onsdag 05. februar 2014

Nye donationer fra Lions Club Aalestrup

Af: Hanne Grabow

Klubmedlemmerne klar til at skaffe flere penge

3 glade donationsmodtagere - Karin Holtsensen, Nellie Hilding og Merete Nielsen - flankeres af Henning Jensen og Ejner Larsen fra Lions Club.

AALESTRUP: Den lokale Lions Club i Aalestrup er nok mest kendt for sit arbejde med at sætte julebelysning op og plukke æbler i efterårssæsonen. Sidste efterår blev der plukket 70 tons æbler hos frugtavler Finn Brix Mikkelsen. Desuden er klubben medudgiver af bogen ”Barn af Himmerland” hvert andet år.
 Men Lions Club er meget mere, og de mange penge, de aktive mænd samler ind hvert år, går ubeskåret til humanitært arbejde. Meget lokalt, men også globalt er klubben med til at støtte hvert år.
 På det globale plan er Lions Club med til at støtte katastrofer rundt om i verden og gode projekter, blandt andet er der givet penge til ”Skagenskolen”, der har et projekt i Gambia.
 ”Læger uden Grænser” bliver også betænkt med et beløb hvert år.
 Lions Club i Aalestrup har gennem tiden også sendt et stort antal unge mennesker på ungdomslejre i udlandet og den næste, der bliver sendt ud, er til en ung mand fra Aalestrup, der skal en tur til Holland.
 Det er Ivan Oht fra Lions Club i Aalestrup, der har det store kontaktarbejde med ungdomslejre rundt om i verden.
 I sidste uge havde Lions Club medlemmer inviteret nogle lokale foreninger til et møde i Galleri Aalestrup, som havde fået en donation fra klubben.
 Denne gang var det ”Byen i Byen”, der havde ansøgt om et beløb til at starte et motionscenter i kælderen på ”Rosengården” som institutionens mange brugere længe har haft på ønskesedlen.
 Leder af ”Byen i Byen” Nellie Hilding, var mødt op og fortalte om det gode projekt som mange har glæde af og Lions Club kvitterede med et tilskud på 5.000 kroner til det.
 IF Kvik havde også ønsker på programmet. For nogle år siden erhvervede gymnastikafdelingen en såkaldt Airtrack. Den er blevet så populær, at mange bruger den rigtig meget og da gymnastikforeningen har træningslokaler tre steder, var det svært at tilgodese alle. Så derfor var det et stort ønske for gymnasterne, at der kom én  mere! Karin Holt Jensen fra Hvilsom mødte op for, på foreningens vegne, at modtage en donation på 5.000 kroner.
 Også ”Hjerneskadefor-eningens Himmerlandsafdeling havde søgt om midler fra Lions Club i Aalestrup. Foreningen havde søgt midler til at arrangere en temadag for børn til hjerneskadede.
 Bestyrelsesmedlem Merete Nielsen, Nørager, fortalte om arbejdet i foreningen og omtalte en temadag for pårørende til hjerneskade, som havde været en stor succes og man ville derfor gerne følge op med en temadag for børn. Også ”Hjerneskadeforeningen” fik 5.000 i tilskud til arrangementet.
 Udover de tre foreningen, hvis repræsentanter mødte op, havde Lions Club også doneret et beløb til ”Alkoholfrit Diskotek”, som er en stor succes med over 400 børn og unge som deltagere.
 Projekt ”Voldsofre”, som hjælper de voldsofre i Nordjylland, der ikke kan få støtte fra de officielle myndigheder fik 5.000 kroner.
 ”Trygfondens Familiehus” i Aarhus  fik et beløb på 5.000 kroner og senere vil man donere et beløb til ”Make A Wish” fonden, som også hedder ”Ønskefonden”, hvor et lokalt barn har søgt om penge til en ride-træningsmaskine som skal hentes hjem fra USA. Til dette formål påtænkes et beløb på 5.000 kroner.
 Igennem mange år har Lions Club samarbejdet med socialforvaltningen i Vesthimmerlands Kommune om at give julekurve til trængende familier. Sidste jul fik syv lokale familier et gavekort på 900,00 kroner til SuperBrugsen som man frit kan købe for, dog ikke spiritus.
 Alt i alt blev der delt rigtig mange penge ud til velgørende formål fra den lokale Lions Club, så kassen må vist være ved at være tom. Så de aktive og arbejdsomme mænd må i gang igen med at få fyldt pengekassen op, så der også næste år kan være midler til at donere til gode formål.


onsdag 18. juli 2018

Nu 100 medarbejdere hos Treco i Aalestrup

AALESTRUP: Maskinfabrikken Treco i Aalestrup har godt gang i produktionen. Her i sommer har de haft...

onsdag 18. juli 2018

Et unikt museum i Aalestrup

AALESTRUP: Den herskabelige og smukke villa, der i 1921 blev opført som direktørbolig for...

onsdag 11. juli 2018

30 år med Sommerskole og Jydeværksted i Aalestrup

Siden begyndelsen har sommerskolerne bredt sig til hele Vesthimmerlands Kommune

onsdag 11. juli 2018

Uddeleren i Aalestrup vendte hjem til 30 års jubilæum

AALESTRUP: Per Mortensen, eller Brugs Per som han også er kendt, havde i torsdags 30 års jubilæum...

torsdag 05. juli 2018

Lokal forfatters fodboldfeber i bogform

KLEJTRUP: Forfatteren Nils Finderup fra Klejtrup har krydset ekstra mange fingre for, at det skulle...

onsdag 04. juli 2018

Afbrændingsforbud fra i dag kl. 12

VESTHIMMERLAND: Der er fra i dag onsdag kl. 12 indført afbrændingsforbud i samtlige danske...

onsdag 04. juli 2018

Rejsegilde i Rema 1000 i Aalestrup

Det store nye supermarked bliver genåbnet til september

onsdag 04. juli 2018

Udsalgsstart med grillmad, musik og kræmmermarked

Der var gang i salgsboderne i Aalestrup

onsdag 27. juni 2018

Nødvendigt med donationer fra byens og egnens borgere

Af Thorkil Christensen AALESTRUP: Det er lige så værdigt at leve på landet som i de store byer -...

onsdag 27. juni 2018

Flot og Iderigt optog i Gedsted

Af Hanne Monrad GEDSTED: Søndag formiddag stod en stor del af Gedsted borgere klar, flest havde...

Arkiv

ingen nyheder i denne liste