- Din lokale ugeavis

onsdag 17. december 2014

Cykler fra Aalestrup til Korsbæk

Af: Hanne Monrad

Matador-byen på Bakken får cykler fra Danmarks Cykelmuseum

Museumsleder Agner Svenningsen (t.h.) fortalte om Danmarks Cykelmuseum og den omfattende samling af cykler ved besøget i Aalestrup.

AALESTRUP: Et større projekt er under opbygning på Dyrehavsbakken ved København. Direktør Torben ”Træsko” Pedersen har været optaget af Matadorserien lige siden den første gang rullede over skærmen i 1978. Han har længe gået med tanken om at bruge Matador seriens univers til en tematesering af et restaurations – og underholdningsmiljø på Bakken. Og i 2015 bliver drømmen til virkelighed, når han og familien slår dørene op for hele Danmarks nye oplevelsesmiljø, Korsbæk på Bakken i verdens ældste forlystelsespark.
Byggeriet er i fuld gang. Det enorme kælderområde er gravet ud, fundamentet er lagt på det 2500 m2 store område, og flere bygninger er allerede rejst. Den velkendte Korsbæk Bank og den store mondæne Restaurant Postgården står i fuld højde med spær og facader. Tømrere, murere, stilladsarbejdere, elektrikere og mange flere arbejder i højt tempo for at få huse, stuer og forretninger klar til at give besøgende en totaloplevelse, når ”Korsbæk på Bakken” slår dørene op til april.
Forleden var projektleder Arne Høy-Nielsen i Aalestrup for sammen med de to regissører på projektet, Jacob Dahl og Pia Rosholm, at finde gamle effekter til ”Korsbæk” på Danmarks Cykelmuseum.
Cykelmuseets Agner Svenningsen viste rundt og fortalte om de mange klenodier museet råder over og de besøgende gav sig god tid til at finde det helt rigtige. De to regissører var meget imponeret af den flotte samling og det kunne være svært at vælge det rigtige ud. Blandt andet skulle der bruges effekter til ”Cykelhandleren” , hertil blev der udtaget en del cykler fra omkring 1935 og også radioer symaskiner og andre gamle ting blev udvalgt og fragtet til Klampenborg i ”Korsbækbilen”.
Projektleder Arne Høy- Nielsen fortalte om starten på ideen for næsten tre år siden, hvor der blev arbejdet ihærdigt med at overbevise Danmarks Radio og forfatteren Lise Nørgaard om det gode projekt.
Men begge blev efterhånden meget positive og nu er begge meget ivrige medaktører og glæder sig til det færdige projekt, fortalte Arne Høy – Nielsen.
Agner Svenningsen fortæller, at effekterne kun er til låns, når ”Korsbæk på Bakken” bliver nedlagt igen, skal de tilbage til Cykelmuseet i Aalestrup.
Samtidig med Korsbækfolkenes besøg på Cykelmuseet i Aalestrup, var også en TV fotograf og producer Lasse Lindhardt fra Danmarks Radio mødt op for at optage besøget til udsendelsen ”Skattejægerne”.


onsdag 03. august 2022

Folk i Møldrup har savnet at feste

Overskuddet uddeles til byens foreninger efter festen

onsdag 03. august 2022

Der er fortsat lang kø til Borgerservice

Samme antal henvendelser i første halvår som i hele 2021

onsdag 27. juli 2022

Stor lokal opbakning og penge til ny sti i Hvam

Ildsjæle troede næsten ikke deres egne øjne, da de så mail fra Landdistriktsudvalget

onsdag 27. juli 2022

Fjerde affaldsbeholder på vej i Vesthimmerland

Madaffald og drikkevarekartoner skal også sorteres

onsdag 20. juli 2022

Møldrup gør klar til stor jubilæumsbyfest

Traktortræk fredag, 30. juli forventes at blive stort

onsdag 20. juli 2022

Lige nu står roserne i fuldt flor i Aalestrup

Nu kommer der mange besøgende i rosenparken

onsdag 06. juli 2022

Sommerkoncert i Aalestrup kommer igen til august

28 kunstnere har allerede sagt "ja" til at deltage

onsdag 06. juli 2022

Veteraner fejrede klubben i Aalestrup

AALESTRUP: Begyndelsen og basen er i Aalestrup.Men i weekenden bredte Aalestrup Classic Bil &...

onsdag 22. juni 2022

Akutbil i Aalestrup får plads på Åglimt

Politiker skuffet over placering ved Hvamvej

onsdag 22. juni 2022

Klar til Gedeskægsfest

GEDSTED: Selv om programmet ikke har samme omfang som tidligere år, så glæder borgerne i Gedsted...