onsdag 04. november 2015

Mindeord: Jan Dyregaard Nielsen

Borgmester Knud Kristensen, har på vegne af Vesthimmerlands Kommune indsendt følgende mindeord om Jan Dyregaard, Vestrup:

Torsdag, 29 oktober fik Byrådet i Vesthimmerland den triste besked, at byrådsmedlem Jan Dyregaard var afgået ved døden. Vi i Byrådet var bekendte med, at Jan var meget syg, men ingen havde troet det ville gå så hurtigt, som det nu skete.
I Vesthimmerlands Kommune har Jan Dyregaard sat sig spor både fagligt og menneskeligt.
Jan Dyregaard var en god kollega og kammerat, som vi altid kunne stole på. Jan var et ærligt menneske, der altid stod ved sine aftaler - uanset om det var populære eller upopulære aftaler. Jan satte pris på en god samtale, hvor udfordringer og muligheder kunne vendes inden beslutningerne skulle tages. Jan ville gerne i sit politiske arbejde, at alle vinkler var belyst, så beslutningerne blev truffet på et oplyst grundlag. Jan havde et tillidsfuldt forhold til forvaltningen.
Jan Dyregaard blev medlem af Byrådet i Aars Kommune 1994, hvor Jan har arbejdet med mange forskellige opgaver, men primært har Jan arbejdet inden for børne- og skoleområdet og i mange år inden for kultur- og fritidsområdet, hvor Jan var formand de fleste af årene som byrådsmedlem.
Jan har herigennem også været med til at sætte det positive præg og skabe den rigtig gode udvikling på disse områder. Børn, unge og de frivillige stod Jans hjerte nær i det politiske arbejde.
Betydningen af Lokalsamfundene i kommunen var også et omdrejningspunkt, som optog Jan Dyregaard meget, samt de mange ildsjæle som gør en fantastisk indsats for Vesthimmerlands Kommune.
Jan værnede om midlerne til områderne, og det var væsentligt for Jan, at vi huskede at sætte pris herpå. Jan glædede sig til de årlige uddelinger af Fritidsprisen, Kulturprisen og Årets Landsbypris - og gav sin opbakning til Frivilligmarkedet.
Når de selvejende institutioner løb ind i problemer, så mødte Jan op. Mange af vores selvejende institutioner har nydt godt af Jans sparring i de forløbne år. Jan har bl.a. beklædt poster i Johannes V. Jensen Museet, Messecenter Vesthimmerland, Musikhuset ALFA, men også været aktiv i erhvervsråd, erhvervsskolerne og i varmeværket. Også Vestrup Minihal var et af Jans hjertebørn, som han selv fik lov til at indvie 9. april i år.
Privat var Jan Dyregaard lærer – og mange kender også derfra Jans interesse i børn og unge, og i idrætten. Jan var i flere år leder af Aalestrup Realskoles fodboldhold som deltog i den landsdækkende skoleturnering – og Jan førte holdet til finaledeltagelse i Parken. For Jan var fællesskabet omkring idræt et vigtigt instrument til at komme tæt på de unge.
Jan Dyregaard kæmpede bravt mod sin sygdom, som han talte åbent om. Det var væsentligt for Jan at kunne fortsætte sit politiske arbejde, og han deltog så meget som energien endnu engang, gav ham mulighed for. Jan holdt humøret oppe og talte gerne om situationen.
Et antal af Byrådets medlemmer besøgte Jan og Hanne i hjemmet i Vestrup. Jeg var selv på besøg, og vi fik en rigtig god samtale. Vi kom rigtig langt omkring - også i en humørfyldt stemning, hvor vi berørte mange af de fælles oplevelser, vi har haft sammen. Et møde/samtale som jeg vil mindes, når jeg tænker på Jan Dyregaard, et fantastisk engageret menneske.
I tiden herefter vil vore tanker gå til Hanne og deres to børn. Det er og bliver en meget svær tid, hvor der er nu et stort tomrum, som ikke kan erstattes. Kun de gode minder kan efterfølgende være med til at hjælpe os gennem den kommende tid.
Æret være Jan Dyregaards minde.


onsdag 18. juli 2018

Nu 100 medarbejdere hos Treco i Aalestrup

AALESTRUP: Maskinfabrikken Treco i Aalestrup har godt gang i produktionen. Her i sommer har de haft...

onsdag 18. juli 2018

Et unikt museum i Aalestrup

AALESTRUP: Den herskabelige og smukke villa, der i 1921 blev opført som direktørbolig for...

onsdag 11. juli 2018

30 år med Sommerskole og Jydeværksted i Aalestrup

Siden begyndelsen har sommerskolerne bredt sig til hele Vesthimmerlands Kommune

onsdag 11. juli 2018

Uddeleren i Aalestrup vendte hjem til 30 års jubilæum

AALESTRUP: Per Mortensen, eller Brugs Per som han også er kendt, havde i torsdags 30 års jubilæum...

torsdag 05. juli 2018

Lokal forfatters fodboldfeber i bogform

KLEJTRUP: Forfatteren Nils Finderup fra Klejtrup har krydset ekstra mange fingre for, at det skulle...

onsdag 04. juli 2018

Afbrændingsforbud fra i dag kl. 12

VESTHIMMERLAND: Der er fra i dag onsdag kl. 12 indført afbrændingsforbud i samtlige danske...

onsdag 04. juli 2018

Rejsegilde i Rema 1000 i Aalestrup

Det store nye supermarked bliver genåbnet til september

onsdag 04. juli 2018

Udsalgsstart med grillmad, musik og kræmmermarked

Der var gang i salgsboderne i Aalestrup

onsdag 27. juni 2018

Nødvendigt med donationer fra byens og egnens borgere

Af Thorkil Christensen AALESTRUP: Det er lige så værdigt at leve på landet som i de store byer -...

onsdag 27. juni 2018

Flot og Iderigt optog i Gedsted

Af Hanne Monrad GEDSTED: Søndag formiddag stod en stor del af Gedsted borgere klar, flest havde...

Arkiv

ingen nyheder i denne liste