onsdag 03. februar 2016

Nye indsamlingsledere i Aalestrup

Af: Hanne Monrad

Erna Nielsen stopper efter 14 år som koordinator

Hanne Fisker og Eva Svendsen overtager arbejdet med indsamling for Folkekirkens Nødhjælp fra Erna Nielsen, (i midten) som har været indsamlingsleder i 14 år.

AALESTRUP: Én gang om året er der landsindsamling til Folkekirkens Nødhjælp, således også i Aalestrup sogn.
Igennem mange år, siden 2002, har det været tidl. lærer Erna Nielsen, Aalestrup, der har været koordinator for indsamlingen i Aalestrup gamle kommune.
Erna Nielsen tog i 2002 initiativ til at der også i Aalestrup blev foretaget sogneindsamling for Folkekirkens Nødhjælp. Erna var på det tidspunkt medlem af menighedsrådet - der foreslog hun, om man ikke også i Aalestrup Sogn, skulle være med i indsamlingen. Det valgte man og hun påtog sig at være indsamlingsleder.
Erna Nielsen mente nu, at det var på tide, at der kom nye folk på posten og opgaven er nu overdraget til Eva Svendsen og Hanne Fisker, begge Aalestrup. De er nu godt i gang, og har mod på opgaven og ser frem til de snart skal i aktion med indsamlingen i marts, som de her fortæller om:
Folkekirkens Nødhjælp Sogneindsamling 2016
DEL din søndag - DEL med verdens fattigste kvinder
Søndag, 13. marts 2016 vil Aalestrup sogn gerne sende så mange frivillige indsamlere på gaden, at alle i sognet får mulighed for at give verdens fattigste kvinder en håndsrækning.
Dele-filosofien har vundet frem de seneste år. Ideen i deleøkonomien er at udnytte vores egne - og hinandens - ressourcer på en gensidigt fordelagtig måde. Tankegangen at ”dele med den fattige” er meget ældre og står som en helt central grundpille i både kristendommen og vores kultur. Vi finder den i de bibelske historier og i den gamle høstsang: ”Rev vi marken let, det er gammel ret, fuglen og den fattige skal også være mæt”.
Derfor er overskriften for årets sogneindsamling: ”Del med verdens fattigste kvinder”.
”Hvis vi vil se virkelig udvikling her i verden, skal vi investere i kvinderne”, siger Desmond Tutu, tidligere ærkebiskop i Sydafrika. Både Verdensbanken og FN giver ham ret: Hvis kvinder får egen indtægt, stiger hele familiens uddannelses- og sundhedsniveau - Hvis kvinder får ret til at eje jord og optage lån på lige fod med mænd, vil landbruget i udviklingslande kunne producere 20-30 procent mere - Hvis kvinder får en uddannelse, har deres børn dobbelt så gode chancer for at overleve - Hvis flere børn overlever, vælger mange kvinder og familier at få færre børn.
- Når vi hjælper en kvinde, hjælper vi hele hendes familie, så vi synes, det giver rigtig god mening at samle ind til kvinderne, siger Eva og Hanne, så derfor vil vi opfordre til at melde sig som indsamler hos en af os og dermed dele sin søndag med verdens fattigste kvinder. Efter indsamlingen mødes vi i Jutlander Bank til optælling - banken giver kaffe/the og vi byder på en bolle og lidt hyggesnak...
Det nytter! Ved sidste års Sogneindsamling blev der i Aalestrup indsamlet 15.200 kroner. På landsplan blev der samlet 14 mio. kroner ind til kvinder i verdens fattigste lande.


onsdag 12. august 2020

Skaber-workshop for egnens børn i Gedsted

Børn fra flere skoler er inviteret til at deltage

onsdag 12. august 2020

Leoka A/S i Aalestrup med i grøn dyst-finale

11 finalister dyster om at være grønnest i Nordjylland

onsdag 29. juli 2020

Sommerens sidste solnedgangskoncert

onsdag 29. juli 2020

Stort besøgstal i rosenparken i Aalestrup

AALESTRUP: Den Jydske Rosenpark i Aalestrup blev indviet for 53 år siden, i juli 1967, under stor...

onsdag 29. juli 2020

Bæredygtig fjernvarme fra Aalestrup til Nørager

Aalestrup-Nørager Energi er på forkant med klimaaftale

onsdag 22. juli 2020

Forstander blev godt modtaget i Aalestrup

Svend Hansen tiltræder på naturefterskolen 1. august

onsdag 22. juli 2020

Fællessang og fortælling i Hvam

HVAM: Omkring 70 børn og voksne fra nær og fjern deltog fredag aften,  17. juli i fællessang...

onsdag 22. juli 2020

Nye muligheder for gå-ture i Aalestrup

Borgerforslag om kortlægning af stier bliver nu ført ud i livet

onsdag 15. juli 2020

Gedsted Mejeri slap billigt fra indbrud

GEDSTED: Der skal en ny nøddør og måske mere sikring til på Gedsted Mejeri.Det mener medejer Mike...

onsdag 15. juli 2020

Færgen Mary i Hvalpsund binder kommuner sammen

Gratis overfart i juli har givet travlhed på overfarten til Sundsøre

Arkiv

ingen nyheder i denne liste