onsdag 04. november 2015

Mindeord: Jan Dyregaard Nielsen

Borgmester Knud Kristensen, har på vegne af Vesthimmerlands Kommune indsendt følgende mindeord om Jan Dyregaard, Vestrup:

Torsdag, 29 oktober fik Byrådet i Vesthimmerland den triste besked, at byrådsmedlem Jan Dyregaard var afgået ved døden. Vi i Byrådet var bekendte med, at Jan var meget syg, men ingen havde troet det ville gå så hurtigt, som det nu skete.
I Vesthimmerlands Kommune har Jan Dyregaard sat sig spor både fagligt og menneskeligt.
Jan Dyregaard var en god kollega og kammerat, som vi altid kunne stole på. Jan var et ærligt menneske, der altid stod ved sine aftaler - uanset om det var populære eller upopulære aftaler. Jan satte pris på en god samtale, hvor udfordringer og muligheder kunne vendes inden beslutningerne skulle tages. Jan ville gerne i sit politiske arbejde, at alle vinkler var belyst, så beslutningerne blev truffet på et oplyst grundlag. Jan havde et tillidsfuldt forhold til forvaltningen.
Jan Dyregaard blev medlem af Byrådet i Aars Kommune 1994, hvor Jan har arbejdet med mange forskellige opgaver, men primært har Jan arbejdet inden for børne- og skoleområdet og i mange år inden for kultur- og fritidsområdet, hvor Jan var formand de fleste af årene som byrådsmedlem.
Jan har herigennem også været med til at sætte det positive præg og skabe den rigtig gode udvikling på disse områder. Børn, unge og de frivillige stod Jans hjerte nær i det politiske arbejde.
Betydningen af Lokalsamfundene i kommunen var også et omdrejningspunkt, som optog Jan Dyregaard meget, samt de mange ildsjæle som gør en fantastisk indsats for Vesthimmerlands Kommune.
Jan værnede om midlerne til områderne, og det var væsentligt for Jan, at vi huskede at sætte pris herpå. Jan glædede sig til de årlige uddelinger af Fritidsprisen, Kulturprisen og Årets Landsbypris - og gav sin opbakning til Frivilligmarkedet.
Når de selvejende institutioner løb ind i problemer, så mødte Jan op. Mange af vores selvejende institutioner har nydt godt af Jans sparring i de forløbne år. Jan har bl.a. beklædt poster i Johannes V. Jensen Museet, Messecenter Vesthimmerland, Musikhuset ALFA, men også været aktiv i erhvervsråd, erhvervsskolerne og i varmeværket. Også Vestrup Minihal var et af Jans hjertebørn, som han selv fik lov til at indvie 9. april i år.
Privat var Jan Dyregaard lærer – og mange kender også derfra Jans interesse i børn og unge, og i idrætten. Jan var i flere år leder af Aalestrup Realskoles fodboldhold som deltog i den landsdækkende skoleturnering – og Jan førte holdet til finaledeltagelse i Parken. For Jan var fællesskabet omkring idræt et vigtigt instrument til at komme tæt på de unge.
Jan Dyregaard kæmpede bravt mod sin sygdom, som han talte åbent om. Det var væsentligt for Jan at kunne fortsætte sit politiske arbejde, og han deltog så meget som energien endnu engang, gav ham mulighed for. Jan holdt humøret oppe og talte gerne om situationen.
Et antal af Byrådets medlemmer besøgte Jan og Hanne i hjemmet i Vestrup. Jeg var selv på besøg, og vi fik en rigtig god samtale. Vi kom rigtig langt omkring - også i en humørfyldt stemning, hvor vi berørte mange af de fælles oplevelser, vi har haft sammen. Et møde/samtale som jeg vil mindes, når jeg tænker på Jan Dyregaard, et fantastisk engageret menneske.
I tiden herefter vil vore tanker gå til Hanne og deres to børn. Det er og bliver en meget svær tid, hvor der er nu et stort tomrum, som ikke kan erstattes. Kun de gode minder kan efterfølgende være med til at hjælpe os gennem den kommende tid.
Æret være Jan Dyregaards minde.


onsdag 12. august 2020

Skaber-workshop for egnens børn i Gedsted

Børn fra flere skoler er inviteret til at deltage

onsdag 12. august 2020

Leoka A/S i Aalestrup med i grøn dyst-finale

11 finalister dyster om at være grønnest i Nordjylland

onsdag 29. juli 2020

Sommerens sidste solnedgangskoncert

onsdag 29. juli 2020

Stort besøgstal i rosenparken i Aalestrup

AALESTRUP: Den Jydske Rosenpark i Aalestrup blev indviet for 53 år siden, i juli 1967, under stor...

onsdag 29. juli 2020

Bæredygtig fjernvarme fra Aalestrup til Nørager

Aalestrup-Nørager Energi er på forkant med klimaaftale

onsdag 22. juli 2020

Forstander blev godt modtaget i Aalestrup

Svend Hansen tiltræder på naturefterskolen 1. august

onsdag 22. juli 2020

Fællessang og fortælling i Hvam

HVAM: Omkring 70 børn og voksne fra nær og fjern deltog fredag aften,  17. juli i fællessang...

onsdag 22. juli 2020

Nye muligheder for gå-ture i Aalestrup

Borgerforslag om kortlægning af stier bliver nu ført ud i livet

onsdag 15. juli 2020

Gedsted Mejeri slap billigt fra indbrud

GEDSTED: Der skal en ny nøddør og måske mere sikring til på Gedsted Mejeri.Det mener medejer Mike...

onsdag 15. juli 2020

Færgen Mary i Hvalpsund binder kommuner sammen

Gratis overfart i juli har givet travlhed på overfarten til Sundsøre

Arkiv

ingen nyheder i denne liste