onsdag 10. august 2016

Aalestrup-håndværkere forbigåes ved licitationer

Nu rejses problemet politisk i byrådets økonomiudvalg

Af Thorkil Christensen

AALESTRUP: En stribe håndværkere i Aalestrup er skuffede og vrede over, at de ikke får lejlighed til at deltage i licitationer på lokale byggeopgaver, hvor Vesthimmerlands Kommune er bygherre. Seneste eksempel er udvidelse og ombygning af Børnehaven Højgården i Vestergade i Aalestrup, hvor der holdes indbudt licitation, men uden lokale håndværkere har fået lejlighed til at afgive tilbud på de enkelte entrepriser. I stedet må håndværkerne se på, at kolleger fra Løgstør, Farsø og Aars - og som reglerne foreskriver - en enkelt håndværker udenfor kommunen afgiver tilbud og tildeles arbejdet.

Håndværkerne anfører samtidig, at den omvendte politik på området - at Aalestrup-firmaerne får lejlighed til at deltage i indbudte licitationer på kommunale opgaver i Farsø, Aars og Løgstør ikke finder sted. De er overladt til sig selv og er nu så vrede, at de har bedt om at få problemet rejst politisk.

Håndværkerne har rettet henvendelse til byrådsmedlem Per Bisgaard (V), som finder kritikken berettiget og vil tage den med til drøftelse i byrådets økonomiudvalg.

- Jeg har stor forståelse for den kritik, som flere håndværkere i Aalestrup har rejst mod den proces, som Vesthimmerlands Kommune har benyttet i forbindelse med tilbygningen til børnehaven Højtoften, siger Per Bisgaard. Byggeriet er udbudt i ”indbudt licitation”, hvilket betyder at minimum tre af de indbudte firmaer skal være lokale og minimum et firma skal være hjemmehørende udenfor kommunen.

Lokale håndværksfirmaer i Aalestrup kunne have en berettiget forventning om, at blive inviteret til at give tilbud på det lokale byggeri, men ved forespørgsler til Vesthimmerlands Kommune har det vist sig, at kun to firmaer er inviteret. Det er ganske enkelt ikke en ordentlig måde at behandle Aalestrup-håndværkerne på, når de i øvrigt heller ikke har modtaget invitationer til at deltage i indbudte licitationer ved byggerier i andre af kommunens byer, siger Per Bisgaard.

Per Bisgaard vil også tale håndværkernes sag  i økonomiudvalget på vegne af den lokale erhvervsklub. Han vil udbede sig  en forklaring på, hvorfor der er en skævdeling, når der skal inviteres til indbudte licitationer.

- Vi havde et fantastisk godt møde på Hotel Hvide Kro med teknisk forvaltning sidste år, hvor ledelsen i forvaltningen gav de  fremmødte håndværkere en grundig indsigt i, hvorledes man fordeler lokale byggeopgaver, men vi må konstatere, at der i den aktuelle sag er meget langt fra teori til virkelighed, slutter Per Bisgaard.

Byggeriet i Aalestrup skal igangsættes i efteråret, så det er på høje tid at ændre på processen, hvis tilbygningen skal stå færdig til den fastsatte dato.


onsdag 20. juni 2018

350 deltager i møde om sundhedshus i Aalestrup

Regionsrådsformand Ulla Astrup deltager også

onsdag 20. juni 2018

Masser af sport til byfesten i Hvam

Af Hanne Monrad HVAM: I aften onsdag starter By- og Sportsfesten i Hvam. Årets Kvikløb bliver...

onsdag 20. juni 2018

Gedeskægsfesten har lagt op til en slutspurt

Af Hanne Monrad GEDSTED: Hele ugen er der fest i Gedsted og det omfattende program er klar til at...

fredag 15. juni 2018

Transportminister ser på en mere nordlig motorvejslinje efter vesthimmerlandsk besøg

Transport-, Bygnings og Boligminister Ole Birk Olesen er positivt stemt overfor en mere nordlig...

fredag 15. juni 2018

Hash på toilettet i Knabergården

I går aftes, lidt over ti, overraskede politiet to unge mænd og en dreng på dametoilettet i...

onsdag 13. juni 2018

Regnvejr drillede flyarrangement i Gedsted

Af Hanne Monrad  GEDSTED: Der var lagt op til en festlig markering af etårsdagen for...

onsdag 13. juni 2018

Gedeskægsfesten er klar til at blive affyret

GEDSTED: Så er Gedsted snart klar til en ny Gedeskægsfest med masser af spændende aktiviteter på...

onsdag 06. juni 2018

Stor aktivitet ved kirken i Aalestrup

18. juni er der licitation på et nyt byggeri

onsdag 06. juni 2018

Grundlovsdag for 1200 børn i det fri i Aalestrup

Børnenes Grundlovsdag fejret med maner på stadion

onsdag 30. maj 2018

Badesæsonen indledes på lørdag i Aalestrup

På lørdag sker den officielle åbning endelig

Arkiv

ingen nyheder i denne liste