onsdag 25. november 2015

Lions Club sender unge rundt i verden

Af: Hanne Monrad

AALESTRUP: Ved det seneste møde i Lions Club, Aalestrup, havde man inviteret tre unge mennesker, sammen med deres forældre, med til mødet.

De to af dem, Oliver Christensen, Aalestrup og Bettina Jensen, Aalestrup skulle fortælle om deres oplevelser som de har haft i forbindelse med en rejse, de havde fået tildelt fra Lions Club.
Oliver havde sidste sommer været en tur i Tyrkiet. Turen varede i 21 dage og de første 10dage blev tilbragt hos en privat tyrkisk familie. Oliver synes det var spændende at være hos værtsfamilien som gav ham mange oplevelser i den tid han var der. Der var også mange ting som han skulle forholde sig til, blandt andet var der ramadan, da han var der så aftensmaden blev først serveret sent om aftenen.
Men dagene gik med henholdsvis hygge i hjemmet, kortspil med familien og selvfølgelig også en masse ture, hvor han blandt andet var med på en spænende tur til Istanbul. Den sidste aften Oliver var hos værtsfamilien var ramadanen slut og der blev festet og spist på en restaurant.
Efter den private indkvartering var resten af opholdet i Tyrkiet i en ungdoms camp, hvor der var fem andre danskere, udover Oliver. Også her blev der arrangeret ture og det var meget store oplevelser, blandt andet en bådtur til Prinsesseøerne. De unge mennesker i campen blev inddelt i grupper, hvor de skulle lave aktiviteter og det danske hold skulle til en festaften fortælle om Danmark ligesom de andre deltagere fortalte om deres lande. Oplevelserne var mange og der var et godt sammenhold, fortalte Oliver, så det var meget svært at skulle tage afsked med de kammerater han havde fået fra mange forskellige land.
Bettina Jensen var på rejse til Østrig i tre uger, arrangeret og sponseret af Lions. Også hun blev indkvarteret hos en børnefamilie, men her var der små børn, så det var lidt svært at få kontakt med dem, syntes Bettina. Hos familien var der en anden ung pige på udveksling som kom fra Frankrig.
Mens Bettina var i Østrig i en by nær ved Wien, var der meget varmt, op til 35 grader, så meget af tiden gik med at bade, men familien tog hende også med på ture og viste selvfølgelig alle de mange turiststeder i Wien.
De to piger tog sammen til ungdoms campen efter 10 dage hos familien. Også her var der høje varmegrader og de boede på et vandrehjem, hvor de boede lidt tætte. Også her blev der badet meget og ellers finde skygge.
- Og der var rigtig mange myg, siger Bettina.  Men sammenholdet var stort blandt de mange unge der var samlet og dagene gik bare så hurtigt med gode oplevelser. En tur til Wien var en af de store oplevelser, med besøg i Zoologisk Have, forlystelsespark med verdens ældste Pariserhjul. En stor oplevelse var også et besøg på chocolade fabrikken, hvor de fremstiller Mars Bars og mange benyttede lejligheden til at fylde lommerne med de lækre spiser, fortæller Bettina.
Afskeden for Bettina var også hårdt at komme igennem. Der var et fantastisk fællesskab mellem de unge der kommer fra hele Europa.
Oliver og Bettina takkede begge Lions for at få denne rigtig gode oplevelse.
Til stede på mødet var også Julie Laustsen, Aalestrup, som til sommer vil være den næste, der bliver  udsendt af Lions. Hun ønsker at komme til Island, Irland eller England, så det bliver der arbejdet på.
Det er Hans Jørgen Taankvist og Ivan Oht fra Lions, der er koordinatorer for "Youth Camp & Exchange" og gør et stort arbejde for at kontakte og indsende ansøgninger til de relevante instanser.
- Men der er mange, der gerne vil ud, så det er somme tider lidt svært at få de unge mennesker til det sted, som de helst vil, siger Ivan og Hans Jørgen, men vi håber også det kan lykkes denne gang og samtidig gør de opmærksom på, at der er en ledig ”plads” til endnu en ung, der kunne ønske at få denne gode oplevelse til sommer.
Præsidenten for Lions i Aalestrup, Hans Klausen, takkede de to unge for deres beretning og også for at være nogle gode ambassadører såvel for Lions Club som for Danmark, når de rejser ud i Verden. Han håber på, at de vil fortælle om de gode oplevelser til andre unge, som så kan få blod på tanden til at melde sig som nye ”Ambassadører”, til at få en rejse til et land i Europa som er tilrettelagt og sponseret af Lions Club.


onsdag 12. august 2020

Skaber-workshop for egnens børn i Gedsted

Børn fra flere skoler er inviteret til at deltage

onsdag 12. august 2020

Leoka A/S i Aalestrup med i grøn dyst-finale

11 finalister dyster om at være grønnest i Nordjylland

onsdag 29. juli 2020

Sommerens sidste solnedgangskoncert

onsdag 29. juli 2020

Stort besøgstal i rosenparken i Aalestrup

AALESTRUP: Den Jydske Rosenpark i Aalestrup blev indviet for 53 år siden, i juli 1967, under stor...

onsdag 29. juli 2020

Bæredygtig fjernvarme fra Aalestrup til Nørager

Aalestrup-Nørager Energi er på forkant med klimaaftale

onsdag 22. juli 2020

Forstander blev godt modtaget i Aalestrup

Svend Hansen tiltræder på naturefterskolen 1. august

onsdag 22. juli 2020

Fællessang og fortælling i Hvam

HVAM: Omkring 70 børn og voksne fra nær og fjern deltog fredag aften,  17. juli i fællessang...

onsdag 22. juli 2020

Nye muligheder for gå-ture i Aalestrup

Borgerforslag om kortlægning af stier bliver nu ført ud i livet

onsdag 15. juli 2020

Gedsted Mejeri slap billigt fra indbrud

GEDSTED: Der skal en ny nøddør og måske mere sikring til på Gedsted Mejeri.Det mener medejer Mike...

onsdag 15. juli 2020

Færgen Mary i Hvalpsund binder kommuner sammen

Gratis overfart i juli har givet travlhed på overfarten til Sundsøre

Arkiv

ingen nyheder i denne liste