- Din lokale ugeavis

onsdag 28. januar 2015

Pygmæsøhest til Sortebakkeskolen

Fabrikant giver endnu et maleri til en skole

Det var en glad skoleleder, Gitte Rubæk, der på Sortebakkeskolens vegne kunne takke både kunstneren, Maria Dubin og giveren, Flemming Christensen, Sawo i Støvring, for den farvestrålende søhest, der nu danser på væggen i skolens Vandrehal.

NØRAGER: At en skole kvit og frit får skænket et seks kvadratmeter stort maleri af en anerkendt kunstmaler er ikke en hverdagsforteelse.
Det er ikke desto mindre lige netop, hvad der torsdag skete for Sortebakkeskolen i Nørager.
Maleren er dansk-amerikanske Maria Dubin, der mødte op på skolen torsdag morgen med et tomt lærred og masser af malergrej. Den glade giver er fabrikant Flemming Christensen, Sawo i Støvring, der af egne midler har sørget for, at efterhånden de fleste skoler i Rebild Kommune - og nu også Sortebakkeskolen - har fået forskellige flotte kunstværker, ikke mindst i form af Maria Dubins livsbekræftende søhestemalerier.
- Torsdag morgen var vi faktisk lidt nervøse for, hvad der ville ske, indrømmer skoleleder Gitte Rubæk, Sortebakkeskolen.
- Vores elever var meget optagede af det, der skulle foregå, og inden Maria gik i gang med maleriet, havde vores børn mulighed for at stille spørgsmål. Og med børnenes store spørgelyst, så var klokken kvarter over 9, før Maria kunne begynde med pensler og maling, fortsætter hun.
Men derefter gik det stærkt, og i løbet af dagen kunne de mange interesserede børn opleve, hvordan farvestrålende og dansende søheste indtog det store lærred. Så da klokken var 13.20, var maleriet færdigt, og den planlagte fernisering kunne begynde.
- Vi er utroligt taknemmelige for Flemmings flotte gave. Vi ville aldrig selv have mulighed for gå ud og købe et kunstværk af denne kaliber til skolen, og jeg blev utrolig glad, da Flemming ud af det blå dukkede op, og spurgte, om vi var interesserede i at modtage denne kunstgave. Så en kæmpe tak til Flemming Christensen, siger en glad skoleleder.
Maria Dubin har lavet store udsmykningsarbejder over store dele af verden, og i Danmark kan hendes værker bl.a. opleves i både København og Aalborg Zoo, og ikke overraskende er hendes motiver oftest hentet i dyre- og planteriget.
Maleriet på Sortebakkeskolen kalder Maria Dubinfor "Pygmæ søhest". Det er seneste i den række af søheste-malerier, som Flemming Christensen har skænket til skolerne i Rebild. Men til ferniseringen kunne Flemming Christensen love, at det ikke er det sidste af sin slags, som vil give skoleeleverne i Rebild Kommune mulighed for at få noget smukt at kigge på.


onsdag 17. august 2022

50 år med stor Lions-aktivitet i Aalestrup

Klubbens første præsident var fabrikant Anton Larsen, Gedsted

onsdag 17. august 2022

Flagallé i Gedsted

Af Ture DamtoftGEDSTED: Det var en lidt overvældet Tor Berg, der forleden som den første af de nye...

onsdag 10. august 2022

"Musik for alle" trak mange i rosenparken

Ni lokale orkestre og grupper sang og spillede

onsdag 10. august 2022

Leen blev svinget og høsten kom i hus

Store planer med Hougaarden, der bl. a. skal have nyt tag

onsdag 03. august 2022

Folk i Møldrup har savnet at feste

Overskuddet uddeles til byens foreninger efter festen

onsdag 03. august 2022

Der er fortsat lang kø til Borgerservice

Samme antal henvendelser i første halvår som i hele 2021

onsdag 27. juli 2022

Stor lokal opbakning og penge til ny sti i Hvam

Ildsjæle troede næsten ikke deres egne øjne, da de så mail fra Landdistriktsudvalget

onsdag 27. juli 2022

Fjerde affaldsbeholder på vej i Vesthimmerland

Madaffald og drikkevarekartoner skal også sorteres

onsdag 20. juli 2022

Møldrup gør klar til stor jubilæumsbyfest

Traktortræk fredag, 30. juli forventes at blive stort

onsdag 20. juli 2022

Lige nu står roserne i fuldt flor i Aalestrup

Nu kommer der mange besøgende i rosenparken