som bliver benyttet meget. Turisterne er vendt tilbage og hotellet får igen som for år tilbage, mange turister på gennemrejse. Flest fra Norge og  Sverige, men også turister fra Holland har fået øjnene op for det veldrevne hotel i Aalestrup.  Mange danskere besøger byen og hotellet som turister, hvor de opholder sig i flere dage som base for at besøge de mange turistattraktionerne der findes i området.
 En af de seneste aktiviteter som hotellet har haft stor succes med, er at tilbyde ophold på ”Sweet Deal”, hvor gæsterne fra et stort område kan få et godt tilbud på overnatning og forplejning til en meget fornuftig pris.
- Det er et godt tiltag og vi får en god respons som gerne skulle blive omsat til, at mange får lyst til at besøge byen og egnen, siger Therese Ettrup. I den tid vi har været med i ”Sweet Deal” ordningen, har vi med det tilbud, haft 4700 overnattende gæster. Det er godt for os men også for byen, vore gæster bevæger sig jo rundt i butikkerne og er besøger seværdighederne i byen.
 Therese og Hans Ettrup har siden overtagelsen, kæmpet med følger af en vandskade på taget og det har taget nogen tid med at få renoveret det og når det er på plads er det meningen at tre dobbeltværelser på 2. sal også skal renoveres så der er fuld kapacitet til at kunne tilbyde fine og velrenoverede værelser til de forhåbentligt mange gæster der i fremtiden vil få øjnene op få det fine hotel og den gode service, som Therese og Hans allerede får mange tilkendegivelser på.
 Therese og Hans Ettrup har samarbejde med mange forgreninger, blandt andet med fem golfklubber i området og de ser frem til at kunne tilbyde golfophold som et nyt tiltag. Netop indenfor golfverdenen er der jo noget stort i gang i Vesthimmerland med den store European Tour som strækker sig over flere år.
 Fremtiden tegner lys for værtsparret som synes, de har fundet det helt rette sted for den lille familie, der også omfatter sønnen Johan på tre år, som netop er startet i børnehave.  Lige nu arbejder de på, at få gang i renovering af facaden mod Jernbanegade. De har søgt byfornyelsesmidler til projektet, hvor de ønsker at få facaden ført tilbage til dens oprindelige udseende, blandt andet har der tidligere været en stor malet rose på facaden, som de kunne tænke dem, at få etableret på ny. Lige nu søger de efter et foto, hvor de tydelig kan se, hvordan den flotte facade så ud tidligere. Hotellet blev bygget i 1902 og har igennem de mange år været et centralpunkt for borgerne i Aalestrup.

onsdag 01. december 2021

"Vennepunktet" klar til julefest

GEDSTED: På fredag i næste uge kommer julen for alvor til Gedsted. Byens borgere ved, at når...

onsdag 01. december 2021

Spadestik til stort byggeri i Aalestrup

Atriumbyggeri med 16 lejligheder i Vestergade

onsdag 17. november 2021

Julebelysningen tændes i Aalestrup på søndag

Og det nye lysnet over St. Torv er klar

onsdag 17. november 2021

Julemessen i Aalestrup Idrætscenter er aflyst

For andet år i træk må Aalestrup Handel & Erhverv aflyse messen

onsdag 10. november 2021

Lis Haugaard, Testrup hædret med Roseprisen

AALESTRUP: Det er efterhånden blevet en tradition, at den årlige ”Roseprisen” i Aalestrup bliver...

onsdag 10. november 2021

Valgmøde i Aalestrup med lokale kandidater

Tilhørere vil invitere politikere på cykeltur fra Fjelsø og Testrup

onsdag 27. oktober 2021

Nu skal der liv i Aalestrup

Store planer for renovering af centralt placerede ejendomme

onsdag 27. oktober 2021

En uhyggelig aften i vente i Aalestrup

Fredag bliver der udtrukket en vinder blandt alle udklædte

onsdag 20. oktober 2021

Hvilsom Kirke har fået ny kirkeklokke

Den gamle klokke er en af de ældste i Danmark

onsdag 20. oktober 2021

Ny Danmarkspremiere på Knaberscenen

November byder på musical skrevet af fem lokale kvinder med interesse for Shu-Bi-Dua