- Din lokale ugeavis

onsdag 05. februar 2014

Nye donationer fra Lions Club Aalestrup

Af: Hanne Grabow

Klubmedlemmerne klar til at skaffe flere penge

3 glade donationsmodtagere - Karin Holtsensen, Nellie Hilding og Merete Nielsen - flankeres af Henning Jensen og Ejner Larsen fra Lions Club.

AALESTRUP: Den lokale Lions Club i Aalestrup er nok mest kendt for sit arbejde med at sætte julebelysning op og plukke æbler i efterårssæsonen. Sidste efterår blev der plukket 70 tons æbler hos frugtavler Finn Brix Mikkelsen. Desuden er klubben medudgiver af bogen ”Barn af Himmerland” hvert andet år.
 Men Lions Club er meget mere, og de mange penge, de aktive mænd samler ind hvert år, går ubeskåret til humanitært arbejde. Meget lokalt, men også globalt er klubben med til at støtte hvert år.
 På det globale plan er Lions Club med til at støtte katastrofer rundt om i verden og gode projekter, blandt andet er der givet penge til ”Skagenskolen”, der har et projekt i Gambia.
 ”Læger uden Grænser” bliver også betænkt med et beløb hvert år.
 Lions Club i Aalestrup har gennem tiden også sendt et stort antal unge mennesker på ungdomslejre i udlandet og den næste, der bliver sendt ud, er til en ung mand fra Aalestrup, der skal en tur til Holland.
 Det er Ivan Oht fra Lions Club i Aalestrup, der har det store kontaktarbejde med ungdomslejre rundt om i verden.
 I sidste uge havde Lions Club medlemmer inviteret nogle lokale foreninger til et møde i Galleri Aalestrup, som havde fået en donation fra klubben.
 Denne gang var det ”Byen i Byen”, der havde ansøgt om et beløb til at starte et motionscenter i kælderen på ”Rosengården” som institutionens mange brugere længe har haft på ønskesedlen.
 Leder af ”Byen i Byen” Nellie Hilding, var mødt op og fortalte om det gode projekt som mange har glæde af og Lions Club kvitterede med et tilskud på 5.000 kroner til det.
 IF Kvik havde også ønsker på programmet. For nogle år siden erhvervede gymnastikafdelingen en såkaldt Airtrack. Den er blevet så populær, at mange bruger den rigtig meget og da gymnastikforeningen har træningslokaler tre steder, var det svært at tilgodese alle. Så derfor var det et stort ønske for gymnasterne, at der kom én  mere! Karin Holt Jensen fra Hvilsom mødte op for, på foreningens vegne, at modtage en donation på 5.000 kroner.
 Også ”Hjerneskadefor-eningens Himmerlandsafdeling havde søgt om midler fra Lions Club i Aalestrup. Foreningen havde søgt midler til at arrangere en temadag for børn til hjerneskadede.
 Bestyrelsesmedlem Merete Nielsen, Nørager, fortalte om arbejdet i foreningen og omtalte en temadag for pårørende til hjerneskade, som havde været en stor succes og man ville derfor gerne følge op med en temadag for børn. Også ”Hjerneskadeforeningen” fik 5.000 i tilskud til arrangementet.
 Udover de tre foreningen, hvis repræsentanter mødte op, havde Lions Club også doneret et beløb til ”Alkoholfrit Diskotek”, som er en stor succes med over 400 børn og unge som deltagere.
 Projekt ”Voldsofre”, som hjælper de voldsofre i Nordjylland, der ikke kan få støtte fra de officielle myndigheder fik 5.000 kroner.
 ”Trygfondens Familiehus” i Aarhus  fik et beløb på 5.000 kroner og senere vil man donere et beløb til ”Make A Wish” fonden, som også hedder ”Ønskefonden”, hvor et lokalt barn har søgt om penge til en ride-træningsmaskine som skal hentes hjem fra USA. Til dette formål påtænkes et beløb på 5.000 kroner.
 Igennem mange år har Lions Club samarbejdet med socialforvaltningen i Vesthimmerlands Kommune om at give julekurve til trængende familier. Sidste jul fik syv lokale familier et gavekort på 900,00 kroner til SuperBrugsen som man frit kan købe for, dog ikke spiritus.
 Alt i alt blev der delt rigtig mange penge ud til velgørende formål fra den lokale Lions Club, så kassen må vist være ved at være tom. Så de aktive og arbejdsomme mænd må i gang igen med at få fyldt pengekassen op, så der også næste år kan være midler til at donere til gode formål.


onsdag 17. august 2022

50 år med stor Lions-aktivitet i Aalestrup

Klubbens første præsident var fabrikant Anton Larsen, Gedsted

onsdag 17. august 2022

Flagallé i Gedsted

Af Ture DamtoftGEDSTED: Det var en lidt overvældet Tor Berg, der forleden som den første af de nye...

onsdag 10. august 2022

"Musik for alle" trak mange i rosenparken

Ni lokale orkestre og grupper sang og spillede

onsdag 10. august 2022

Leen blev svinget og høsten kom i hus

Store planer med Hougaarden, der bl. a. skal have nyt tag

onsdag 03. august 2022

Folk i Møldrup har savnet at feste

Overskuddet uddeles til byens foreninger efter festen

onsdag 03. august 2022

Der er fortsat lang kø til Borgerservice

Samme antal henvendelser i første halvår som i hele 2021

onsdag 27. juli 2022

Stor lokal opbakning og penge til ny sti i Hvam

Ildsjæle troede næsten ikke deres egne øjne, da de så mail fra Landdistriktsudvalget

onsdag 27. juli 2022

Fjerde affaldsbeholder på vej i Vesthimmerland

Madaffald og drikkevarekartoner skal også sorteres

onsdag 20. juli 2022

Møldrup gør klar til stor jubilæumsbyfest

Traktortræk fredag, 30. juli forventes at blive stort

onsdag 20. juli 2022

Lige nu står roserne i fuldt flor i Aalestrup

Nu kommer der mange besøgende i rosenparken