onsdag 21. oktober 2015

Julemesse i Aalestrup igen

Af: Hanne Monrad

AALESTRUP: Aalestrup Handel & Erhverv står igen som arrangør, når den store julemesse i Aalestrup Idrætscenter af vikles søndag, 23. november.

Et udvalg under Aalestrup Handel & Erhverv er i gang med forberedelserne og formand for udvalget, ejendomsmægler Ole Mortensen, oplyser at der allerede er mange stande tilmeldt.
Standene på årets julemesse vil, som tidligere, brede sig over begge de  store haller i idrætscenteret. Udvalget er også i gang med at sammensætte et alsidigt program for underholdning og aktiviteter for hele familien.
Det kan allerede nu afsløres , at der bliver dans , sang og musik og selvfølgelig bliver gæsterne heller ikke snydt for det populære modeshow.
Til en julemesse i Aalestrup hører der sig også nisser og ikke mindst den gamle julemand vækker stor begejstring hos store og små, når han med alle sine små nisser bevæger sig rundt mellem publikum og deler godter ud og får en lille julesnak med de mindste. Eller man kan få en lille juelhistorie når han sidder i den gamle gyngestol ved det  store juletræ.
Et af de store og mest populære indslag i forbindelse med julemessen er det store modeshow. Tidligere har man vist modeshow to gange, formiddag og eftermiddag, men i de senere år har man valgt kun at præsentere modeshowet én gang. I år bliver det lige over middag og det er som sædvanligt med mange flotte, lokale mannequiner og dressmen  der viser tøj fra byens og egnens modebutikker.
Det skal være et godt og alsidigt program med underholdning, men selvfølgelig skal der også være god tid til at besøge de mange stande. Siger Ole Mortensen.
Alle udstillere gør et stort arbejde, når de på messen skal præsentere deres forretning eller firma. Der udvises stor kreativitet og julemessen i Aalestrup er da også kendt for et væld af flotte stande indenfor en række brancher og det er jo netop essensen i julemessen, at udstillerne skal vise, hvad de kan tilbyde.
Der bliver masser af aktiviteter , smagsprøver og konkurrence på standene. Publikum deltager gerne og spændingen stiger, når der som et af de sidste punkter på programmet bliver udtrukket vindere.
Julemessen i Aalestrup blev første gang afholdt i 1982 med stor succes og det fortsatte op gennem firserne, endda med åbent såvel lørdag om søndag. I halvfemserne blev der en afmatning i interessen for en julemesse i to dage, det var et stort arbejde midt i en forvejen travl periode for butiksfolk. Man valgte at holde en pause. Men efterhånden var der nogle der fik mod på at prøve den gode aktivitet igen og de første gange blev den holdt på Hotel Hvide Kro og efterhånden blev lokaleren her for små til den interesse der igen blev vakt for at deltage.
Fra 2006 har den årlige julemesse igen flyttet til Aalestrup Idrætscenter og i de senere år har der igen været stor interesse  for at deltage, så der plejer at være godt fyldt op og man har flere gange måtte ”lukke” for tilmeldinger på grund af pladsmangel
Julemessen i Aalestrup er én af Aalestrup andel & Erhvervs store aktiviteter og mange personer er involverede i forberedelserne. Også mange frivillige stiller sig gerne til rådighed til praktiske opgaver, blandt andet er det KFUM spejderen i Aalestrup, der står for udsmykning af hallen og sætter den store scene op.
På julemessen er der plads til omkring 40 stande, fordelt i de to haller.
Mange af udstillerne har været med gennem mange år og det er jo dejligt at man slutter op om arrangementet og møder op hvert år. Men nogle vælger at springe over et år, men der kommer heldigvis også nye udstillere til og det giver en varieret , aktuel og levende messe, siger Ole Mortensen som glæder sig til at slå dørene op for Julemessen 2015, søndag den 22. november, hvor der forhåbentligt kommer mange gæster fra et stort område til Aalestrup Idrætscenter.


onsdag 18. juli 2018

Nu 100 medarbejdere hos Treco i Aalestrup

AALESTRUP: Maskinfabrikken Treco i Aalestrup har godt gang i produktionen. Her i sommer har de haft...

onsdag 18. juli 2018

Et unikt museum i Aalestrup

AALESTRUP: Den herskabelige og smukke villa, der i 1921 blev opført som direktørbolig for...

onsdag 11. juli 2018

30 år med Sommerskole og Jydeværksted i Aalestrup

Siden begyndelsen har sommerskolerne bredt sig til hele Vesthimmerlands Kommune

onsdag 11. juli 2018

Uddeleren i Aalestrup vendte hjem til 30 års jubilæum

AALESTRUP: Per Mortensen, eller Brugs Per som han også er kendt, havde i torsdags 30 års jubilæum...

torsdag 05. juli 2018

Lokal forfatters fodboldfeber i bogform

KLEJTRUP: Forfatteren Nils Finderup fra Klejtrup har krydset ekstra mange fingre for, at det skulle...

onsdag 04. juli 2018

Afbrændingsforbud fra i dag kl. 12

VESTHIMMERLAND: Der er fra i dag onsdag kl. 12 indført afbrændingsforbud i samtlige danske...

onsdag 04. juli 2018

Rejsegilde i Rema 1000 i Aalestrup

Det store nye supermarked bliver genåbnet til september

onsdag 04. juli 2018

Udsalgsstart med grillmad, musik og kræmmermarked

Der var gang i salgsboderne i Aalestrup

onsdag 27. juni 2018

Nødvendigt med donationer fra byens og egnens borgere

Af Thorkil Christensen AALESTRUP: Det er lige så værdigt at leve på landet som i de store byer -...

onsdag 27. juni 2018

Flot og Iderigt optog i Gedsted

Af Hanne Monrad GEDSTED: Søndag formiddag stod en stor del af Gedsted borgere klar, flest havde...

Arkiv

ingen nyheder i denne liste