- Din lokale ugeavis

onsdag 23. oktober 2013

Bevægelse, leg og motorik er i fokus hos dagplejerne

Af: Hanne Grabow

Børnene får lov at være aktive

Billedtekst: Dagplejere fra Møldrup og Bjerregrav har deltaget i den landsdækkende bevægelsesuge ”Hej, skal vi lege”.

MØLDRUP: Heidi Høgh og Anne-Mette Dahl Nielsen fra henholdsvis Bjerregrav og Møldrup, er selvstændige dagplejere og de  har begge for nylig deltaget i den landsdækkende bevægelses-uge  ”Hej skal vi lege” for daginstitutioner.
 et er DGI og børneulykkesfonden, der i samarbejde med en række fagpersoner har udviklet bevægelsesugen, hvor leg og motorik er i fokus. Det primære formål med bevægelsesugen er, at inspirere børn til en hverdag med mere bevægelse og fysisk aktivitet gennem leg og læring og samtidig give dagplejeren og forældrene en god indgangsvinkel til, hvordan man er aktiv på en nytænkende, kreativ og sjov måde. Man ligger op til, at bevægelse, leg og motorik kan blive en del af børnenes hverdag. ”Hej skal vi lege” handler derfor i særdeleshed om, at have det rigtig sjovt med børnene, da det har til formål at slippe legen fri og give børnene, den lyst, begejstring og motivation til at bevæge sig.
 ”Hej skal vi lege” projektet er i år designet med udgangspunkt i det populære og sjove legetøj fra firmaet bObles og i denne forbindelse er det ”Tumleringene”  der er blevet brugt.  De er bygget op således, at barnets motoriske udvikling er blevet udfordret og stimuleret, så der skulle bl.a. krybes, kravles, rulles, snurres, hoppes, hinkes og balanceres, men mest af alt, har det gået ud på, at der er blevet grinet og kropsligt eksperimenteret
- Det har været en rigtig sjov og spændende uge, hvor der har været meget plads til den umiddelbare og spontane bevægelsesglæde, som for barnets udvikling er en fuldstændig uvurderlig drivkraft, og derfor aldrig bør begrænses, fortæller Anne-Mette Dahl Nielsen.
 i har samarbejdet nogle af dagene i ugen om projektet, hvilket har været helt fantastisk, ved bl.a. at  have været i heldagslegestue to gange i denne bevægelsesuge, hvor vi i det daglige normalt kun har heldagslegestue en gang om ugen. Det har givet os flere muligheder, så vi havde mere tid til at fordybe os i projektet, så vi kunne gøre nogle ting som tog længere tid, og hvor det samtidigt var rart, at vi var to kolleger til at støtte og hjælpe børnene i de udfordringer vi havde givet dem.
 i har blandt andet haft stor glæde af, at kunne lave sjove, spændende og kreative bevægelser i en gymnastiksal, på en tarzanbane, en udendørs scene, skoven, BMX-banen, sportspladsen, Himmerlandsstien, vores egne legepladser i haven med opstillede forhindringsbaner o.s.v. Vi har haft de perfekte rammer til at kunne gøre emneugen ”Hej skal vi lege” til en sjov, inspirerende og lærerig uge, slutter Anne-Mette Dahl Nielsen.

onsdag 17. august 2022

50 år med stor Lions-aktivitet i Aalestrup

Klubbens første præsident var fabrikant Anton Larsen, Gedsted

onsdag 17. august 2022

Flagallé i Gedsted

Af Ture DamtoftGEDSTED: Det var en lidt overvældet Tor Berg, der forleden som den første af de nye...

onsdag 10. august 2022

"Musik for alle" trak mange i rosenparken

Ni lokale orkestre og grupper sang og spillede

onsdag 10. august 2022

Leen blev svinget og høsten kom i hus

Store planer med Hougaarden, der bl. a. skal have nyt tag

onsdag 03. august 2022

Folk i Møldrup har savnet at feste

Overskuddet uddeles til byens foreninger efter festen

onsdag 03. august 2022

Der er fortsat lang kø til Borgerservice

Samme antal henvendelser i første halvår som i hele 2021

onsdag 27. juli 2022

Stor lokal opbakning og penge til ny sti i Hvam

Ildsjæle troede næsten ikke deres egne øjne, da de så mail fra Landdistriktsudvalget

onsdag 27. juli 2022

Fjerde affaldsbeholder på vej i Vesthimmerland

Madaffald og drikkevarekartoner skal også sorteres

onsdag 20. juli 2022

Møldrup gør klar til stor jubilæumsbyfest

Traktortræk fredag, 30. juli forventes at blive stort

onsdag 20. juli 2022

Lige nu står roserne i fuldt flor i Aalestrup

Nu kommer der mange besøgende i rosenparken