- Din lokale ugeavis

torsdag 09. januar 2014

20 år med motionscenter i idrætshallen i Aalestrup

Af: Hanne Grabow

Rosa Nørskov ser tilbage på 20 år i motionscentret

Rosa Nørskov kan se tilbage på 20 travle år i Aalestrup Motionscenter.

AALESTRUP: I januar måned for 20 år siden startede en gruppe aktive mennesker en motionsforening som havde til formål at oprette og drive et motionscenter i Aalestrup Hallen, som den hed dengang.
 I alle årene siden 1994 har der været en stor antal, der har dyrket motion i kælderen i hallen og for et par år siden blev der etableret et stort, nyt og moderne fitness center som flyttede ”ovenpå” og fik nogle store og dejlige lokaler i Aalestrup Idrætscenter.
 Den aktive bestyrelse har gjort et kæmpearbejde for at indrette med de mest nye og avancerede maskiner som tilgodeser alles behov og hvor der er mulighed for motion på mange måder. Man kan vælge mellem 39 maskiner som er fordelt i tre rum. Hele familien kan nu være med, idet man også tilgodeser børnene med aktiviteter. I årene er der også kommet mere holdmotion, f.eks. spinning og fitness boksning for at nævne nogle. Alle instruktører er veludannede indenfor DGI og iblandt dem finder man også en professionel fitness atlet, som har vundet bronze i DM i Classis Bodybuilding.

Rosa har været med i alle 20 år
Kort tid efter motionscenter var blevet etableret i hallen, kom Rosa Nørskov med. I første omgang som instruktør, hvor hun blev oplært i maskinerne af sønnen, Jan Nørskov. Senere kom hun med i bestyrelsesarbejdet, hvor hun i øvrigt stadig befinder sig og gør et stort arbejde.
 I begyndelsen var Rosa Nørskov instruktør for en gruppe damer, som motionerede hver onsdag aften og da nogle af damerne også kunne tænke sig opvarmning og anden form for gymnastik, tog Rosa også det op, selvom hun i starten ikke mente, at det var noget hun kunne klare! Men tanken tiltalte hende og hun lånte nogle bøger og Charlotte Bircows bånd på biblioteket og så gik hun ellers i gang derhjemme med at øve og efter nogle måneder var hun klar til at instruere, også i denne form for gymnastik. Nu består hendes træning af 75 minutter med step, og gymnastik hver onsdag aften som er dameaften i motionscentret.
 Men da der også meldte sig nogle interesserede mænd, ja, så gik Rosa bare i gang med at arrangere et mandagshold for begge køn i den nye hal i Idrætscenteret. Det er nødvendigt med god plads, for når alle tilmeldte møder op mandag formiddag, er der hele 60 personer på gulvet. Tidligere, da der kun var det gamle motionscenter, måtte man dele op i flere hold. Holdet kan så efterfølgende bruge maskinerne i centret, hvis der er mere energi tilbage.
 I en periode havde Rosa Nørskov fem hold om ugen, to hold sygehjælpere og pædagoger, et hold fra Daghøjskolen, et hold pensionister og et hold onsdagsdamer. Hun har gennem årene taget en masse kurser for at dygtiggøre sig så bredt som muligt og med hensynstagen til forskellige fysiske problemer.
 Også et kursus i vandgymnastik er det blevet til og Rosa Nørskov har hver uge et hold til vandgymnastik i Farsø Svømmehal.
 Selvom man er 67 år og oldemor er det ingen hindring i at være aktiv
- Det har været 20 travle år i Aalestrup Motionscenter, siger Rosa Nørskov, men jeg har nydt det rigtig meget og det er altid en stor fornøjelse at møde op til et godt humør, smil og glade brugere.


onsdag 03. august 2022

Folk i Møldrup har savnet at feste

Overskuddet uddeles til byens foreninger efter festen

onsdag 03. august 2022

Der er fortsat lang kø til Borgerservice

Samme antal henvendelser i første halvår som i hele 2021

onsdag 27. juli 2022

Stor lokal opbakning og penge til ny sti i Hvam

Ildsjæle troede næsten ikke deres egne øjne, da de så mail fra Landdistriktsudvalget

onsdag 27. juli 2022

Fjerde affaldsbeholder på vej i Vesthimmerland

Madaffald og drikkevarekartoner skal også sorteres

onsdag 20. juli 2022

Møldrup gør klar til stor jubilæumsbyfest

Traktortræk fredag, 30. juli forventes at blive stort

onsdag 20. juli 2022

Lige nu står roserne i fuldt flor i Aalestrup

Nu kommer der mange besøgende i rosenparken

onsdag 06. juli 2022

Sommerkoncert i Aalestrup kommer igen til august

28 kunstnere har allerede sagt "ja" til at deltage

onsdag 06. juli 2022

Veteraner fejrede klubben i Aalestrup

AALESTRUP: Begyndelsen og basen er i Aalestrup.Men i weekenden bredte Aalestrup Classic Bil &...

onsdag 22. juni 2022

Akutbil i Aalestrup får plads på Åglimt

Politiker skuffet over placering ved Hvamvej

onsdag 22. juni 2022

Klar til Gedeskægsfest

GEDSTED: Selv om programmet ikke har samme omfang som tidligere år, så glæder borgerne i Gedsted...