onsdag 20. april 2016

Knaberfestoptog i sportens tegn

Der bliver ingen revy i år med optog med OL-tema

Af Hanne Monrad

AALESTRUP: Programmet til årets Knaberfest, som løber af stablen i 19, er ved at være fastlagt. Knaberkomiteen har arbejdet igennem mange måneder for at få sammensat et program med alle de gode gamle traditioner, men der skal også være noget nyt hvert år.

Det første punkt på programmet er også i år, det store bankospil, som bliver afviklet i Aalestrup Idrætscenter på næste fredag, 29. april.

- Desværre bliver der ingen revy i år, siger formanden for Knaberkomiteen, Thomas Svenningsen, det er et stort og tidskrævende arbejde, så de aktive bag revyen har ønsket at holde et ”sabbatår”, men vi håber meget at revyholdet vender tilbage til næste år.

Knaberfesten 2016 bliver, som der er tradition for afviklet i ugen op til pinsen og starter allerede søndag, 8. maj med en koncert i Aalestrup Kirke. Og herefter går det slag i slag med et stort program ugen igennem.

Et af festen højdepunkter er det store optog, som finder sted Pinsesøndag, som altid med de gamle Knaberkonger - og dronninger i spidsen, dog allerforrest går den flotte garde med fuld musik. I år er det atter Skivegarden der kommer i spidsen.

Sidste år prøvede man noget nyt med et tema. Tidligere har det været åbent, hvad foreninger, gader, institutioner og andre der have lyst til at være med i optoget, havde at byde på med hensyn til emne. Sidste år var temaet ” Brødrene Grimms Eventyr” og det var et stort og imponerende optog, som der var blevet lagt meget arbejde i og fantasisen havde vide grænser.

I år er temaet ” OL i Rio”  og det lyder jo spændende og kan nok få gang i de kreative. Idemanden bag er Lars T. Jensen som er medlem i Knaberkomiteen og koordinator for optoget:

- Det var nogle rigtig flotte vogne, vi så sidste år med eventyrteamet, så i år er vi spændte på, om det vil blive lige så flotte og kreative vogne vi ser. Det er jo op til klubberne og foreningerne at få flettet deres egne ideer ind i temaet om OL.

Loppetorv for private

Også det store loppemarked på Lilletorv, blev der ændret på sidste år. Det er ellers en aktivitet, som hvert år har været et tilløbsstykke, men i kraft af de mange genbrugsbutikker og loppemarkeder, der er skudt op i de senere år, er det ikke muligt for os at få samlet de gode ting, som vi tidligere har set, siger koordinator for loppemarkedet, Per Thornvig.

- I stedet har vi også i år valgt at åben for at man selv kan få en stand og sælge sine egne lopper. Standen er gratis og der vil være områder til såvel voksne- som børnestande. Loppemarkedet vil også i år byde på festlig musik med Knaberspillemændene, ligesom den store grill med de lækre knaberpølser vil være tændt hele eftermiddagen.

Hele programmet bliver festligt afsluttet med det store Kongebal i teltet, Pinsesøndag.

I år er det Knaberfest nummer 50 i rækken og det synes vi skulle fejres med lidt ekstraordinært.

VI har engageret ”Fede Finn og Funny Boyz” som nok skal sætte gang i festen, Siger formand Thomas Svenningsen. Vi har jo været lidt skeptiske, om han fik sit nye band klar, men de er godt i gang og har givet nogle forrygende koncerter flere steder, ligesom de netop har udsendt deres nye CD. Så vi glæder os til, at de fyrer den af i teltet med forhåbentlig mange mennesker, som afslutning på årets Knaberfest.


onsdag 20. juni 2018

350 deltager i møde om sundhedshus i Aalestrup

Regionsrådsformand Ulla Astrup deltager også

onsdag 20. juni 2018

Masser af sport til byfesten i Hvam

Af Hanne Monrad HVAM: I aften onsdag starter By- og Sportsfesten i Hvam. Årets Kvikløb bliver...

onsdag 20. juni 2018

Gedeskægsfesten har lagt op til en slutspurt

Af Hanne Monrad GEDSTED: Hele ugen er der fest i Gedsted og det omfattende program er klar til at...

fredag 15. juni 2018

Transportminister ser på en mere nordlig motorvejslinje efter vesthimmerlandsk besøg

Transport-, Bygnings og Boligminister Ole Birk Olesen er positivt stemt overfor en mere nordlig...

fredag 15. juni 2018

Hash på toilettet i Knabergården

I går aftes, lidt over ti, overraskede politiet to unge mænd og en dreng på dametoilettet i...

onsdag 13. juni 2018

Regnvejr drillede flyarrangement i Gedsted

Af Hanne Monrad  GEDSTED: Der var lagt op til en festlig markering af etårsdagen for...

onsdag 13. juni 2018

Gedeskægsfesten er klar til at blive affyret

GEDSTED: Så er Gedsted snart klar til en ny Gedeskægsfest med masser af spændende aktiviteter på...

onsdag 06. juni 2018

Stor aktivitet ved kirken i Aalestrup

18. juni er der licitation på et nyt byggeri

onsdag 06. juni 2018

Grundlovsdag for 1200 børn i det fri i Aalestrup

Børnenes Grundlovsdag fejret med maner på stadion

onsdag 30. maj 2018

Badesæsonen indledes på lørdag i Aalestrup

På lørdag sker den officielle åbning endelig

Arkiv

ingen nyheder i denne liste