onsdag 02. november 2016

Planer i Aalestrup om et nyt sundhedscenter

Af: Thorkil Christensen

Borgerne kan blive aktionærer i nyt bygge- og udlejningselskab

AALESTRUP: En arbejdsgruppe under AIF Erhvervsklub undersøger i øjeblikket mulighederne for at få opført et nyt sundhedscenter ved Testrupvej i Aalestrup.

Tanken er, at opføre et hus på 1700 kvadratmeter, som skal lejes ud til læger, tandlæger, apotek, fysioterapeuter og andre interesserede indenfor sundhedssektoren. To projektvirksomheder har fået til opgave at lave en skitse til et sundhedscenter ud fra de ønsker som kommende lejere måtte have. Udlejningsejendommen skal opføres og drives af et aktieselskab - og det er tanken at alle borgere i Aalestrup og omegn kan tegne en aktie, og på den måde få medejerskab.

- Vi forestiller os ikke, at denne aktie i første omgang giver et afkast. Borgerne skal betragte beløbet som en investering for at  Aalestrup også fremover kan have disse sundhedsfunktioner. Det vil styrke byen og holde priserne oppe på husene, idet et sundhedscenter vil medvirke til at nye borgere også fremover vil finde Aalestrup attraktiv til bosætning, sagde medlem af AIF Erhvervsklubs bestyrelse,  Per Bisgaard, da han fremlagde ideen for et forum på 60 medlemmer forleden.

Der var positiv stemning for at arbejde videre med planerne, og Per Bisgaard opfordrede de fremmødte til at være "ambassadører" i forbindelse med aktietegningen.

Der har været holdt et møde med nogle af de potentielle lejere. Flere  af dem har vist interesse for et nyt fælles sundhedshus, men de har pointeret at det er vigtigt, at huslejen holdes på et fornuftigt niveau.

Fordelen ved et fælles sundhedshus er, at der i et vist omfang kan indrettes fællesfaciliteter. Det kan f. eks. være toiletfaciliteter og venteværelse. Et fælles sundhedshus kan også medvirke til faglig sparring, og for patienterne kan et nyt byggeri ved Testrupvej give nem adgang fordi det kan holdes i et plan, og fordi der er mulighed for at skabe gode parkeringsforhold.

Det nuværende lægehus i Aalestrup er indrettet i en bygning fra 1960erne som ikke længere er tidssvarende. Lægerne vil i princippet  gerne blive boende på den nuværende adresse i deres eget hus, men har indset, at når de skal erstattes, skal der være bedre forhold - og gerne i et lejemål.

Arbejdsgruppen under AIF Erhvervsklub har udset sig et areal på den tidligere Colas-grund ved Testrupvej til sundhedshuset. Grunden, der er på ca. 20.000 kvadratmeter, er købt af Rema Retail som i foråret 2017 vil være klar til åbning af en helt ny 1200 kvm. dagligvarebutik i området. Der bliver ikke brug for hele arealet til butikken, og en del er allerede solgt fra til kommunens cykel/trial bane, men herudover er der plads til f. eks. et sundhedshus. Det er dog uvist om planerne kan gennemføres på grunden - det afhænger helt af, hvilken pris der skal betales for arealet. Det har der endnu ikke været forhandlinger om.


onsdag 20. juni 2018

350 deltager i møde om sundhedshus i Aalestrup

Regionsrådsformand Ulla Astrup deltager også

onsdag 20. juni 2018

Masser af sport til byfesten i Hvam

Af Hanne Monrad HVAM: I aften onsdag starter By- og Sportsfesten i Hvam. Årets Kvikløb bliver...

onsdag 20. juni 2018

Gedeskægsfesten har lagt op til en slutspurt

Af Hanne Monrad GEDSTED: Hele ugen er der fest i Gedsted og det omfattende program er klar til at...

fredag 15. juni 2018

Transportminister ser på en mere nordlig motorvejslinje efter vesthimmerlandsk besøg

Transport-, Bygnings og Boligminister Ole Birk Olesen er positivt stemt overfor en mere nordlig...

fredag 15. juni 2018

Hash på toilettet i Knabergården

I går aftes, lidt over ti, overraskede politiet to unge mænd og en dreng på dametoilettet i...

onsdag 13. juni 2018

Regnvejr drillede flyarrangement i Gedsted

Af Hanne Monrad  GEDSTED: Der var lagt op til en festlig markering af etårsdagen for...

onsdag 13. juni 2018

Gedeskægsfesten er klar til at blive affyret

GEDSTED: Så er Gedsted snart klar til en ny Gedeskægsfest med masser af spændende aktiviteter på...

onsdag 06. juni 2018

Stor aktivitet ved kirken i Aalestrup

18. juni er der licitation på et nyt byggeri

onsdag 06. juni 2018

Grundlovsdag for 1200 børn i det fri i Aalestrup

Børnenes Grundlovsdag fejret med maner på stadion

onsdag 30. maj 2018

Badesæsonen indledes på lørdag i Aalestrup

På lørdag sker den officielle åbning endelig

Arkiv

ingen nyheder i denne liste