onsdag 17. december 2014

Cykler fra Aalestrup til Korsbæk

Af: Hanne Monrad

Matador-byen på Bakken får cykler fra Danmarks Cykelmuseum

Museumsleder Agner Svenningsen (t.h.) fortalte om Danmarks Cykelmuseum og den omfattende samling af cykler ved besøget i Aalestrup.

AALESTRUP: Et større projekt er under opbygning på Dyrehavsbakken ved København. Direktør Torben ”Træsko” Pedersen har været optaget af Matadorserien lige siden den første gang rullede over skærmen i 1978. Han har længe gået med tanken om at bruge Matador seriens univers til en tematesering af et restaurations – og underholdningsmiljø på Bakken. Og i 2015 bliver drømmen til virkelighed, når han og familien slår dørene op for hele Danmarks nye oplevelsesmiljø, Korsbæk på Bakken i verdens ældste forlystelsespark.
Byggeriet er i fuld gang. Det enorme kælderområde er gravet ud, fundamentet er lagt på det 2500 m2 store område, og flere bygninger er allerede rejst. Den velkendte Korsbæk Bank og den store mondæne Restaurant Postgården står i fuld højde med spær og facader. Tømrere, murere, stilladsarbejdere, elektrikere og mange flere arbejder i højt tempo for at få huse, stuer og forretninger klar til at give besøgende en totaloplevelse, når ”Korsbæk på Bakken” slår dørene op til april.
Forleden var projektleder Arne Høy-Nielsen i Aalestrup for sammen med de to regissører på projektet, Jacob Dahl og Pia Rosholm, at finde gamle effekter til ”Korsbæk” på Danmarks Cykelmuseum.
Cykelmuseets Agner Svenningsen viste rundt og fortalte om de mange klenodier museet råder over og de besøgende gav sig god tid til at finde det helt rigtige. De to regissører var meget imponeret af den flotte samling og det kunne være svært at vælge det rigtige ud. Blandt andet skulle der bruges effekter til ”Cykelhandleren” , hertil blev der udtaget en del cykler fra omkring 1935 og også radioer symaskiner og andre gamle ting blev udvalgt og fragtet til Klampenborg i ”Korsbækbilen”.
Projektleder Arne Høy- Nielsen fortalte om starten på ideen for næsten tre år siden, hvor der blev arbejdet ihærdigt med at overbevise Danmarks Radio og forfatteren Lise Nørgaard om det gode projekt.
Men begge blev efterhånden meget positive og nu er begge meget ivrige medaktører og glæder sig til det færdige projekt, fortalte Arne Høy – Nielsen.
Agner Svenningsen fortæller, at effekterne kun er til låns, når ”Korsbæk på Bakken” bliver nedlagt igen, skal de tilbage til Cykelmuseet i Aalestrup.
Samtidig med Korsbækfolkenes besøg på Cykelmuseet i Aalestrup, var også en TV fotograf og producer Lasse Lindhardt fra Danmarks Radio mødt op for at optage besøget til udsendelsen ”Skattejægerne”.


onsdag 14. april 2021

Første spadestik til nyt sundhedshus:

Nu er målet ved at være nået i Aalestrup

onsdag 14. april 2021

Ny boligbutik er åbnet i Aalestrup

Mange gæster da butikken havde udendørs åbning

onsdag 07. april 2021

Fjelsø har fået et madpakkehus

Beboerforening søgte og fik et stort beløb til projektet ved søen

onsdag 07. april 2021

Aalestrup-læger er klar til at flytte

Opførelsen af det nye lægehus har holdt tidsplanen

tirsdag 30. marts 2021

1312 børn vil samle affald i Vesthimmerland

I år bliver der fokus på mængden af take-away affald

tirsdag 30. marts 2021

Salon i Aalestrup ind i nye lokaler

Salon Askepot er flyttet til Vestergade 18

tirsdag 30. marts 2021

Fodslaw klar til ny sæson

Nu kan man igen få en rask travetur sammen med andre

onsdag 24. marts 2021

Glæde hos alle over igen at være tilbage på skolen

Af Hanne MonradAALESTRUP: På Aalestrup Realskole glæder alle sig over, at der de sidste uger igen...

onsdag 24. marts 2021

Arbejdet i midtbyen er ved at 'synge på sidste vers'

Snart flytter de mange maskiner til andre gader i Aalestrup

onsdag 17. marts 2021

5. og 6. kl. tilbage på Aalestrup Skole

Skolens personale "sover med støvlerne på"

Arkiv

ingen nyheder i denne liste