onsdag 28. september 2016

Kæmpe skulderklap til kronisk syge motionister

Af: Lars Lindberg

To seje KOL-patienter modtog årets frivilligpris

Frivilligrådets pris gik i år til Peter Nielsen og Steen Kristoffersen (t.h.), der har startet et motionshold for kronisk syge. Prisen blev overrakt af Morten Mejdahl (t.v.), der er formand for kommunens socialudvalg.

AALESTRUP: Lørdag eftermiddag var Aalestrup Idrætscenter trukket i søndagstøjet, da det dannede ramme om Vesthimmerlands Kommunes Frivilligmarked.

Her var knap 50 af kommunens foreninger, laug, klubber og organisationer, som drives af frivillige kræfter, samlet for at vise flaget overfor de mange gæster.

I dagens løb var der taler ved blandt andre Morten Mejdahl og Kurt Friis Jørgensen, der er formænd for henholdsvis socialudvalget og kultur- og fritidsudvalget i Vesthimmerlands Kommune.

Dagen bød også på modeopvisning med genbrugstøj fra Blå Kors, opvisning i seniordans og fysiske aktiviteter for Frivilligmarkedets yngste gæster.

Dagens højdepunkt indtraf, da årets frivilligpris skulle uddeles. Der var mange gode kandidater i spil, men da Morten Mejdahl afslørede den endelige vinder, syntes valget at være det helt rigtige. Prisen gik nemlig til de to fightere og ildsjæle Steen Kristoffersen og Peter Nielsen.

De to fik stort set samtidig konstateret den kroniske lyngesygdom KOL, og de deltog derfor i det samme sundhedsfremmende kursus i Farsø, hvor de på deres egne kroppe oplevede, at regelmæssig motion og hyggeligt social samvær hjalp gevaldigt på både legeme og sjæl.

- Vi fik det væsentligt bedre, mens vi deltog i kurset, og derfor opstod der også et tomrum, da vi stoppede. Vi kom hjem til ingenting, og det fik os til at lege med tanken om at starte et motionshold for kronisk syge, siger Steen Kristoffersen.

Da først idéen var sået, spirede den hurtigt, og inden længe slog den rod.

- Vi tog kontakt til Aalestrup Motionscenter, og de var med på idéen, så vi startede stille og roligt op med et hold på tre-fire stykker, men det voksede hurtigt, da vi begyndte at reklamere lidt for os selv, og nu er vi faktisk oppe på 19 kronisk syge på holdet, fortæller Steen Kristoffersen.

Motionsholdet for de kronisk syge, der har lidelser som hjerte-kar-problemer, diabetes, KOL, muskelsvind og rygproblemer, mødes tre gange om ugen, og de træner for sig selv, da det er det, de har det bedst med, fortæller Steen Kristoffersen.

- Af de 19 på holdet havde ingen trænet i et motionscenter, før de begyndte på vores hold, så det var for grænseoverskridende at skulle træne med "raske" mennesker, som jo kører i et helt andet tempo end os. Derudover betyder det sociale utroligt meget på vores hold, så vi er rigtig glade for, at vi har centret for os selv, når vi træner, siger han.

Med Frivilligrådets pris fulgte en økonomisk håndsrækning på 5.000 kroner, og selv om pengene falder på et tørt sted, er det ikke checken, der betyder mest for prismodtagerne.

- Vi skal såmænd nok finde noget fornuftigt at bruge pengene på, men vi er først og fremmest rørte over det skulderklap og den anerkendelse, vi har fået. Det betyder meget mere for os - især taget i betragtning hvor stort et arbejde de andre nominerede har lagt i deres foreninger. Der var virkelig mange, som fuldt fortjent kunne have fået prisen, så det kom bag på os, at den gik til os, og vi er virkelig stolte, siger Steen Kristoffersen.

Om pengene skal gå til nyt udstyr til motionscentret eller på et af de sociale arrangementer, som også betyder meget for de kronisk syge motionister, har Steen Kristoffersen og Peter Nielsen endnu ikke besluttet.


onsdag 12. august 2020

Skaber-workshop for egnens børn i Gedsted

Børn fra flere skoler er inviteret til at deltage

onsdag 12. august 2020

Leoka A/S i Aalestrup med i grøn dyst-finale

11 finalister dyster om at være grønnest i Nordjylland

onsdag 29. juli 2020

Sommerens sidste solnedgangskoncert

onsdag 29. juli 2020

Stort besøgstal i rosenparken i Aalestrup

AALESTRUP: Den Jydske Rosenpark i Aalestrup blev indviet for 53 år siden, i juli 1967, under stor...

onsdag 29. juli 2020

Bæredygtig fjernvarme fra Aalestrup til Nørager

Aalestrup-Nørager Energi er på forkant med klimaaftale

onsdag 22. juli 2020

Forstander blev godt modtaget i Aalestrup

Svend Hansen tiltræder på naturefterskolen 1. august

onsdag 22. juli 2020

Fællessang og fortælling i Hvam

HVAM: Omkring 70 børn og voksne fra nær og fjern deltog fredag aften,  17. juli i fællessang...

onsdag 22. juli 2020

Nye muligheder for gå-ture i Aalestrup

Borgerforslag om kortlægning af stier bliver nu ført ud i livet

onsdag 15. juli 2020

Gedsted Mejeri slap billigt fra indbrud

GEDSTED: Der skal en ny nøddør og måske mere sikring til på Gedsted Mejeri.Det mener medejer Mike...

onsdag 15. juli 2020

Færgen Mary i Hvalpsund binder kommuner sammen

Gratis overfart i juli har givet travlhed på overfarten til Sundsøre

Arkiv

ingen nyheder i denne liste