- Din lokale ugeavis

onsdag 11. december 2013

Ny dirigent til Nytårskoncerten

Af: Hanne Grabow

Russell Gray svinger taktstokken

Den engelske dirigent, Russell Gray, afløser sin landsmand, Gavin Sutherland, som dirigent til årets nytårskoncert.

AALESTRUP: Her omkring halvanden måned før den store turne med Nytårskoncerter har Prinsens Musikkorps måtte udskifte den oprindelige dirigent. Det var den engelske dirigent Gavin Sutherland der var på det oprindelig program, men er nu blevet udskiftet med en anden englænder og topdirigent, Russell Gray.
 Russell Gray har arbejdet som freelance dirigent siden 1998. Hans karriere tager ham regelmæssigt til de fleste europæiske lande, Japan og Australien.
 Han startede sin ledende karriere ved at flytte til Norge i 1998, hvor han ledede Stavanger Brass band. Han flyttede dog tilbage til England i 2001, hvor han vandt mange konkurrencer, herunder norsk, dansk, japansk, skotsk og British National Brass Band Championships.  Den seneste var at vinde den engelske nationale mesterskab med ”The Fairey Band” og kvalificere dem til de europæiske mesterskaber i 2011.
 Henrik Thorngaard, Orkesterchef hos Prinsens Musikkorps siger: Ja, vi har været nødt til at udskifte vores dirigent. Det bliver det nu ikke ringere af, for vi har i stedet fået en anden engelsk topdirigent. Det kan man glæde sig til. Det gør vi!
 Lars Refsgaard, der er en af de fire arrangører af Nytårskoncerten i Aalestrup som finder sted i Aalestrup Idrætscenter, torsdag, 23. januar fortæller, at det går forrygende med billetsalget og gør opmærksom på, at det selvfølgelig er en kærkommen julegaveide. Han oplyser også, at der har været stor købelyst til koncerten fra folk som bor længere væk, som synes at det vil være en fantastisk oplevelse at komme til Aalestrup og se og høre den internationale verdensstjerne Johnny Logan.
 Programmet for årets nytårskoncert er netop blevet frigivet, og det byder naturligvis først og fremmest på de sange, Johnny Logan har vundet det internationale Melodi Grand Prix med. Det er sange som What’s another year og Hold me now, men derudover synger Johnny Logan også sange fra sine seneste Cd’er som f.eks. The Irish Soul.
 Trine Gadeberg kaster sig bl.a. ud i et Gitte Hænning-medley og Den synske sangerinde, som hun optrådte med i Sønderborg Revyen i 2012, film og musicalmelodier, og så overrasker hun med en meget smuk sang fra det klassiske repertoire: Pie Jesu, der er skrevet af Andrew Lloyd-Webber.
 Nytårskoncertturnéen indledes fredag, 11. januar, hvor det er Thisted, der danner rammen om premieren, og derefter går turen så til Viborg, Langå, Harboøre, Vemb, Thyholm, Galten, Ejsing-Egebjerg, Odense, Aalestrup, Skive, Frederikshavn og Brønderslev, hvor turnéen slutter søndag, 26. januar.


onsdag 03. august 2022

Folk i Møldrup har savnet at feste

Overskuddet uddeles til byens foreninger efter festen

onsdag 03. august 2022

Der er fortsat lang kø til Borgerservice

Samme antal henvendelser i første halvår som i hele 2021

onsdag 27. juli 2022

Stor lokal opbakning og penge til ny sti i Hvam

Ildsjæle troede næsten ikke deres egne øjne, da de så mail fra Landdistriktsudvalget

onsdag 27. juli 2022

Fjerde affaldsbeholder på vej i Vesthimmerland

Madaffald og drikkevarekartoner skal også sorteres

onsdag 20. juli 2022

Møldrup gør klar til stor jubilæumsbyfest

Traktortræk fredag, 30. juli forventes at blive stort

onsdag 20. juli 2022

Lige nu står roserne i fuldt flor i Aalestrup

Nu kommer der mange besøgende i rosenparken

onsdag 06. juli 2022

Sommerkoncert i Aalestrup kommer igen til august

28 kunstnere har allerede sagt "ja" til at deltage

onsdag 06. juli 2022

Veteraner fejrede klubben i Aalestrup

AALESTRUP: Begyndelsen og basen er i Aalestrup.Men i weekenden bredte Aalestrup Classic Bil &...

onsdag 22. juni 2022

Akutbil i Aalestrup får plads på Åglimt

Politiker skuffet over placering ved Hvamvej

onsdag 22. juni 2022

Klar til Gedeskægsfest

GEDSTED: Selv om programmet ikke har samme omfang som tidligere år, så glæder borgerne i Gedsted...