onsdag 20. november 2013

Åbent hus på Hjertebo og Hatten i Hvam

Af: Hanne Grabow

Der blev fejret fødselsdag med åbent hus

En beboer skænkede gave til Hjertebo, da institutionen fejrede fødselsdag.

HVAM: Lørdag, 16. november fejrede Hjertebo og Hatten i Hvam kombineret fødselsdag og åbent hus for forældre, pårørende og alle interesserede, og der var mødt rigtig mange op til åbningen på Hjertebo, hvor den daglige leder, Anne Brorson,  sammen med lederen af Hatten, Poul Møller bød velkommen til de ca. 60 fremmødte.
 Der blev sunget en sang som Poul Møller sammen med en bruger på Hatten havde lavet, og derefter blev ordet givet frit.
 En af brugerne havde lavet et maleri som blev overrakt til stor glæde for personalet på Hjertebo og derefter tog formanden for bestyrelsen Anders K. Jensen ordet, og kunne med glæde konstatere, at siden starten for godt et år siden var der nu ni beboere på hjemmet og den 10. var lige om hjørnet. Det glædede ham desuden at beboerne deltog i aktiviteterne, der kunne tilbydes, såsom  at være med i spejderarbejdet  og i arrangementer i kirken. Ligeså syntes han, at det var ret spændende at møde ”rum¬skibet” - det er Birgit med hunden Prik, der er ude at få luft på stien ind til Hvam. Som afslutning overrakte han en gave fra Hjertebos Venner i form af en Ipad og et flag
 En af brugernes forælder, tog også ordet, og udtrykte sin glæde over, at deres søn Mads var faldet godt til på hjemmet. Hun fortalte, at siden Mads var to år, vidste de, at han skulle på et handicapplejehjem, og han var da også den første beboer der flyttede ind på  Hjertebo  den 1. august 2012, og har befundet sig som om han var hjemme, fra den første dag i de nye omgivelser.
Hun var endvidere glad for den store omsorg, der  hele tiden er over for beboerne og at der  altid var tid til at tage sig af både beboere som pårørende, når man lige faldt ind.
 Efter indlæggene var der kaffe, kage og frugt og der var lejlighed til at kigge på omgivelserne samt få en løs snak med personale og forældre.
 I ”Hatten”, som er etableret i den tidligere skole i Hvam, der er et dagtilbud for udviklingshæmmede, var der pyntet op i anledning af åbent hus arrangementet, og man havde sørget for vafler, kaffe og te til gæsterne, ligesom der var mulighed for en snak med de tre medarbejdere, Poul Møller, Margit Skov og Lene Dalsgaard, om, hvad dagtilbuddet var for noget.
 I fællessalen var der sat en plade op, så gæsterne kunne skyde med vandpistol med farver i, og det var der rigtig mange, store som små, der lige skulle prøve. Resultatet blev et smukt kunstværk, som bliver hængt op.
 Nogle af de forskellige ting, man i dagtilbuddet ugen igennem tilbyder, er faste cykelture eller motion om morgenen, der købes ind til fælles frokost, samt der er ridning, hvor der bliver lavet en kombination af ridning, fysioterapi og svømning. Derudover er der  mange andre forskellige tilbud til brugerne i form af tegning, maling, støbning af lys og om sommeren klippes græsset på det store udenoms areal. I køkkenet bages der brød med og uden gluten, og der forberedes til den daglige frokost. Alt sammen i fællesskab mellem brugere og medarbejdere.
 Mange af de fremmødte var meget interesseret i, hvad ”Hatten” kunne tilbyde og spørgelysten var stor. Som afslutning på dagens åbne hus arrangement var der tale ved folketingsmedlem Chr. Pihl Lorenzen.


onsdag 15. august 2018

20 år på Hotel Simested Kro

Af Hanne Monrad SIMESTED: Lis og John Hansen kom sammen med familien til Simested i 1998, hvor de...

onsdag 15. august 2018

Festlig skolestart for 19 nye elever i Gedsted

Eleverne vil bl. a. blive undervist i girafsprog

onsdag 08. august 2018

Fjelsø er klar til at holde sportsfest

Af Hanne Monrad FJELSØ: Tidligere har man i Fjelsø afholdt det årlige motionsløb ”Kløverløbet”...

onsdag 08. august 2018

Aalestrups mål om 3000 indbyggere stadig muligt

Nye initiativer gør byen mere interessant for tilflyttere

onsdag 01. august 2018

Vesterbølle bliver igen levende

Af Hanne Monrad VESTERBØLLE: I den kommende weekend er der igen i år totalteater i Vesterbølle,...

onsdag 01. august 2018

En ny gang "Aftenmusik ved åen" i Aalestrup

Af Hanne Monrad AALESTRUP: Så er de to lidt ”skøre” musikanter Lars Refsgaard og Ejner Noe igen...

onsdag 25. juli 2018

Sliktyve brød ind to gange i Rosenparken

AALESTRUP: Alarmen gik to gange i Jyske Rosenparken i Aalestrup natten til onsdag, 25. juli. Første...

onsdag 25. juli 2018

"Den Gamle Foderstof" i Gedsted er klar til åbning

GEDSTED: Hele sommeren er der blevet arbejdet på højtryk i sidebygningen ved Gedsted Mejeri. Det er...

onsdag 25. juli 2018

Revlingefest for alle – store som små

MØLDRUP: Revlingefesten i er i gang. Som altid står uge 30 i festlighedernes tegn i Møldrup. ...

onsdag 25. juli 2018

Aalestrup by blev ”født” for 125 år siden

Da jernbanen fra Hobro og Viborg kom til Aalestrup fik den stor betydning for byens udvikling

Arkiv

ingen nyheder i denne liste