- Din lokale ugeavis

onsdag 11. juni 2014

Sidsel fra Aalestrup fik sit store ønske opfyldt

Af: Hanne Grabow

Sidsel på 11 år, der bor på Markedsdalen i Aalestrup sammen med sine forældre Helle og John, havde et stort ønske, men det kostede rigtig mange penge. 

 Helle og John Søndergaard Nielsen havde hørt om ”Ønskefonden” gennem nogle venner og derfor sendte de sidste år en ansøgning, om hjælp til Sidsels store ønske. De blev kontaktet af fonden i december og fik derefter at vide, at man arbejdede på at skaffe den unikke gave til Sidsel.

 Det var dog ikke så let, for Sidsels ønske var at få en Joba ridestol, som er en ”heste” simulator som simulerer bevægelserne i ride behandling og træner muskelgrupper, der ignoreres eller forsømmes ved brug af traditionelt udstyr. 

 Sidsel har sygdommen Rett syndrom, som blev konstateret da hun var halvandet år. Rett syndrom  er en sjælden, medfødt neurologisk udviklingsdefekt, der hovedsageligt ses hos piger. Syndromet medfører bl.a. psykisk og fysisk udviklingshæmning.

- Det er stor betydning at Sidsel bliver motioneret hele tiden og denne ride stol er den helt rigtige til at stimulere hendes muskler i, siger Helle. 

 Trods udfordringen i at skaffe ride stolen, så lykkedes det at få en fra USA og forleden var to repræsentanter på besøg hos Sidsel og hendes familie i Aalestrup. Den store pakke med ride stolen var allerede leveret, men endnu ikke pakket ud, så det var en stor dag for såvel forældre som Sidsel, da de endelig kunne pakke den flotte gave ud og Sidsel tog den straks i brug.

- Vi var utrolig glade for at kunne opfylde familiens ønske, siger Katrine Jensen, som er regionskoordinator for ”Ønskefonden ” i Nordjylland. I øjeblikket har vi flere nordjyske børn, hvis største ønsker, vi forsøger at opfylde.

 ”Ønskefonden” som globalt hedder ”Make-A-Wish”   opfylder ønsker for børn i Danmark med livstruende sygdomme med henblik på at skabe håb, styrke og glæde

 Make-A-Wish ”Ønskefonden Danmark”, er en del af den internationale organisation Make-A-Wish International, der blev etableret i USA i 1980. Make-A-Wish International er i dag en professionel drevet organisation etableret i 37 lande uden for USA, som til dato har opfyldt over 300.000 ønsker for børn for at skabe Håb, Styrke og Glæde i deres liv. Organisationens arbejde udføres primært af over 30.000 frivillige, der i dag arbejder for Make-A-Wish verden over.  Make-A-Wish Ønskefonden Danmark blev etableret d. 24. april 1999 under navnet Landsforeningen ”Ønskefonden”. Foreningen opfyldte det første danske ønske i 2001. 

 Vi har til dato opfyldt lidt over 1.200 ønsker for børn i Danmark. Alene i 2012 opfyldte Make-A-Wish Ønskefonden 140 børns højeste ønske. Foreningens arbejde udføres af de lidt over 100 frivillige over hele landet.

 Ønskerne varierer meget og kan være alt fra en rejse med familien til varmere himmelstrøg eller det populære Disneyland ved Paris - en rejse, der kan være med til at skabe et frirum for familien efter lang tids sygdom eller isolation; det kan være et kæledyr, en PC der kan være med til at fastholde kontakten til venner og kammerater; det kan være at møde et idol som en fodboldspiller, skuespiller eller musiker; det kan være at selv være en anden for en dag, som dyrepasser eller brandmand eller det kan være at få en cykel, der igen kan bringe smilet frem hos barnet.

 Forskning viser, at positive oplevelser har en direkte indflydelse på livskvaliteten hos et sygt barn, og derudover er det en helt uvurderlig opmuntring for resten af familien, som også er ramt hårdt.

- Vi vil rigtig gerne inden for de næste tre år fordoble vores kapacitet og kunne øge antallet af opfyldte ønsker til 200 ønsker årligt, siger Katrine Jensen.  Vi tager derfor altid gerne imod nye frivillige i hele landet. Ønskerne er finansieret via vores medlemmers kontingent på kr. 200,- årligt samt donationer, bidrag og sponsorater. Jo flere private, virksomheder, fonde og foreninger, der hjælper os, jo flere børn og deres familier kan vi hjælpe.


onsdag 17. august 2022

50 år med stor Lions-aktivitet i Aalestrup

Klubbens første præsident var fabrikant Anton Larsen, Gedsted

onsdag 17. august 2022

Flagallé i Gedsted

Af Ture DamtoftGEDSTED: Det var en lidt overvældet Tor Berg, der forleden som den første af de nye...

onsdag 10. august 2022

"Musik for alle" trak mange i rosenparken

Ni lokale orkestre og grupper sang og spillede

onsdag 10. august 2022

Leen blev svinget og høsten kom i hus

Store planer med Hougaarden, der bl. a. skal have nyt tag

onsdag 03. august 2022

Folk i Møldrup har savnet at feste

Overskuddet uddeles til byens foreninger efter festen

onsdag 03. august 2022

Der er fortsat lang kø til Borgerservice

Samme antal henvendelser i første halvår som i hele 2021

onsdag 27. juli 2022

Stor lokal opbakning og penge til ny sti i Hvam

Ildsjæle troede næsten ikke deres egne øjne, da de så mail fra Landdistriktsudvalget

onsdag 27. juli 2022

Fjerde affaldsbeholder på vej i Vesthimmerland

Madaffald og drikkevarekartoner skal også sorteres

onsdag 20. juli 2022

Møldrup gør klar til stor jubilæumsbyfest

Traktortræk fredag, 30. juli forventes at blive stort

onsdag 20. juli 2022

Lige nu står roserne i fuldt flor i Aalestrup

Nu kommer der mange besøgende i rosenparken