- Din lokale ugeavis

onsdag 24. juli 2013

Et orgie i duft og farver i Rosenparken nu

Af: Hanne Grabow

Den Jyske Rosenpark er et besøg værd

Gartner Karen Steffensen nyder sommeren og det store væld af smukke blomster i Den Jydske Rosenpark.

AALESTRUP: Den Jydske Rosenpark i Aalestrup åbnede for sæsonen i juni og nu godt en måned efter står parken i det flotteste flor og viser det smukkeste maleri af roser og stauder i et væld af dejlige farver og spreder en liflig duft.
  ”Et orgie i duft og farver” er et ”slogan” som er blevet brugt igennem tiderne, siden Den Jydske Rosenpark åbnede for 46 år siden under stor festivitas og med 25.000 besøgende i første sæson.
    Lige nu er det netop de rette ord for det man kan opleve som gæst i parken.
 Så stort et antal gæster, som i de første år, kan man ikke notere i disse år, men mange, såvel nye som gamle gæster, betages af det flotte syn når de kommer til Aalestrup og besøger parken, der ligger flot ned til Simested Ådal. I de senere år har besøgstallet ligger på omkring 5.000 betalende gæster, men da man køber billetten som sæsonkort er det svært at gøre besøgstallet nøjagtigt op, for flere gæster, også langvejs fra, besøger parken flere gange i løbet af sommeren.
 Lene Christensen er forpagter af pavillonen i Rosenparken og den, der står for billetsalget, oplyser, at det indtil nu har været en rigtig god sæson. Hver dag kommer mange gæster, og det tegner godt for sæsonen 2013.
- Det er dejligt at arbejde et sted, hvor alle er så glade for at komme, og vi får megen respons fra gæsternes gode oplevelser i den skønne park. Også mange lokale kommer ofte og har børn og børnebørn med, og det er jo en billig fornøjelse, når man kan købe en billet der gælder hele sæsonen for kun 50 kr.
 Lene Christensen har også stor succes med den traditionsrige ”Søndagsfrokost” og ikke mindst det store ”Kaffe og Kagebord” der serveres hver søndag. Der er ofte booket op, så Lene Christensen opfordrer til at man ringer og bestiller bord for at være sikker på, at kunne få en god frokost eller kaffe med lækre hjemmebagte kager.
 Arbejdet med de mange roser og andre blomster i parken bliver plejet og passet af Karen Steffensen og Jette Nielsen, der har nok at gøre i sæsonen med at få de store rosenbede til at fremstå så flotte som muligt.
- Vi er i år kun to medarbejdere og det giver os en stor arbejdsbyrde, siger Karen Steffensen. Heldigvis er der ikke kommet så meget vand, så ukrudtet er blevet holdt meget nede. Til gengæld giver det så noget mere arbejde med at vande tilstrækkeligt så blomsterne får de bedste vækstbetingelser.
 Som gæst i Rosenparken kan man være med til at stemme på ”Årets rose” og det er noget som rigtig mange gæster går højt op i og som kan afstedkomme mange bemærkninger for der er mange delte meninger om, hvilken rose man synes bedst om.
 En årlig tilbagevendende begivenhed er også et besøg af parkens rosenleverandør, Gadstrup Planteskole på Midtsjælland, som har leveret roser til parken i omkring 20 år.
 Carsten og Sonja Jespersen kommer og viser, hvilke roser, der er blevet udviklet og som kommer i handelen til næste år og som man selvfølgelig kan opleve når man næste år gæster Den Jydske Rosenparken i Aalestrup.
 iden bevægelsesparken, hvor der er motions- og legeredskaber til børn og voksne, blev anlagt som nabo til rosenparken, er det i høj grad med til at give hele familien en god og spændende oplevelse.
 Også den lille campingplads der bliver drevet sammen med Den Jydske Rosenpark har fået en ny opblomstringsperiode, da mange børnefamilier nu kommer og slår sig ned, hvor der er smukke oplevelser for de voksne og en god stor spændende legeplads for hele familien.
 Rosenparken slutter sæsonen søndag, 22. september.


onsdag 01. december 2021

"Vennepunktet" klar til julefest

GEDSTED: På fredag i næste uge kommer julen for alvor til Gedsted. Byens borgere ved, at når...

onsdag 01. december 2021

Spadestik til stort byggeri i Aalestrup

Atriumbyggeri med 16 lejligheder i Vestergade

onsdag 17. november 2021

Julebelysningen tændes i Aalestrup på søndag

Og det nye lysnet over St. Torv er klar

onsdag 17. november 2021

Julemessen i Aalestrup Idrætscenter er aflyst

For andet år i træk må Aalestrup Handel & Erhverv aflyse messen

onsdag 10. november 2021

Lis Haugaard, Testrup hædret med Roseprisen

AALESTRUP: Det er efterhånden blevet en tradition, at den årlige ”Roseprisen” i Aalestrup bliver...

onsdag 10. november 2021

Valgmøde i Aalestrup med lokale kandidater

Tilhørere vil invitere politikere på cykeltur fra Fjelsø og Testrup

onsdag 27. oktober 2021

Nu skal der liv i Aalestrup

Store planer for renovering af centralt placerede ejendomme

onsdag 27. oktober 2021

En uhyggelig aften i vente i Aalestrup

Fredag bliver der udtrukket en vinder blandt alle udklædte

onsdag 20. oktober 2021

Hvilsom Kirke har fået ny kirkeklokke

Den gamle klokke er en af de ældste i Danmark

onsdag 20. oktober 2021

Ny Danmarkspremiere på Knaberscenen

November byder på musical skrevet af fem lokale kvinder med interesse for Shu-Bi-Dua