- Din lokale ugeavis

tirsdag 31. marts 2015

Videoklubben har barslet med ny film

Af: Hanne Monrad

Aalestrup Videoklub er klar med ny film

Kristian Kristensen og Jens Brendborg er nu klar med en ny film om Testrup.

AALESTRUP: Aalestrup Videoklub er i gang med et projekt, om at beskrive de ni sogne i den gamle Aalestrup Kommune i hver sin film.
Projektet skal gennem et visuelt medie sætte fokus på de kvaliteter, som byerne i den tidligere Aalestrup Kommune rummer og som kan motivere til øget bosætning, turisme og erhvervsudvikling, fortæller Kristian Kristensen fra Videoklubben. Samtidig skal projektet have en historisk dimension ved at give eftertiden et indblik i de historiske, kulturelle og naturmæssige perler, der knytter sig til Aalestrupegnen, som også kan være med til at styrke den lokalhistoriske interesse, både i og udenfor området.
I den første film var det Østerbølle sogn, der blev beskrevet, senere kom så Fjelsø. Nu er nummer tre i rækken blevet klar til at blive solgt.
Denne gang er det Testrup og i kraft af de mange historiske fortællinger og steder, blev det et stort arbejde for klubben. Filmen var i første omgang i et sådant omfang, at der kunne blive seks dvd ér ud af materialet.
Men efter en grundig redigering, er man nu kommet ned på 136 minutters film, som man i Videoklubben er meget stolte over og glæder sig til at præsentere.
Udsnit af filmen blev vist første gang til Aalestrup Lokalhistoriske Arkivs årsmøde, torsdag, i sidste uge og senere skal den vises blandt andet i Testrup, som glæder sig til at se, hvad der er kommet ud af de mange samtaler og optagelser af Testrup på kryds og tværs. I Videoklubben glæder man sig over, at Erik Dalgaard som har en stor del af æren for mange ting i Testrup, inden sin død, nåede at medvirke og også, at han nåede, at se dele af filmen.
Udover Erik Dalgaard, medvirker også Erna Dalgaard, Hans Riis, Maja Larsen, Niels Aage Poulsen, Søren Thomsen, Knud Andersen, Karin Winther, Lis og Henrik Haugaard.
Filmens ”bagmænd” er Gunnar Vestergaard og Kristian Kristensen som har optaget filmen, Lisbet Primdal har stået for at interviews og de har alle i forening redigeret filmen om Testrup Sogn.
Det næste område, der skal filmes og fortælles om, er Hvilsom, derefter kommer Gedsted, og Simested.
Videoklubben laver også andre film og reportager fra andre arrangementer og aktiviteter, blandt andet blandt de nyere kan man få film om ”Flyvergravene” på Aalestrup Kirkegård og det kongelige besøg i september 2014.
Aalestrup Videoklub tæller 15 aktive personer og godt 150 støttemedlemmer. Klubben har fået stillet et lokale til rådighed på Knabergården, hvor de ofte mødes for at arbejde med de mange gode projekter, der er til glæde og gavn for hele lokalområdet


onsdag 17. august 2022

50 år med stor Lions-aktivitet i Aalestrup

Klubbens første præsident var fabrikant Anton Larsen, Gedsted

onsdag 17. august 2022

Flagallé i Gedsted

Af Ture DamtoftGEDSTED: Det var en lidt overvældet Tor Berg, der forleden som den første af de nye...

onsdag 10. august 2022

"Musik for alle" trak mange i rosenparken

Ni lokale orkestre og grupper sang og spillede

onsdag 10. august 2022

Leen blev svinget og høsten kom i hus

Store planer med Hougaarden, der bl. a. skal have nyt tag

onsdag 03. august 2022

Folk i Møldrup har savnet at feste

Overskuddet uddeles til byens foreninger efter festen

onsdag 03. august 2022

Der er fortsat lang kø til Borgerservice

Samme antal henvendelser i første halvår som i hele 2021

onsdag 27. juli 2022

Stor lokal opbakning og penge til ny sti i Hvam

Ildsjæle troede næsten ikke deres egne øjne, da de så mail fra Landdistriktsudvalget

onsdag 27. juli 2022

Fjerde affaldsbeholder på vej i Vesthimmerland

Madaffald og drikkevarekartoner skal også sorteres

onsdag 20. juli 2022

Møldrup gør klar til stor jubilæumsbyfest

Traktortræk fredag, 30. juli forventes at blive stort

onsdag 20. juli 2022

Lige nu står roserne i fuldt flor i Aalestrup

Nu kommer der mange besøgende i rosenparken