onsdag 26. marts 2014

Byfornyelse kan bringe udvikling til Aalestrup

Af: Thorkil Christensen

Handel & Erhverv har stadig optimismen i behold

Store Torv i Aalestrup bliver overdækket aktivitetsområde med et 12 gange 12 meter stort sejl.

AALESTRUP: Selv om det i øjeblikket er ”op ad bakke”  med at få nye butikker til at etablere sig i Aalestrup, så har  foreningen Aalestrup Handel & Erhverv ikke tabt modet.
Ved foreningens  generalforsamling i Den jyske Rosenparks pavillon sagde formanden, købmand Karl William Carlsen, at alle nuværende tiltag med byrenovering og områdefornyelse i Aalestrup kan blive nøglen til en ny epoke.
- Og så må vi håbe, at tiltagene kan medvirke til at skabe ny udvikling i Aalestrup, sagde formanden efter han havde redegjort for kloakprojekter, byfornyelse og facaderenoveringspulje som en del af det der er igang med Vesthimmerlands Kommune som tovholder.
Men kloakeringsprojektet bliver først afsluttet i 2019. Forinden bliver der dog lavet en overdækning af Store Torv med et 12 gange 12 meter stort sejl med belysning. Derefter vil torvet kunne anvendes til aktiviteter fra april til oktober uden at man er afhængig af vejrforholdene.
Karl William Carlsen nævnte også, at Himmerlandsstien som et led i områdefornyelsen vil blive renoveret med bl. a. en ny fodgængerovergang med lyssignal ved XL-Byg. Banearealet vil blive sendt i udbud, der er etableret hundeskov, og der skal opføres et supermarked m.m. på Colas-grunden ved Testrupvej. Der er desuden et ønske om nye byskilte ved indkørselen til byen.


2013 var et travlt år

Rent handelsmæssigt har det været et travlt år med mange aktiviteter. Julemessen blev igen en stor succes, men et julearrangement i december faldt lidt til jorden.Aalestrup Handel & Erhverv har forlænget aftalen med Lions Club Aalestrup om julebelysning i tre år.
- Og der bliver travlt efter sommerferien, idet Aalestrup bliver en del af det store golfarrangement ”Made in Denmark” som samler 70.000 personer i uge 33. De fire største byer i Vesthimmerland byder ind med hver deres aftenarrangement i denne uge - for Aalestrup er det onsdag aften 13. august og vi efterlyser allerede nu gode ideer til, hvad vi kan tilbyde det store publikum, sagde Karl William Carlsen.
Formanden rundede sin beretning af med at oplyse, at det i 2015 er 50 år siden Aalestrup Handelsstandsforening blev dannet. I 2013 blev foreningen lagt sammen med Aalestrup Erhvervsråd og ændrede navn til Aalestrup Handel & Erhverv.
Karl William Carlsen nævnte også Borgerforeningen 9620, som måske står overfor nedlæggelse fordi ingen vil lade sig vælge til bestyrelsen.
- Hvis det sker har vi tilbudt at lægge borgerforeningens seniorgruppe ind under Aalestrup Handel & Erhverv. Det er en gruppe som bl. a. holder vores by ren og pæn på frivillig basis og den indsats bør bevares og påskønnes, sagde formanden.
Regnskabet blev gennemgået af kassereren, Gitte Stisen, Aalestrup, og viser et overskud på 1598 kr. Kontingenter og aktivitetsbidrag udgjorde 178.500 kr., kommunetilskud 87.290 kr. Der er en egenkapital på 733.813 kr. og regnskabet balancerer med 874.276 kr.
Til bestyrelsen genvalgtes bagermester Ole Stisen, Aalestrup, og forpagter Lene Christensen, Aalestrup.


onsdag 20. juni 2018

350 deltager i møde om sundhedshus i Aalestrup

Regionsrådsformand Ulla Astrup deltager også

onsdag 20. juni 2018

Masser af sport til byfesten i Hvam

Af Hanne Monrad HVAM: I aften onsdag starter By- og Sportsfesten i Hvam. Årets Kvikløb bliver...

onsdag 20. juni 2018

Gedeskægsfesten har lagt op til en slutspurt

Af Hanne Monrad GEDSTED: Hele ugen er der fest i Gedsted og det omfattende program er klar til at...

fredag 15. juni 2018

Transportminister ser på en mere nordlig motorvejslinje efter vesthimmerlandsk besøg

Transport-, Bygnings og Boligminister Ole Birk Olesen er positivt stemt overfor en mere nordlig...

fredag 15. juni 2018

Hash på toilettet i Knabergården

I går aftes, lidt over ti, overraskede politiet to unge mænd og en dreng på dametoilettet i...

onsdag 13. juni 2018

Regnvejr drillede flyarrangement i Gedsted

Af Hanne Monrad  GEDSTED: Der var lagt op til en festlig markering af etårsdagen for...

onsdag 13. juni 2018

Gedeskægsfesten er klar til at blive affyret

GEDSTED: Så er Gedsted snart klar til en ny Gedeskægsfest med masser af spændende aktiviteter på...

onsdag 06. juni 2018

Stor aktivitet ved kirken i Aalestrup

18. juni er der licitation på et nyt byggeri

onsdag 06. juni 2018

Grundlovsdag for 1200 børn i det fri i Aalestrup

Børnenes Grundlovsdag fejret med maner på stadion

onsdag 30. maj 2018

Badesæsonen indledes på lørdag i Aalestrup

På lørdag sker den officielle åbning endelig

Arkiv

ingen nyheder i denne liste