torsdag 09. januar 2014

20 år med motionscenter i idrætshallen i Aalestrup

Af: Hanne Grabow

Rosa Nørskov ser tilbage på 20 år i motionscentret

Rosa Nørskov kan se tilbage på 20 travle år i Aalestrup Motionscenter.

AALESTRUP: I januar måned for 20 år siden startede en gruppe aktive mennesker en motionsforening som havde til formål at oprette og drive et motionscenter i Aalestrup Hallen, som den hed dengang.
 I alle årene siden 1994 har der været en stor antal, der har dyrket motion i kælderen i hallen og for et par år siden blev der etableret et stort, nyt og moderne fitness center som flyttede ”ovenpå” og fik nogle store og dejlige lokaler i Aalestrup Idrætscenter.
 Den aktive bestyrelse har gjort et kæmpearbejde for at indrette med de mest nye og avancerede maskiner som tilgodeser alles behov og hvor der er mulighed for motion på mange måder. Man kan vælge mellem 39 maskiner som er fordelt i tre rum. Hele familien kan nu være med, idet man også tilgodeser børnene med aktiviteter. I årene er der også kommet mere holdmotion, f.eks. spinning og fitness boksning for at nævne nogle. Alle instruktører er veludannede indenfor DGI og iblandt dem finder man også en professionel fitness atlet, som har vundet bronze i DM i Classis Bodybuilding.

Rosa har været med i alle 20 år
Kort tid efter motionscenter var blevet etableret i hallen, kom Rosa Nørskov med. I første omgang som instruktør, hvor hun blev oplært i maskinerne af sønnen, Jan Nørskov. Senere kom hun med i bestyrelsesarbejdet, hvor hun i øvrigt stadig befinder sig og gør et stort arbejde.
 I begyndelsen var Rosa Nørskov instruktør for en gruppe damer, som motionerede hver onsdag aften og da nogle af damerne også kunne tænke sig opvarmning og anden form for gymnastik, tog Rosa også det op, selvom hun i starten ikke mente, at det var noget hun kunne klare! Men tanken tiltalte hende og hun lånte nogle bøger og Charlotte Bircows bånd på biblioteket og så gik hun ellers i gang derhjemme med at øve og efter nogle måneder var hun klar til at instruere, også i denne form for gymnastik. Nu består hendes træning af 75 minutter med step, og gymnastik hver onsdag aften som er dameaften i motionscentret.
 Men da der også meldte sig nogle interesserede mænd, ja, så gik Rosa bare i gang med at arrangere et mandagshold for begge køn i den nye hal i Idrætscenteret. Det er nødvendigt med god plads, for når alle tilmeldte møder op mandag formiddag, er der hele 60 personer på gulvet. Tidligere, da der kun var det gamle motionscenter, måtte man dele op i flere hold. Holdet kan så efterfølgende bruge maskinerne i centret, hvis der er mere energi tilbage.
 I en periode havde Rosa Nørskov fem hold om ugen, to hold sygehjælpere og pædagoger, et hold fra Daghøjskolen, et hold pensionister og et hold onsdagsdamer. Hun har gennem årene taget en masse kurser for at dygtiggøre sig så bredt som muligt og med hensynstagen til forskellige fysiske problemer.
 Også et kursus i vandgymnastik er det blevet til og Rosa Nørskov har hver uge et hold til vandgymnastik i Farsø Svømmehal.
 Selvom man er 67 år og oldemor er det ingen hindring i at være aktiv
- Det har været 20 travle år i Aalestrup Motionscenter, siger Rosa Nørskov, men jeg har nydt det rigtig meget og det er altid en stor fornøjelse at møde op til et godt humør, smil og glade brugere.


onsdag 20. juni 2018

350 deltager i møde om sundhedshus i Aalestrup

Regionsrådsformand Ulla Astrup deltager også

onsdag 20. juni 2018

Masser af sport til byfesten i Hvam

Af Hanne Monrad HVAM: I aften onsdag starter By- og Sportsfesten i Hvam. Årets Kvikløb bliver...

onsdag 20. juni 2018

Gedeskægsfesten har lagt op til en slutspurt

Af Hanne Monrad GEDSTED: Hele ugen er der fest i Gedsted og det omfattende program er klar til at...

fredag 15. juni 2018

Transportminister ser på en mere nordlig motorvejslinje efter vesthimmerlandsk besøg

Transport-, Bygnings og Boligminister Ole Birk Olesen er positivt stemt overfor en mere nordlig...

fredag 15. juni 2018

Hash på toilettet i Knabergården

I går aftes, lidt over ti, overraskede politiet to unge mænd og en dreng på dametoilettet i...

onsdag 13. juni 2018

Regnvejr drillede flyarrangement i Gedsted

Af Hanne Monrad  GEDSTED: Der var lagt op til en festlig markering af etårsdagen for...

onsdag 13. juni 2018

Gedeskægsfesten er klar til at blive affyret

GEDSTED: Så er Gedsted snart klar til en ny Gedeskægsfest med masser af spændende aktiviteter på...

onsdag 06. juni 2018

Stor aktivitet ved kirken i Aalestrup

18. juni er der licitation på et nyt byggeri

onsdag 06. juni 2018

Grundlovsdag for 1200 børn i det fri i Aalestrup

Børnenes Grundlovsdag fejret med maner på stadion

onsdag 30. maj 2018

Badesæsonen indledes på lørdag i Aalestrup

På lørdag sker den officielle åbning endelig

Arkiv

ingen nyheder i denne liste