- Din lokale ugeavis

onsdag 04. juni 2014

Simested får varme fra Aalestrup i 2016

Af: Thorkil Christensen

Og der har været drøftelser med Nørager og Hvam

Aalestrup Varme A.m.b.a. skal levere varme til Simested by fra 2016 - måske følger Nørager by efter.

AALESTRUP: Der har i en periode været arbejdet med planer om fjernvarme i Simested - og som det ser ud nu så vil mindst 80 ejendomme i området blive tilsluttet Aalestrup Varme A.m.b.a. fra udgangen af 2016.
Det oplyste formanden for Aalestrup Varme, Søren Hestbæk ved generalforsamlingen på Hotel Hvide Kro.
- Efter beregninger og vurderinger, et velbesøgt møde på Simested Kro, og ikke mindst en engageret indsats af Simested Beboerforening, så har vi nu fået tilslutnings-tilkendegivelse fra ca. 80 ejendomme i byen. Dermed er grundlaget for udvidelse af fjernvarmeforsyningsnettet på plads, og bestyrelsen har besluttet at sætte projektet igang, sagde Søren Hestbæk.
Der skal nu udarbejdes en varmeplan for området. Planen skal godkendes af Vesthimmerlands Kommune inden det videre arbejde kan indledes.
Søren Hestbæk sagde, at bestyrelsen har en positiv forventning om, at en varmeplan kan være udarbejdet og godkendt i løbet af det næste års tid, så varmeværket i løbet af 2015 kan få planlagt og projekteret et ledningsnet til Simested. Nettet kan så etableres i 2016, så Aalestrup Varme kan levere varme til Simested-borgerne til vinteren 2016/17.


Flere interesserede
På generalforsamlingen kom det også frem, at varmeværket har fået en henvendelse fra Nørager Fjernvarme om et muligt samarbejde. Nørager Fjernvarme er et naturfyret kraft-varmeværk med omkring 450 forbrugere.
- Men i modsætning til mange mindre kraftvarmeværker, så har Nørager Fjernvarme en sund økonomi, dog med en afregningspris til forbrugerne i et niveau på 30-40 procent over, hvad der betales i Aalestrup. Derfor har Nørager et ønske om at fremtidssikre varmeforsyningen og prisen på fjernvarme, og der er igangsat undersøgelser om et muligt samarbejde, sagde Søren Hestbæk.
Alle muligheder er åbne for samarbejde med Nørager. Det kan være teknisk og administrativt, fusion eller bare en leveringsaftrale. De to bestyrelser og rådgivere fører i øjeblikket en dialog her om.
Ved generalforsamlingen sagde formanden, at bestyrelsen også har haft en snak med Hvam-Gl. Hvam Kraftvarmeværk om et muligt samarbejde. Drøftelserne er dog indtil videre stillet i bero, idet Hvam-Gl. Hvam Kraftvarmeværk sidste år investerede i en ny gasmotor og forventer at få en væsentlig bedre forbrugerøkonomi end hidtil. Aalestrup Varme har dog meddelt, at døren står åben, hvis man i Hvam-området ønsker at genoptage drøftelserne.
- Det er ikke sådan, at vi jagter nye forbrugere og forsyningsområder, men vi må se i øjnene at vi ved at udvide forsyningsområdet og ved at arbejde sammen med naboværker eller ved fusion, kan udnytte ressourcerne mere optimalt. Det gælder både de tekniske og menneskelige. Endelig er der det, at den administrative del ved at drive varmeforsyning bliver mere og mere omfattende og kræver mere tid. Derfor kan fusion eller samarbejde være fornuftigt, fastslog Søren Hestbæk og tilføjede, at lovgivningen siger meget klart, at det ikke må lægges eksisterende forbrugere til last, at der tilsluttes nye områder eller sammenlæges værker..


onsdag 10. august 2022

"Musik for alle" trak mange i rosenparken

Ni lokale orkestre og grupper sang og spillede

onsdag 10. august 2022

Leen blev svinget og høsten kom i hus

Store planer med Hougaarden, der bl. a. skal have nyt tag

onsdag 03. august 2022

Folk i Møldrup har savnet at feste

Overskuddet uddeles til byens foreninger efter festen

onsdag 03. august 2022

Der er fortsat lang kø til Borgerservice

Samme antal henvendelser i første halvår som i hele 2021

onsdag 27. juli 2022

Stor lokal opbakning og penge til ny sti i Hvam

Ildsjæle troede næsten ikke deres egne øjne, da de så mail fra Landdistriktsudvalget

onsdag 27. juli 2022

Fjerde affaldsbeholder på vej i Vesthimmerland

Madaffald og drikkevarekartoner skal også sorteres

onsdag 20. juli 2022

Møldrup gør klar til stor jubilæumsbyfest

Traktortræk fredag, 30. juli forventes at blive stort

onsdag 20. juli 2022

Lige nu står roserne i fuldt flor i Aalestrup

Nu kommer der mange besøgende i rosenparken

onsdag 06. juli 2022

Sommerkoncert i Aalestrup kommer igen til august

28 kunstnere har allerede sagt "ja" til at deltage

onsdag 06. juli 2022

Veteraner fejrede klubben i Aalestrup

AALESTRUP: Begyndelsen og basen er i Aalestrup.Men i weekenden bredte Aalestrup Classic Bil &...