- Din lokale ugeavis

onsdag 23. juli 2014

Genbrugsbutik i stedet for bank i Aalestrup

Af: Thorkil Christensen

Blå Kors flytter fra Vestergade 25 til Vestergade 10

AALESTRUP: Efter et par år uden aktivitet, sker der igen noget i ejendommen Vestergade 10 i Aalestrup, som nu er under omdannelse til genbrugsbutik.

Blå Kors Genbrug i Aalestrup flytter fra Vestergade 25 til Vestergade 10, og får dermed et større salgsareal. Det sker fredag, 22. august.

- Vi har været meget tilfredse med at være i det nuværende lejemål, men pladsen er blevet for trang. Derfor glæder vi os til at skulle flytte ind i den tidligere bankbygning, hvor vi får fordoblet salgsarealet og desuden får plads til lager, så vi ikke længere behøver at have fjernlager, siger lederen af Blå Kors Genbrugsbutik i Aalestrup,  Erna Nielsen.

De 35 frivillige i Blå Kors’ genbrugsarbejde i Aalestrup glæder sig til at kunne præsentere varerne på en helt ny måde. Blå Kors hovedafdeling står for selve lejemålet og indsætter nyt inventar i lokalerne. Det sker i perioden fra 9.august og til åbningen.

I øjeblikket bliver der væltet skillevægge, gjort rent og malet i bygningen, så alt er klar til indflytningen. I perioden fra 9. august til 22. august vil genbrugsbutikken være lukket på grund af flytning. Og fra 31. juli til 9. august holdes flytteudsalg.

Et firma i Aarhus har købt den solide bygning i Aalestrup af Danske Bank som nedlagde afdelingen for et par år siden.  Oprindelig blev bygningen opført til at skulle huse Aalestrup og Omegns Sparekasse, som senere blev til Bikuben og senest til Danske Bank. 

Blå Kors Genbrug har lejet det tidligere ekspeditionslokale, kontorer og baglokaler.  Det medfører gode forhold for kunderne, men også fine tilkørsels- og lagerforhold fra gården for de frivillige medarbejdere.

Blå Kors’ Genbrug åbnede i Aalestrup for mere end 25 år siden. Det var i en del af den tidligere jernbanestation. For 13 år siden flyttede man til lokalerne i Vestergade 25 og har lige siden haft godt gang i forretningen.

- På det seneste har vi dog mærket en lille nedgang i salget i forhold til tidligere. Det kan skyldes, at der bliver holdt mange loppemarkeder rundt omkring. Hovedkontoret og de lokale frivillige medarbejdere ved Blå Kors har dog en tro på, at det kan lade sig gøre at øge omsætningen når vi flytter i større lokaler og får mulighed for at præsentere varerne på en bedre måde end hidtil, siger Erna Nielsen.

Overskuddet fra Blå Kors’ genbrugsbutikker går til hjælpearbejde for hjemløse, misbrugere og andre humanitære formål. Der sendes hvert år et betydeligt beløb fra Aalestrup til dette arbejde.


onsdag 03. august 2022

Folk i Møldrup har savnet at feste

Overskuddet uddeles til byens foreninger efter festen

onsdag 03. august 2022

Der er fortsat lang kø til Borgerservice

Samme antal henvendelser i første halvår som i hele 2021

onsdag 27. juli 2022

Stor lokal opbakning og penge til ny sti i Hvam

Ildsjæle troede næsten ikke deres egne øjne, da de så mail fra Landdistriktsudvalget

onsdag 27. juli 2022

Fjerde affaldsbeholder på vej i Vesthimmerland

Madaffald og drikkevarekartoner skal også sorteres

onsdag 20. juli 2022

Møldrup gør klar til stor jubilæumsbyfest

Traktortræk fredag, 30. juli forventes at blive stort

onsdag 20. juli 2022

Lige nu står roserne i fuldt flor i Aalestrup

Nu kommer der mange besøgende i rosenparken

onsdag 06. juli 2022

Sommerkoncert i Aalestrup kommer igen til august

28 kunstnere har allerede sagt "ja" til at deltage

onsdag 06. juli 2022

Veteraner fejrede klubben i Aalestrup

AALESTRUP: Begyndelsen og basen er i Aalestrup.Men i weekenden bredte Aalestrup Classic Bil &...

onsdag 22. juni 2022

Akutbil i Aalestrup får plads på Åglimt

Politiker skuffet over placering ved Hvamvej

onsdag 22. juni 2022

Klar til Gedeskægsfest

GEDSTED: Selv om programmet ikke har samme omfang som tidligere år, så glæder borgerne i Gedsted...