torsdag 12. september 2013

Et år med udfordringer hos “Hjertebo” i Hvam

Af: Hanne Grabow

De ni beboere sætter pris på at komme ud i samfundet

Hjertebo’s personale med leder Anne Brorson i front. Øverst fra venstre: Jesper Sørensen, Helene Andreassen, Kirsten Madsen, Irene Dahl, Bodil Hansen, Marianne Andersen, Thais Bjerregaard, Marianne Hansen. Nederst fra venstre: Alice Mogensen, Karin Toft, Heidi Larsen.

HVAM: Det er nu blevet september 2013, og det er et år siden, at institutionen ”Hjertebo” i Hvam blev indviet.
 Projektet omkring opførelsen af institutionen i Hvam begyndte allerede i 2008 og gennem de følgende år, blev der arbejdet ihærdigt af nogle ildsjæle med gårdejer Anders K. Jensen, Hvam, i spidsen.
 I september 2011 blev det første spadestik taget af borgmester Søren Pape, Viborg, Anders K. Jensen og et par af de kommende beboere på ”Hjertebo”.
 Nøjagtigt et år efter kunne man så markere indvielsen af ”Hjertebo”, hvor biskop Karsten Nissen, Viborg, var med til at festliggøre dagen som begyndte med en gudstjeneste i Hvam Kirke. Efterfølgende var der inviteret til reception i de nye, flotte lokaler, der netop var blevet færdiggjort og så småt havde været i brug i en måneds tid.
 Anders K. Jensen sagde i sin indvielsestale, at han var stolt over, at man nu havde fået institutionen opført og hans håb var, at det måtte blive et godt hjem for beboerne og et god arbejdsplads for personalet fremover.
 Vesthimmerlands Avis har været på besøg på ”Hjertebo” nu et år efter, og leder af institutionen, Anne Brorson fortæller om det første år:
- Det første år har indeholdt mange glæder, hyggelige stunder og sjov, men det har også været kilde til bekymring, forvirring og udfordringer - for både beboere, medarbejdere og pårørende.
 Men når vi nu skal gøre status for det første år, så synes jeg, at vi har fået ”Hjertebo” godt på vej til at blive det ”Hjertebo”, som vi havde forestillet os.
 Selvfølgelig er der nogle forestillinger, der viste sig ikke at være realistiske, men i det store hele er ”Hjertebo” blevet det hjem med nærvær og omsorg, som vi ønskede.
 Der er ni dejlige beboere på ”Hjertebo”, og vi arbejder løbende på at gøre institutionen mere og mere til deres hjem - og ikke bare medarbejdernes arbejdsplads. Vi er lige gået i gang med at holde beboermøder hver anden mandag, hvor beboerne har mulighed for at komme med kommentarer, ønsker og idéer til både hverdagen, madplanen, en del af inventar-budgettet og meget mere. Det er jo deres hjem, og derfor er det afgørende, at de har indflydelse på strukturen.
 Vi har derfor tre ledige pladser på ”Hjertebo”. Men vi tager det én dag og én beboer ad gangen. Det har vist sig, at det giver store reaktioner hos de eksisterende beboere, når der flytter nye ind, og derfor er det vigtigt at afpasse tempoet til deres trivsel.
 Der er 13 fastansatte medarbejdere på ”Hjertebo”, hertil kommer to barselsvikarer og fem tilkaldevikarer.
 Alle lokaler  er nu ved at være flot møbleret så huset er funktionelt og hyggeligt for beboerne og personalet. Der er også indkøbt bus og bil.
- Vi sætter stor pris på at komme ud i både lokalsamfundet og resten af Danmark og få oplevelser. Bussen er betalt af sponsorater flere steder fra, og det er dejligt med den store opbakning til beboernes muligheder for at få oplevelser, siger Anne Brorson.
 Også områderne udenfor er blevet indrettet med stor have og mange former for aktiviteter, og man har holdt den første dejlige sommer på ”Hjertebo”. De fleste beboere havde tre ugers ferie fra deres aktivitetstilbud, og i denne periode tog man på ture til blandt andet Aalborg Zoo, Garnisonsmuseet, Verdenskortet, Randers Regnskov og meget andet. Samtidig nød beboerne de landlige omgivelser med mange gåture, både nær og fjernt.
 Af forskellige grunde venter man med at fejre fødselsdag til lørdag, 16. november og Anne Brorson håber, at se mange gæster som gerne vil se og høre om institutionen ”Hjertebo” der nu er kommet godt over det første år, og har fundet en god og stabil hverdag for beboerne i de flotte rammer på Hvamvej.


Hjertebo’s personale med leder Anne Brorson i front. Øverst fra venstre: Jesper Sørensen, Helene Andreassen, Kirsten Madsen, Irene Dahl, Bodil Hansen, Marianne Andersen, Thais Bjerregaard, Marianne Hansen. Nederst fra venstre: Alice Mogensen, Karin Toft, Heidi Larsen.


onsdag 12. maj 2021

Den Gamle Foderstof i Gedsted åben igen

Butikken åben - venter lidt med caféen

onsdag 12. maj 2021

Fritidsrådet genstarter det lokale foreningsliv

Børn til og med 14 år kan benytte Aalestrup Friluftsbad gratis i sommerperioden

onsdag 05. maj 2021

Spaden i jorden til nyt storslagteri i Aalestrup

Starten er gået til opførelsen af slagterivirksomhed på 15.813 kvm.

onsdag 28. april 2021

De flotte gamle biler blev luftet i forårsvejret

Aalestrup Classic har tyvstartet foråret med tur til Hjarbæk

onsdag 28. april 2021

Knaberfesten er igen sat på pause

Men måske fælles gadeindvielse og Knaberaktiviteter

onsdag 21. april 2021

Første spadestik blev taget til anden etape af læge- og sundhedshus

Af Thorkil ChristensenAALESTRUP: Der var glæde at spore i Initiativgruppen bag det kommende...

onsdag 21. april 2021

Fjelsø-elever blev lokale affaldshelte

Samlede skrald i Fjelsø, Klotrup og Vesterbølle

onsdag 14. april 2021

Første spadestik til nyt sundhedshus:

Nu er målet ved at være nået i Aalestrup

onsdag 14. april 2021

Ny boligbutik er åbnet i Aalestrup

Mange gæster da butikken havde udendørs åbning

tirsdag 30. marts 2021

1312 børn vil samle affald i Vesthimmerland

I år bliver der fokus på mængden af take-away affald

Arkiv

ingen nyheder i denne liste