onsdag 04. november 2015

Skovbund, mudderhuller og brede smil…

VESTHIMMERLAND: - Hold da op hvor er det hårdt!. Sådan kunne det lyde, når en løber kommer i mål med mudder op ad benene og våde sko efter turen ud over engene.

Stedet er Paradiset ved Gedsted. Her afvikles 1. afdeling af Vesthimmerlands Vinter Cross Cup (VVCC) søndag, 8. november.
VVCC er fire  trail/cross motionsløb, som afvikles henover vinteren med det første løb d. 8. november og det sidste, 7. februar.
Disse fire løb afvikles fire forskellige steder i Vesthimmerlands Kommune; Paradiset ved Gedsted, Skovbakker ved Hvalpsund, Uhrehøje Plantage ved Strandby og afsluttende i Vesterbølle Plantage ved Vesterbølle, fortæller Per H. Christensen, Gedsted Løbeklub.
Trail/cross løb er løbeture borte fra det hårde underlag, som vi løber alt for meget på, når vi træner eller løber gadeløb. Trail/cross løb foregår på - eller udenfor - de små stier. Det er i skoven, ud over heden, på stranden, på engene eller andre steder hvor oplevelsen og naturen er vigtigere end tiden.
Trail/cross løb er meget oppe i tiden. Dels på grund af det ovenfor skrevne, men også fordi den måde man løber på, er meget sundere for kroppen end ”asfaltræs”. Man bruger muskler, led og sener mere varieret og dermed styrker man kroppen og mindsker risikoen for skader. Ens koordinationsevne bliver også udfordret. Og som en sidegevinst, er det rigtigt sjovt. Som vi siger; ”Crossløbere smiler bare mere..”. Måske lidt usikkert i starten, men efter løbet, når man kommer i mål med mudder på skoene og frost i håret, så er smilet blevet bredere.
VVCC har et ordsprog der lyder; ”Få noget tilbage..”. Med det menes, at løberne får meget for deres startgebyr. Løbene er billige at deltage i, listen af lodtrækningspræmier og vinderpræmier er nærmest endeløs, samtidigt med at forplejningen er i top. Hvor mange steder kan man f.eks. deltage i et (jule)- løb, hvor alle løbere får en lille julegave, varm kakao, gløgg, brunkager og pebernødder, juleøl og sodavand. Det hele akkompagneret af julemusik i højttalerne?
(Jule)-løbet i Skovbakker ved Hvalpsund, som er det andet løb i cuppen, er et pandelampe-cross løb. Det vil sige, at man skal ud i den kulsorte december aften iført pandelampe. Det udfordrer én på en helt anden måde, fordi man skal bruge andre sanser og virkelig skal være opmærksom hele tiden.
Tredje løb er i Uhrehøje Plantage, hvor bakker og rødder i skovbunden udfordrer løberne.  Der sluttes af i Vesterbølle Plantage med de ondeste bakker, hvor løberne også løber i juletræsplantager.
Her sluttes det hele af med suppe og præmieoverrækkelse. Ikke alle kan vinde, men får man først hevet sig selv op af sofaen, snøret løbeskoene, mødt op til et eller flere af løbene og gennemført løbet, så har man allerede fået den første sejr, mener Per H. Christensen.


onsdag 20. juni 2018

350 deltager i møde om sundhedshus i Aalestrup

Regionsrådsformand Ulla Astrup deltager også

onsdag 20. juni 2018

Masser af sport til byfesten i Hvam

Af Hanne Monrad HVAM: I aften onsdag starter By- og Sportsfesten i Hvam. Årets Kvikløb bliver...

onsdag 20. juni 2018

Gedeskægsfesten har lagt op til en slutspurt

Af Hanne Monrad GEDSTED: Hele ugen er der fest i Gedsted og det omfattende program er klar til at...

fredag 15. juni 2018

Transportminister ser på en mere nordlig motorvejslinje efter vesthimmerlandsk besøg

Transport-, Bygnings og Boligminister Ole Birk Olesen er positivt stemt overfor en mere nordlig...

fredag 15. juni 2018

Hash på toilettet i Knabergården

I går aftes, lidt over ti, overraskede politiet to unge mænd og en dreng på dametoilettet i...

onsdag 13. juni 2018

Regnvejr drillede flyarrangement i Gedsted

Af Hanne Monrad  GEDSTED: Der var lagt op til en festlig markering af etårsdagen for...

onsdag 13. juni 2018

Gedeskægsfesten er klar til at blive affyret

GEDSTED: Så er Gedsted snart klar til en ny Gedeskægsfest med masser af spændende aktiviteter på...

onsdag 06. juni 2018

Stor aktivitet ved kirken i Aalestrup

18. juni er der licitation på et nyt byggeri

onsdag 06. juni 2018

Grundlovsdag for 1200 børn i det fri i Aalestrup

Børnenes Grundlovsdag fejret med maner på stadion

onsdag 30. maj 2018

Badesæsonen indledes på lørdag i Aalestrup

På lørdag sker den officielle åbning endelig

Arkiv

ingen nyheder i denne liste