- Din lokale ugeavis

onsdag 10. august 2016

Aalestrup-håndværkere forbigåes ved licitationer

Nu rejses problemet politisk i byrådets økonomiudvalg

Af Thorkil Christensen

AALESTRUP: En stribe håndværkere i Aalestrup er skuffede og vrede over, at de ikke får lejlighed til at deltage i licitationer på lokale byggeopgaver, hvor Vesthimmerlands Kommune er bygherre. Seneste eksempel er udvidelse og ombygning af Børnehaven Højgården i Vestergade i Aalestrup, hvor der holdes indbudt licitation, men uden lokale håndværkere har fået lejlighed til at afgive tilbud på de enkelte entrepriser. I stedet må håndværkerne se på, at kolleger fra Løgstør, Farsø og Aars - og som reglerne foreskriver - en enkelt håndværker udenfor kommunen afgiver tilbud og tildeles arbejdet.

Håndværkerne anfører samtidig, at den omvendte politik på området - at Aalestrup-firmaerne får lejlighed til at deltage i indbudte licitationer på kommunale opgaver i Farsø, Aars og Løgstør ikke finder sted. De er overladt til sig selv og er nu så vrede, at de har bedt om at få problemet rejst politisk.

Håndværkerne har rettet henvendelse til byrådsmedlem Per Bisgaard (V), som finder kritikken berettiget og vil tage den med til drøftelse i byrådets økonomiudvalg.

- Jeg har stor forståelse for den kritik, som flere håndværkere i Aalestrup har rejst mod den proces, som Vesthimmerlands Kommune har benyttet i forbindelse med tilbygningen til børnehaven Højtoften, siger Per Bisgaard. Byggeriet er udbudt i ”indbudt licitation”, hvilket betyder at minimum tre af de indbudte firmaer skal være lokale og minimum et firma skal være hjemmehørende udenfor kommunen.

Lokale håndværksfirmaer i Aalestrup kunne have en berettiget forventning om, at blive inviteret til at give tilbud på det lokale byggeri, men ved forespørgsler til Vesthimmerlands Kommune har det vist sig, at kun to firmaer er inviteret. Det er ganske enkelt ikke en ordentlig måde at behandle Aalestrup-håndværkerne på, når de i øvrigt heller ikke har modtaget invitationer til at deltage i indbudte licitationer ved byggerier i andre af kommunens byer, siger Per Bisgaard.

Per Bisgaard vil også tale håndværkernes sag  i økonomiudvalget på vegne af den lokale erhvervsklub. Han vil udbede sig  en forklaring på, hvorfor der er en skævdeling, når der skal inviteres til indbudte licitationer.

- Vi havde et fantastisk godt møde på Hotel Hvide Kro med teknisk forvaltning sidste år, hvor ledelsen i forvaltningen gav de  fremmødte håndværkere en grundig indsigt i, hvorledes man fordeler lokale byggeopgaver, men vi må konstatere, at der i den aktuelle sag er meget langt fra teori til virkelighed, slutter Per Bisgaard.

Byggeriet i Aalestrup skal igangsættes i efteråret, så det er på høje tid at ændre på processen, hvis tilbygningen skal stå færdig til den fastsatte dato.


onsdag 14. september 2022

Kæphestestævne skal give penge i Aalestrup

Rideklub forsøger at skaffe penge til bedre faciliteter

onsdag 14. september 2022

Flere i Aalestrup må lukke ned for at spare

Åbningstider ændres og julebelysningen er i fare

onsdag 07. september 2022

Nyt slagteri er igang

Af Thorkil ChristensenAALESTRUP: Europas mest moderne kreaturslagteri, Himmerlandskød A/S, ved...

onsdag 07. september 2022

Den gamle Aalestrup Skole er nu i nye klæ'r

Bygge- og renoveringsprojekt til 33 mio. kr. er afsluttet

onsdag 31. august 2022

Østhallen i Simested udvider med multibane

Bestyrelsen håber at kunne fortsætte udviklingen

onsdag 31. august 2022

40 år i Vesterbølle med økolandbrug og butik

Eva Bjerrum lægger op til økologisk høstdag 4. september

onsdag 24. august 2022

Stor succes med festival i Ulbjerg

Ønske om at musikfestivalen gentages næste år

onsdag 24. august 2022

Aalestrup lægger op til pariserstemning

Montmartre på Store Torv gennemføres på lørdag

onsdag 06. juli 2022

Sommerkoncert i Aalestrup kommer igen til august

28 kunstnere har allerede sagt "ja" til at deltage

onsdag 06. juli 2022

Veteraner fejrede klubben i Aalestrup

AALESTRUP: Begyndelsen og basen er i Aalestrup.Men i weekenden bredte Aalestrup Classic Bil &...