onsdag 20. april 2016

Knaberfestoptog i sportens tegn

Der bliver ingen revy i år med optog med OL-tema

Af Hanne Monrad

AALESTRUP: Programmet til årets Knaberfest, som løber af stablen i 19, er ved at være fastlagt. Knaberkomiteen har arbejdet igennem mange måneder for at få sammensat et program med alle de gode gamle traditioner, men der skal også være noget nyt hvert år.

Det første punkt på programmet er også i år, det store bankospil, som bliver afviklet i Aalestrup Idrætscenter på næste fredag, 29. april.

- Desværre bliver der ingen revy i år, siger formanden for Knaberkomiteen, Thomas Svenningsen, det er et stort og tidskrævende arbejde, så de aktive bag revyen har ønsket at holde et ”sabbatår”, men vi håber meget at revyholdet vender tilbage til næste år.

Knaberfesten 2016 bliver, som der er tradition for afviklet i ugen op til pinsen og starter allerede søndag, 8. maj med en koncert i Aalestrup Kirke. Og herefter går det slag i slag med et stort program ugen igennem.

Et af festen højdepunkter er det store optog, som finder sted Pinsesøndag, som altid med de gamle Knaberkonger - og dronninger i spidsen, dog allerforrest går den flotte garde med fuld musik. I år er det atter Skivegarden der kommer i spidsen.

Sidste år prøvede man noget nyt med et tema. Tidligere har det været åbent, hvad foreninger, gader, institutioner og andre der have lyst til at være med i optoget, havde at byde på med hensyn til emne. Sidste år var temaet ” Brødrene Grimms Eventyr” og det var et stort og imponerende optog, som der var blevet lagt meget arbejde i og fantasisen havde vide grænser.

I år er temaet ” OL i Rio”  og det lyder jo spændende og kan nok få gang i de kreative. Idemanden bag er Lars T. Jensen som er medlem i Knaberkomiteen og koordinator for optoget:

- Det var nogle rigtig flotte vogne, vi så sidste år med eventyrteamet, så i år er vi spændte på, om det vil blive lige så flotte og kreative vogne vi ser. Det er jo op til klubberne og foreningerne at få flettet deres egne ideer ind i temaet om OL.

Loppetorv for private

Også det store loppemarked på Lilletorv, blev der ændret på sidste år. Det er ellers en aktivitet, som hvert år har været et tilløbsstykke, men i kraft af de mange genbrugsbutikker og loppemarkeder, der er skudt op i de senere år, er det ikke muligt for os at få samlet de gode ting, som vi tidligere har set, siger koordinator for loppemarkedet, Per Thornvig.

- I stedet har vi også i år valgt at åben for at man selv kan få en stand og sælge sine egne lopper. Standen er gratis og der vil være områder til såvel voksne- som børnestande. Loppemarkedet vil også i år byde på festlig musik med Knaberspillemændene, ligesom den store grill med de lækre knaberpølser vil være tændt hele eftermiddagen.

Hele programmet bliver festligt afsluttet med det store Kongebal i teltet, Pinsesøndag.

I år er det Knaberfest nummer 50 i rækken og det synes vi skulle fejres med lidt ekstraordinært.

VI har engageret ”Fede Finn og Funny Boyz” som nok skal sætte gang i festen, Siger formand Thomas Svenningsen. Vi har jo været lidt skeptiske, om han fik sit nye band klar, men de er godt i gang og har givet nogle forrygende koncerter flere steder, ligesom de netop har udsendt deres nye CD. Så vi glæder os til, at de fyrer den af i teltet med forhåbentlig mange mennesker, som afslutning på årets Knaberfest.


onsdag 03. juni 2020

Veteranklub vil have de gamle Veloer på gaden

En beretning om den legendariske "cykel med hjælpemotor"

onsdag 03. juni 2020

Fællessang hos de ældre på Aaglimt

Af Hanne MonradAALESTRUP: Onsdag formiddag lød der liflige toner med musik og sang på terrasserne...

onsdag 27. maj 2020

Fra politiets døgnrapport

Tre sigtelser til mand fra AalestrupAALESTRUP: En 22-årig bilist fra Aalestrup blev kl. 23 tirsdag...

onsdag 27. maj 2020

Er klar til at åbne fodterapi i Møldrup

Sanni Tøttrup Wölck er statsautoriseret fodterapeut

onsdag 27. maj 2020

Tæt X-Factor løb for Mathilde fra Aalestrup

AALESTRUP: Det foregik selvfølgelig i København, men fra sin familiebase i Aalestrup har Mathilde...

onsdag 27. maj 2020

Bryllupspavillonen i Aalestrup renoveret

Lions-medlemmer har gjort pavillonen klar

onsdag 20. maj 2020

Der bliver ingen badeture i svømmeren i Aalestrup i år

Aalestrup Idrætscenter har stadig store ønsker for friluftsbadet

onsdag 20. maj 2020

Carpe Diem i Aalestrup igen tildelt flot pris

Foreningen har fået Andelskassernes pris

onsdag 13. maj 2020

Ny forening for aktive unge er startet i Aalestrup

Af Hanne Monrad AALESTRUP: Det er nok en forening af de mere usædvanlige, men ikke desto mindre er...

onsdag 13. maj 2020

Igen hærværk i Rosenparken

Af Hanne MonradAALESTRUP: Siden Naturbasen som ligger i Den Jydske Rosenpark i Aalestrup blev...

Arkiv

ingen nyheder i denne liste