onsdag 04. november 2015

Skovbund, mudderhuller og brede smil…

VESTHIMMERLAND: - Hold da op hvor er det hårdt!. Sådan kunne det lyde, når en løber kommer i mål med mudder op ad benene og våde sko efter turen ud over engene.

Stedet er Paradiset ved Gedsted. Her afvikles 1. afdeling af Vesthimmerlands Vinter Cross Cup (VVCC) søndag, 8. november.
VVCC er fire  trail/cross motionsløb, som afvikles henover vinteren med det første løb d. 8. november og det sidste, 7. februar.
Disse fire løb afvikles fire forskellige steder i Vesthimmerlands Kommune; Paradiset ved Gedsted, Skovbakker ved Hvalpsund, Uhrehøje Plantage ved Strandby og afsluttende i Vesterbølle Plantage ved Vesterbølle, fortæller Per H. Christensen, Gedsted Løbeklub.
Trail/cross løb er løbeture borte fra det hårde underlag, som vi løber alt for meget på, når vi træner eller løber gadeløb. Trail/cross løb foregår på - eller udenfor - de små stier. Det er i skoven, ud over heden, på stranden, på engene eller andre steder hvor oplevelsen og naturen er vigtigere end tiden.
Trail/cross løb er meget oppe i tiden. Dels på grund af det ovenfor skrevne, men også fordi den måde man løber på, er meget sundere for kroppen end ”asfaltræs”. Man bruger muskler, led og sener mere varieret og dermed styrker man kroppen og mindsker risikoen for skader. Ens koordinationsevne bliver også udfordret. Og som en sidegevinst, er det rigtigt sjovt. Som vi siger; ”Crossløbere smiler bare mere..”. Måske lidt usikkert i starten, men efter løbet, når man kommer i mål med mudder på skoene og frost i håret, så er smilet blevet bredere.
VVCC har et ordsprog der lyder; ”Få noget tilbage..”. Med det menes, at løberne får meget for deres startgebyr. Løbene er billige at deltage i, listen af lodtrækningspræmier og vinderpræmier er nærmest endeløs, samtidigt med at forplejningen er i top. Hvor mange steder kan man f.eks. deltage i et (jule)- løb, hvor alle løbere får en lille julegave, varm kakao, gløgg, brunkager og pebernødder, juleøl og sodavand. Det hele akkompagneret af julemusik i højttalerne?
(Jule)-løbet i Skovbakker ved Hvalpsund, som er det andet løb i cuppen, er et pandelampe-cross løb. Det vil sige, at man skal ud i den kulsorte december aften iført pandelampe. Det udfordrer én på en helt anden måde, fordi man skal bruge andre sanser og virkelig skal være opmærksom hele tiden.
Tredje løb er i Uhrehøje Plantage, hvor bakker og rødder i skovbunden udfordrer løberne.  Der sluttes af i Vesterbølle Plantage med de ondeste bakker, hvor løberne også løber i juletræsplantager.
Her sluttes det hele af med suppe og præmieoverrækkelse. Ikke alle kan vinde, men får man først hevet sig selv op af sofaen, snøret løbeskoene, mødt op til et eller flere af løbene og gennemført løbet, så har man allerede fået den første sejr, mener Per H. Christensen.


onsdag 29. juli 2020

Sommerens sidste solnedgangskoncert

onsdag 29. juli 2020

Stort besøgstal i rosenparken i Aalestrup

AALESTRUP: Den Jydske Rosenpark i Aalestrup blev indviet for 53 år siden, i juli 1967, under stor...

onsdag 29. juli 2020

Bæredygtig fjernvarme fra Aalestrup til Nørager

Aalestrup-Nørager Energi er på forkant med klimaaftale

onsdag 22. juli 2020

Forstander blev godt modtaget i Aalestrup

Svend Hansen tiltræder på naturefterskolen 1. august

onsdag 22. juli 2020

Fællessang og fortælling i Hvam

HVAM: Omkring 70 børn og voksne fra nær og fjern deltog fredag aften,  17. juli i fællessang...

onsdag 22. juli 2020

Nye muligheder for gå-ture i Aalestrup

Borgerforslag om kortlægning af stier bliver nu ført ud i livet

onsdag 15. juli 2020

Gedsted Mejeri slap billigt fra indbrud

GEDSTED: Der skal en ny nøddør og måske mere sikring til på Gedsted Mejeri.Det mener medejer Mike...

onsdag 15. juli 2020

Færgen Mary i Hvalpsund binder kommuner sammen

Gratis overfart i juli har givet travlhed på overfarten til Sundsøre

onsdag 15. juli 2020

Aftenmusik i Aalestrup

AALESTRUP: "Aftenmusik ved åen" i Aalestrup blev til aftenmusik under bøgen.De to lokale...

onsdag 08. juli 2020

Utryghed ved den nye bro over Simested Å

Lokalpolitiker har bragt bekymringer videre

Arkiv

ingen nyheder i denne liste