torsdag 13. februar 2014

“Global” serviceudlejning i Aalestrup har jubilæum

Af: Hanne Grabow

Travlt par har været selvstændige i Aalestrup i 25 år

Lene og Vagn Christensen, Aalestrup, er personerne bag Himmerlands Serviceudlejning, som i morgen torsdag, 13. februar kan fejre 25 års jubilæum.

AALESTRUP: Lene og Vagn Christensen, indehavere af Himmerlands Serviceudlejning med hjemsted i Aalestrup, kan i morgen torsdag, 13. februar fejre 25 års jubilæum.
 Det var på datoen i 1989, at forretningen blev moms- registreret.  Dengang hed forretningen Aalestrup Serviceudlejning og det navn var gældende indtil kommunesammenlægningen i 2007, hvor de besluttede at blive mere ”globale” og skifte navn til Himmerlands Serviceudlejning.
 I begyndelsen var Lene Christensen kommunal dagplejer og ægtefællen var tømrersvend hos tømrermester Egon Mørch Justesen, Aalestrup.
 Tankerne omkring serviceudlejningen begyndte så småt at svirre i deres hoveder,  allerede da deres første søn, Stefan, skulle døbes. De måtte helt til Aars for at leje service og borde, det var da for galt, mente de! Årene gik og først da søn nummer to, Jannik skulle døbes og parret igen skulle bruge service, bestemte de sig for, at nu måtte det være tid,  at undersøge om det var noget de kunne få startet op her. Der måtte virkelige være basis for en forretning af den slags i Aalestrup.
 Beslutningen blev taget og der blev så småt startet op et par måneder før forretningen blev officielt startet i februar 1989.  Der blev indkøbt 240 kuverter af  nyt service, glas, bestik mm.
 Garagen ved hjemmet på Engvej blev ryddet og servicen pakket ud og vasket og så var de klar til første udlejning.
 Lene og Vagn Christensen fortæller om starten:
- Det gik rigtig godt med udlejningen syntes vi, og senere samme år begyndte Vagn at tegne og designe understel til klapborde. Han fik lavet et godt system og gik så i gang med at producere bordene. Vagn fik lov til at lave bordene på hans daværende mesters tømrerværksted. De nye fine, røde laminatborde og 140 nyindkøbte stole, var nu også en del af sortimentet. Borde og stole fyldte godt op i garagen og et værelse og kælderen blev derfor inddraget til service. De første år brugte vi vores gamle grønne Volvo stationcar og en nyindkøbt brugt trailer med ruf til udbringning af service, borde og stole, siger Lene Christensen.
 Årene gik og firmaet fik en del udlejning til halballer, hvor de blandt andet tilbød at vaske servicen op efter festen. Det foregik i de første år i diverse haller omklædnings rum, med vand opvarmet i gruekedel og opvaskebaljer på stribe. Det var hårdt arbejde, mindes Lene og Vagn Christensen.
- I 1993 kom vores yngste søn Bjarke til verden, og på vejen hjem fra sygehuset, kørte vi omkring en autoforhandler, for at se på en ny, brugt Toyota varevogn, som blev købt til firmaet.
  1998 købte Lene og Vagn Christensen ejendommen Vestergade 18 i Aalestrup. De havde efterhånden udvidet sortimentet så meget, at der var blevet for lidt plads hjemme på Engvej. Ejendommen gennemgik en større indvendig renovering. Der blev bl.a. lavet opvaskerum, lager og butik med salg af diverse festartikler så som duge, servietter, lys og meget andet. Nogle år senere blev sortimentet igen udvidet, blandt andet med festtelte og gulve. I dag kan de levere telte i seks og ni meters bredde med gulv, skal- og polstrede stole, lange eller runde borde og service til 1300 personer.
 Selvom Lene og Vagn Christensen har travlt med udlejning, og ikke mindst den nye ”titel” som bedsteforældre, er Lene Christensen også forpagter i Den jydske Rosenparks pavillon og Aalestrup Campingplads, hvor man i sæsonen også mange gange ser ægtefællen give en hjælpende hånd. Han ligger nu heller ikke på den ”lade side”, men har sit lille tømrerfirma ”Form & Fixtur”, og han er indehaver af Hancock øldepotet i Aalestrup.
 Lene og Vagn Christensen markerer jubilæet med en reception i Rosenparkens Pavillon i morgen torsdag og hele weekenden er der åbent hus samme sted med udstilling og inspiration til forårets fester.


onsdag 20. juni 2018

350 deltager i møde om sundhedshus i Aalestrup

Regionsrådsformand Ulla Astrup deltager også

onsdag 20. juni 2018

Masser af sport til byfesten i Hvam

Af Hanne Monrad HVAM: I aften onsdag starter By- og Sportsfesten i Hvam. Årets Kvikløb bliver...

onsdag 20. juni 2018

Gedeskægsfesten har lagt op til en slutspurt

Af Hanne Monrad GEDSTED: Hele ugen er der fest i Gedsted og det omfattende program er klar til at...

fredag 15. juni 2018

Transportminister ser på en mere nordlig motorvejslinje efter vesthimmerlandsk besøg

Transport-, Bygnings og Boligminister Ole Birk Olesen er positivt stemt overfor en mere nordlig...

fredag 15. juni 2018

Hash på toilettet i Knabergården

I går aftes, lidt over ti, overraskede politiet to unge mænd og en dreng på dametoilettet i...

onsdag 13. juni 2018

Regnvejr drillede flyarrangement i Gedsted

Af Hanne Monrad  GEDSTED: Der var lagt op til en festlig markering af etårsdagen for...

onsdag 13. juni 2018

Gedeskægsfesten er klar til at blive affyret

GEDSTED: Så er Gedsted snart klar til en ny Gedeskægsfest med masser af spændende aktiviteter på...

onsdag 06. juni 2018

Stor aktivitet ved kirken i Aalestrup

18. juni er der licitation på et nyt byggeri

onsdag 06. juni 2018

Grundlovsdag for 1200 børn i det fri i Aalestrup

Børnenes Grundlovsdag fejret med maner på stadion

onsdag 30. maj 2018

Badesæsonen indledes på lørdag i Aalestrup

På lørdag sker den officielle åbning endelig

Arkiv

ingen nyheder i denne liste