- Din lokale ugeavis

onsdag 30. juli 2014

Nyt borgerlaug i Møldrup har fået udstyr

Af: Hanne Monrad

Har fået en økonomisk håndsrækning fra Viborg Kommune

Borgerlauget i Møldrup vil arbejde for at forskønne byen. Lauget har fået en økonomisk håndsrækning fra Viborg Kommune og Tuborgfondet. Poul Madsen overrakte den store check fra Tuborgfondet.

MØLDRUP: Møldrup har fået et aktivt ”Borgerlaug”, som er en underafdeling af Møldrup Borgerforening. Det er et projekt som skal involvere borgerne i at forskønne byen.
 Borgerlauget i Møldrup er opstået ved, at op mod 20 efterlønnere og pensionister har dannet en klub. Gruppen har påtaget sig opgaver med at vedligeholde en række områder i Møldrup, bl.a. madpakkehuset ved Himmerlandsstien, så byens borgere og turister på stien altid møder et pænt og ryddeligt by.
 Nu har ”lauget” så fået hjælp til arbejdet med en økonomisk håndsrækning fra Viborg Kommune
 Teknisk Udvalg i Viborg Kommune har i 2014 afsat en halv mio. kr. til en pulje til bl.a. plæneklippere, buskryddere, skovle og koste. Puljen kan søges af lokale foreninger, som gerne vil forskønne deres lokalområde.
 I Møldrup har borgerforeningen fået midler til indkøb af havetraktor og busk-rydder, så det lokale borgerlaug nu lettere kan holde byen pæn og velplejet.
- Vi er i udvalget utrolig glade for, at der i de enkelte landsbyer er lokale kræfter, der tager initiativ til at landsbyen fremtræder pæn og indbydende, siger formand for Teknisk Udvalg, Johannes Vesterby.
- Kommunes økonomi til vedligeholdelse af gader og grønne områder er under pres, så vi kan ikke altid opfylde de forventninger, den lokale landsby har til, hvor meget og hvor ofte kommunen slår græs. Derfor hilser vi de lokale initiativer velkommen, og vil gerne støtte op om det ved at give mulighed for at hjælpe til med penge til indkøb af det nødvendige udstyr, siger udvalgsformanden.
- I Borgerforeningen var vi meget glade for henvendelsen fra borgerlauget. De havde selv en række forslag til opgaver, hvor de mente, det trængte til lidt mere vedligehold, end det kommunen kunne tilbyde. Derfor har vi bakket op om initiativet og søgt penge, så de ikke selv også skal lægge udstyr til opgaverne, siger Lone Kastberg, Møldrup Borgerforening og kontaktperson til Møldrup Borgerlaug.
- På de arealer som Viborg Kommune ejer, har vi været i dialog med kommunen og fået aftaler om, hvad henholdsvis kommunen og borgerlauget tager sig af, siger Lone Kastberg og fortsætter:
- Borgerlauget har også et vigtigt socialt aspekt, og derfor er det væsentligt, at borgerlauget har et samlingssted, en base, hvor de kan mødes, og som er udgangspunkt for deres arbejde. Derfor håber vi, at denne base kommer i forbindelse med den kommende områdefornyelse i Møldrup, f.eks. i den nuværende ventesal for buspassagerer.
 Møldrup Borgerlaug har også fået en donation på 29.500 kr. fra Tuborgfondet som blev overrakt ved en festlig indvielse i Møldrup tidligere på måneden, hvor Møldrup Handelsstandsforening støttede op om arrangementet med drikkevarer til deltagerne.


onsdag 10. august 2022

"Musik for alle" trak mange i rosenparken

Ni lokale orkestre og grupper sang og spillede

onsdag 10. august 2022

Leen blev svinget og høsten kom i hus

Store planer med Hougaarden, der bl. a. skal have nyt tag

onsdag 03. august 2022

Folk i Møldrup har savnet at feste

Overskuddet uddeles til byens foreninger efter festen

onsdag 03. august 2022

Der er fortsat lang kø til Borgerservice

Samme antal henvendelser i første halvår som i hele 2021

onsdag 27. juli 2022

Stor lokal opbakning og penge til ny sti i Hvam

Ildsjæle troede næsten ikke deres egne øjne, da de så mail fra Landdistriktsudvalget

onsdag 27. juli 2022

Fjerde affaldsbeholder på vej i Vesthimmerland

Madaffald og drikkevarekartoner skal også sorteres

onsdag 20. juli 2022

Møldrup gør klar til stor jubilæumsbyfest

Traktortræk fredag, 30. juli forventes at blive stort

onsdag 20. juli 2022

Lige nu står roserne i fuldt flor i Aalestrup

Nu kommer der mange besøgende i rosenparken

onsdag 06. juli 2022

Sommerkoncert i Aalestrup kommer igen til august

28 kunstnere har allerede sagt "ja" til at deltage

onsdag 06. juli 2022

Veteraner fejrede klubben i Aalestrup

AALESTRUP: Begyndelsen og basen er i Aalestrup.Men i weekenden bredte Aalestrup Classic Bil &...