onsdag 24. februar 2016

Ministerbesøg i Aalestrup før stor Treco-udvidelse

Af: Thorkil Christensen

Treco A/S er klar til at ansætte 60-65 til stor eksportordre i ny fabrik

AALESTRUP: Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen besøgte virksomheden Treco A/S i Aalestrup mandag formiddag. Og det var det rigtige sted ministeren var kommet når det gælder vækst og muligheder, for Treco venter nemlig i øjeblikket på en underskrift, så virksomheden for alvor kan komme igang med en eksportordre i størrelsesordenen 850 mio. kr. over fem år - endda med udsigt til forlængelse.

Det fortalte Treco-direktør Preben Pedersen ved Forum Væksthimmerlands møde for erhvervsledere på virksomheden. Det var ved dette møde erhvervs- og vækstministeren havde et indlæg om at skabe de bedst mulige rammer for erhvervslivet i Danmark. Men det rokkede ikke ved, at ministeren fik et indtryk af aktiviteten på Treco, selv om ministerbilen skulle kørte igen efter kun tre kvarter.

Preben Pedersen havde indvilget i, at fortælle om virksomhedens kæmpestore eksportordre, som så småt er i gang. Der er fremstillet 327 prototyper til et specielt produkt som han dog ikke kunne løfte sløret for, hvem er til.

- Men det begyndte i 2004 da vi vandt et udbud på en ordre på en femårig kontrakt. I 2010 var der et nyt udbud - og vi vandt igen. I 2015 blev vi ringet op og spurgt om vi var interesseret i at få fem år mere. Det sagde vi ja til og vandt et udbud i konkurrence med 28 andre. Kort efter fik vi meddelelse om, at vi også havde vundet et andet udbud - og vi har gjort op, at vi over fem år har ordrer inde for omkring 850 mio. kr., sagde Preben Pedersen.

Der er dog et lille men... Der er nemlig gået politik i sagen, og Treco-folkene venter derfor på en underskrift, men alle - både hos kunden og hos Treco - regner med, at den store ordre bliver til noget.

- Det vil betyde ansættelse af 65-70 medarbejdere og indretning af ca. 7000 kvadratmeter produktionsareal. Vi opbygger en selvstændig fabrik til formålet i ledige lokaler "på den anden side af gaden", sagde Preben Pedersen, som roste Jobcenter Vesthimmerland for professionel medvirken til at finde kvalificeret arbejdskraft.

Der er tale om en produktion som for en stor dels vedkommende drejer sig om arbejde i tyndplader. Det har man stor erfaring med på Treco, og tanken er at flytte een af firmaets nuværende pladebearbejdningsrobotter over i den nye fabrik.

Preben Pedersen oplyste, at Treco allerede har leveret for omkring 13 mio. kr. til den udenlandske kunde, men stadig afventer en underskrift på den store ordre, så man kan komme igang.

- Det er hårdt at vente, men vi tror stadig på det og har da også allerede investeret et par mio. kroner og en masse energi i denne mulighed. Hvis alt går vel kommer vi igang i 2017 og sætter "fuld gas" på i 2018, løs det forventningsfuldt fra Preben Pedersen.

Treco A/S blev etableret i Gedsted i 1992 af de tre arbejdskammerater Allan Prang, Per Therkelsen og Preben Pedersen. Fire år senere flyttede virksomheden til Aalestrup da Treco A/S købte  fabrikken Mitek A/S . Siden er der udvidet så Treco i dag råder over 8200 kvm. produktionslokaler og har 55 medarbejdere. Desuden har Treco en fabrik i Vietnam, hvor den ene af stifterne, Allan Prang, har bosat sig.


onsdag 20. juni 2018

350 deltager i møde om sundhedshus i Aalestrup

Regionsrådsformand Ulla Astrup deltager også

onsdag 20. juni 2018

Masser af sport til byfesten i Hvam

Af Hanne Monrad HVAM: I aften onsdag starter By- og Sportsfesten i Hvam. Årets Kvikløb bliver...

onsdag 20. juni 2018

Gedeskægsfesten har lagt op til en slutspurt

Af Hanne Monrad GEDSTED: Hele ugen er der fest i Gedsted og det omfattende program er klar til at...

fredag 15. juni 2018

Transportminister ser på en mere nordlig motorvejslinje efter vesthimmerlandsk besøg

Transport-, Bygnings og Boligminister Ole Birk Olesen er positivt stemt overfor en mere nordlig...

fredag 15. juni 2018

Hash på toilettet i Knabergården

I går aftes, lidt over ti, overraskede politiet to unge mænd og en dreng på dametoilettet i...

onsdag 13. juni 2018

Regnvejr drillede flyarrangement i Gedsted

Af Hanne Monrad  GEDSTED: Der var lagt op til en festlig markering af etårsdagen for...

onsdag 13. juni 2018

Gedeskægsfesten er klar til at blive affyret

GEDSTED: Så er Gedsted snart klar til en ny Gedeskægsfest med masser af spændende aktiviteter på...

onsdag 06. juni 2018

Stor aktivitet ved kirken i Aalestrup

18. juni er der licitation på et nyt byggeri

onsdag 06. juni 2018

Grundlovsdag for 1200 børn i det fri i Aalestrup

Børnenes Grundlovsdag fejret med maner på stadion

onsdag 30. maj 2018

Badesæsonen indledes på lørdag i Aalestrup

På lørdag sker den officielle åbning endelig

Arkiv

ingen nyheder i denne liste