onsdag 09. marts 2016

Fjelsø-landmand hædret med sølv

Af Thorkil Christensen

FJELSØ: Gårdejer og kvægavler Tage Christensen, Fjelsø, blev tirsdag hældret med Det Kgl. Danske Landhusholdningsselskabs sølvmedalje "Den fortiente til ære". Det skete på Agro Nord-skuet i Aars i overværelse af et stort publikum.

Tage Christensen har i 40 år gennem bestyrelsesarbejde i Vesthimmerlands Kvægavlsforening og i A/S Nordjysk Agrocenter været en stor drivkraft i udviklingen af kvægavlen i Nordjylland.

En af de mest synlige og markante udtryk for dette arbejde er hans engagement i udviklingen af Danmarks største elitekvægskue Agro Nord med ca. 5.500 besøgende.

Tage Christensen har været aktiv inden for kvægavlen siden 1970. Først som afkomsinspektør, siden 1976 som selvstændig landmand og aktiv inden for organisationsarbejde vedrørende kvægavl.

I 1977 blev Tage Christensen valgt til bestyrelsen i Vesthimmerlands Kvægavlsforening  og var formand for bestyrelsen gennem flere år.  Vesthimmerlands Kvægavlsforening var en meget effektiv og økonomisk sund forening. Som formand var han med til at lægge grundstenene til de senere fusioner inden for kvægavlsforeningerne.

Han var således bestyrelsesmedlem i Dansire International i 12 år og i Viking Danmark i 2 år.

Tage Christensen var blandt initiativtagerne til etablering af A/S Nordjysk Agrocenter, som blev stiftet i 1989. Formålet med selskabet er at drive et agrocenter med dyrskueplads og udstillingshal, men også udlejning af bygninger og arealer primært til landbrugsmæssige formål.

Tage Christensen er stadig aktiv i bestyrelsen og har været medlem af bestyrelsen i hele selskabets levetid, herunder som bestyrelsesformand fra 1992 til 2010. Som ovenfor nævnt har han i samme periode været en hovedkraft i udvikling og drift af AgroNord dyrskuerne, som samler professionelle kvægfolk fra både ind- og udland.

Han har også i hele perioden været aktiv i planlægning og gennemførelse af dyreudstillingerne i det indendørs dyrskue Kimbrerskuet som hvert år holdes i oktober.

Den professionelle og faglige indsats i kvægavlsarbejdet og i det organisatoriske arbejde er almindeligt anerkendt fra alle sider. Men ved overrækkelse blev Tage Christensens personlige egenskaber også nævnt, som en væsentlig årsag til, at han har skabt respekt om sin person. Ordholdenhed, humør, konstruktiv tilgang til de opgaver, der skal løses, og gode samarbejdsevner er med til at skabe et godt arbejdsklima i de fora, hvor Tage Christensen er med.


onsdag 12. august 2020

Skaber-workshop for egnens børn i Gedsted

Børn fra flere skoler er inviteret til at deltage

onsdag 12. august 2020

Leoka A/S i Aalestrup med i grøn dyst-finale

11 finalister dyster om at være grønnest i Nordjylland

onsdag 29. juli 2020

Sommerens sidste solnedgangskoncert

onsdag 29. juli 2020

Stort besøgstal i rosenparken i Aalestrup

AALESTRUP: Den Jydske Rosenpark i Aalestrup blev indviet for 53 år siden, i juli 1967, under stor...

onsdag 29. juli 2020

Bæredygtig fjernvarme fra Aalestrup til Nørager

Aalestrup-Nørager Energi er på forkant med klimaaftale

onsdag 22. juli 2020

Forstander blev godt modtaget i Aalestrup

Svend Hansen tiltræder på naturefterskolen 1. august

onsdag 22. juli 2020

Fællessang og fortælling i Hvam

HVAM: Omkring 70 børn og voksne fra nær og fjern deltog fredag aften,  17. juli i fællessang...

onsdag 22. juli 2020

Nye muligheder for gå-ture i Aalestrup

Borgerforslag om kortlægning af stier bliver nu ført ud i livet

onsdag 15. juli 2020

Gedsted Mejeri slap billigt fra indbrud

GEDSTED: Der skal en ny nøddør og måske mere sikring til på Gedsted Mejeri.Det mener medejer Mike...

onsdag 15. juli 2020

Færgen Mary i Hvalpsund binder kommuner sammen

Gratis overfart i juli har givet travlhed på overfarten til Sundsøre

Arkiv

ingen nyheder i denne liste