onsdag 30. juli 2014

Nyt borgerlaug i Møldrup har fået udstyr

Af: Hanne Monrad

Har fået en økonomisk håndsrækning fra Viborg Kommune

Borgerlauget i Møldrup vil arbejde for at forskønne byen. Lauget har fået en økonomisk håndsrækning fra Viborg Kommune og Tuborgfondet. Poul Madsen overrakte den store check fra Tuborgfondet.

MØLDRUP: Møldrup har fået et aktivt ”Borgerlaug”, som er en underafdeling af Møldrup Borgerforening. Det er et projekt som skal involvere borgerne i at forskønne byen.
 Borgerlauget i Møldrup er opstået ved, at op mod 20 efterlønnere og pensionister har dannet en klub. Gruppen har påtaget sig opgaver med at vedligeholde en række områder i Møldrup, bl.a. madpakkehuset ved Himmerlandsstien, så byens borgere og turister på stien altid møder et pænt og ryddeligt by.
 Nu har ”lauget” så fået hjælp til arbejdet med en økonomisk håndsrækning fra Viborg Kommune
 Teknisk Udvalg i Viborg Kommune har i 2014 afsat en halv mio. kr. til en pulje til bl.a. plæneklippere, buskryddere, skovle og koste. Puljen kan søges af lokale foreninger, som gerne vil forskønne deres lokalområde.
 I Møldrup har borgerforeningen fået midler til indkøb af havetraktor og busk-rydder, så det lokale borgerlaug nu lettere kan holde byen pæn og velplejet.
- Vi er i udvalget utrolig glade for, at der i de enkelte landsbyer er lokale kræfter, der tager initiativ til at landsbyen fremtræder pæn og indbydende, siger formand for Teknisk Udvalg, Johannes Vesterby.
- Kommunes økonomi til vedligeholdelse af gader og grønne områder er under pres, så vi kan ikke altid opfylde de forventninger, den lokale landsby har til, hvor meget og hvor ofte kommunen slår græs. Derfor hilser vi de lokale initiativer velkommen, og vil gerne støtte op om det ved at give mulighed for at hjælpe til med penge til indkøb af det nødvendige udstyr, siger udvalgsformanden.
- I Borgerforeningen var vi meget glade for henvendelsen fra borgerlauget. De havde selv en række forslag til opgaver, hvor de mente, det trængte til lidt mere vedligehold, end det kommunen kunne tilbyde. Derfor har vi bakket op om initiativet og søgt penge, så de ikke selv også skal lægge udstyr til opgaverne, siger Lone Kastberg, Møldrup Borgerforening og kontaktperson til Møldrup Borgerlaug.
- På de arealer som Viborg Kommune ejer, har vi været i dialog med kommunen og fået aftaler om, hvad henholdsvis kommunen og borgerlauget tager sig af, siger Lone Kastberg og fortsætter:
- Borgerlauget har også et vigtigt socialt aspekt, og derfor er det væsentligt, at borgerlauget har et samlingssted, en base, hvor de kan mødes, og som er udgangspunkt for deres arbejde. Derfor håber vi, at denne base kommer i forbindelse med den kommende områdefornyelse i Møldrup, f.eks. i den nuværende ventesal for buspassagerer.
 Møldrup Borgerlaug har også fået en donation på 29.500 kr. fra Tuborgfondet som blev overrakt ved en festlig indvielse i Møldrup tidligere på måneden, hvor Møldrup Handelsstandsforening støttede op om arrangementet med drikkevarer til deltagerne.


onsdag 20. juni 2018

350 deltager i møde om sundhedshus i Aalestrup

Regionsrådsformand Ulla Astrup deltager også

onsdag 20. juni 2018

Masser af sport til byfesten i Hvam

Af Hanne Monrad HVAM: I aften onsdag starter By- og Sportsfesten i Hvam. Årets Kvikløb bliver...

onsdag 20. juni 2018

Gedeskægsfesten har lagt op til en slutspurt

Af Hanne Monrad GEDSTED: Hele ugen er der fest i Gedsted og det omfattende program er klar til at...

fredag 15. juni 2018

Transportminister ser på en mere nordlig motorvejslinje efter vesthimmerlandsk besøg

Transport-, Bygnings og Boligminister Ole Birk Olesen er positivt stemt overfor en mere nordlig...

fredag 15. juni 2018

Hash på toilettet i Knabergården

I går aftes, lidt over ti, overraskede politiet to unge mænd og en dreng på dametoilettet i...

onsdag 13. juni 2018

Regnvejr drillede flyarrangement i Gedsted

Af Hanne Monrad  GEDSTED: Der var lagt op til en festlig markering af etårsdagen for...

onsdag 13. juni 2018

Gedeskægsfesten er klar til at blive affyret

GEDSTED: Så er Gedsted snart klar til en ny Gedeskægsfest med masser af spændende aktiviteter på...

onsdag 06. juni 2018

Stor aktivitet ved kirken i Aalestrup

18. juni er der licitation på et nyt byggeri

onsdag 06. juni 2018

Grundlovsdag for 1200 børn i det fri i Aalestrup

Børnenes Grundlovsdag fejret med maner på stadion

onsdag 30. maj 2018

Badesæsonen indledes på lørdag i Aalestrup

På lørdag sker den officielle åbning endelig

Arkiv

ingen nyheder i denne liste