onsdag 27. januar 2016

Natteravnene i Aalestrup har snart 10 års jubilæum

Af: Hanne Monrad

Frivillige får stor opbakning til indsats for unge

AALESTRUP: Natteravnene i Aalestrup kan i år fejre 10 års jubilæum. Det bliver markeret ved en reception i Galleri Aalestrup, søndag, 7. februar, hvor der vil blive serveret kaffe og kage, oplyser formanden for Natteravnene, Maja Jensen.
Igennem et stykke tid har forbipasserende også kunne opleve en udstilling med den kendte gule farve i butikslokalet på hjørnet af Aagade og Borgergade.
- Det er et ønske, at vi må blive mere synlige i bybilledet, siger Maja Jensen. Når vi går ture i gaderne er vi genkendelige i vores gule jakker og er med til at gøre en forskel. Natteravnene medvirker til at højne trygheden i lokalområdet på en diskret og ikke voldelig måde, som skaber tillid, ro og respekt.
Natteravnene har bolsjer og kondomer i lommerne til de unge, som henvender sig til gruppen eller som Natteravnene spotter i bybilledet for en snak.
Vi hjælper og vejleder de unge, hvis de har behov for det. Vi har gode og hyggelige samtaler , både indbyrdes og med dem, vi møder.
Natteravnenes arbejde har igennem de mange år fået stor hjælp fra SSP/Ung team og Ungdomsskolen. De har bl.a. arbejdet sammen til Julemessen og Knaberfester, hvor Natteravnene har været med i optoget.
I årenes løb har Natteravnene også været medarrangør af flere gode arrangementer, blandt andet foredrag om misbrug med Lotte Risberg, et foredrag i samarbejde med kommuneskolerne med Lotte Hornberg, også om misbrug.
I forbindelse med elevernes emneuge på Aalestrup Realskole om mobning, fortalte Anna Bjerre fra Girltalk om mobning, hvilket hun selv havde oplevet som barn og ung.
Det var et interessant foredrag der fangede de unge og hvor eleverne under foredraget, måtte sende anonyme spørgsmål på mobilen til Anna Bjerre , siger Maja Jensen. Disse spørgsmål svarede hun på under foredraget.
Natteravnene er meget hjælpsomme og træder gerne til, hvor det er muligt. Blandt andet var gruppen frivillig ved golf arrangementet ”Made in Denmark” i Gatten, hvor de var P–vagter for at hjælpe de mange spillere og gæster med at finde parkering til deres bil. Desuden er de en god hjælp og stiller gerne op når der skal rengøres og ryddes op efter Knaberfesterne.
- Vi er glade for den opbakning vi får fra lokalbefolkningen og for den støtte vi får fra firmaer og foreninger, udtaler Maja Jensen, Natteravnenes medlemmer er frivillige, man starter med en grunduddannelse, som blandt andet ineholder førstehjælpskursus og kursus i konflikthåndtering.
- Vi håber, at vi fortsat kan være med til at gøre Aalestrup til et trygt sted for vore unge mennesker, slutter Maja Jensen, som også gør opmærksom på, at hun håber på, at flere kunne have lyst til at være med i Natteravnsteamet, hun hører gerne fra interesserede,der kunne have lyst til at få mere information.


onsdag 20. juni 2018

350 deltager i møde om sundhedshus i Aalestrup

Regionsrådsformand Ulla Astrup deltager også

onsdag 20. juni 2018

Masser af sport til byfesten i Hvam

Af Hanne Monrad HVAM: I aften onsdag starter By- og Sportsfesten i Hvam. Årets Kvikløb bliver...

onsdag 20. juni 2018

Gedeskægsfesten har lagt op til en slutspurt

Af Hanne Monrad GEDSTED: Hele ugen er der fest i Gedsted og det omfattende program er klar til at...

fredag 15. juni 2018

Transportminister ser på en mere nordlig motorvejslinje efter vesthimmerlandsk besøg

Transport-, Bygnings og Boligminister Ole Birk Olesen er positivt stemt overfor en mere nordlig...

fredag 15. juni 2018

Hash på toilettet i Knabergården

I går aftes, lidt over ti, overraskede politiet to unge mænd og en dreng på dametoilettet i...

onsdag 13. juni 2018

Regnvejr drillede flyarrangement i Gedsted

Af Hanne Monrad  GEDSTED: Der var lagt op til en festlig markering af etårsdagen for...

onsdag 13. juni 2018

Gedeskægsfesten er klar til at blive affyret

GEDSTED: Så er Gedsted snart klar til en ny Gedeskægsfest med masser af spændende aktiviteter på...

onsdag 06. juni 2018

Stor aktivitet ved kirken i Aalestrup

18. juni er der licitation på et nyt byggeri

onsdag 06. juni 2018

Grundlovsdag for 1200 børn i det fri i Aalestrup

Børnenes Grundlovsdag fejret med maner på stadion

onsdag 30. maj 2018

Badesæsonen indledes på lørdag i Aalestrup

På lørdag sker den officielle åbning endelig

Arkiv

ingen nyheder i denne liste