onsdag 23. november 2016

Julemessen i Aalestrup er blevet endnu større

Af Hanne Monrad

AALESTRUP: Julemessen i Aalestrup, som blev afviklet i søndags, havde i år endnu flere stande end tidligere. 

Interessen for at besøge julemessen I Aalestrup Idrætscenter er stadig enorm stor. Begge de to store haller i centret var fyldt godt op  med såvel  stande som gæster lige fra messen åbnede kl. 10.00

Det er Aalestrup Handel & Erhverv, der arrangerer messen og også i år var der flotte stande med et utroligt stort udbud af forskellige firmaer og forretninger, der havde lavet nogle inspirerende stande, der osede af hygge og jul. I år var der også mange foreninger og institutioner, der havde ønsket at være med på den velbesøgte messe. Det er godt forum at få sit budskab ud i, siger mange af deltagerne. 

Mange havde valgt at besøge den traditionelle julemesse i Aalestrup og vejrmæssigt, med regn og blæst, var det jo næsten perfekt for, at man valgte en dag indendørs og med henblik på den forstående højtid kunne komme i rette stemning og ikke mindst få inspiration eller køb af julegaver. Mange kommer langvejs fra for at opleve den hyggelige optakt til julen og der var da også et udbud af gode tilbud, som nok kunne lokke tegnebogen op af lommen på de fleste.

Allerede fra dørene blev slået op kl. 10.00 strømmede publikum til og som sædvanlig blev man mødt med duften af nylavet kaffe og friskbagte rundstykker, som man kunne nyde inden man startede turen rundt i de to haller for at se på standene, hvor der var nok at se på.

Det traditionelle modeshow blev i år allerede afviklet om formiddagen og arrangørerne var lidt spændte på, om der til en modeshow om formiddagen ville være lige så mange tilskuere, som der plejer at være ved et modeshow om eftermiddagen. Men mange havde valgt at komme tidligt for at få det hele med og i god tid inden showet, var der mange der havde fundet sig en god plads omkring scenen, mens  andre måtte nøjes med en ståplads.

Modeshowet som alle ser frem til glæde var selvfølgelig med alle de kendte forretninger; Ellen Kristensen,, Nørager, Din Tøjmand Farsø, XL Byg. Aalestrup, Bygum Mosegaard og salon Askepot med frisurer. Men i år var Inge & Birthe fra Farsø inviteret til at være med.

Og lige fra konferencier Per Bisgaard, startede med at præsentere de første mannequiner på podiet, gik det slag i slag med flotte herrer og damer, der viste efteråret og vinterens moder i såvel inde som udetøj, hverdag og fest, samt et meget flot indslag med tre voksne herrer, der viste undertøj fra XL byg.

I forbindelse med modeshowet var der lavet en lille ”gimmick”. Aase og Bent fra Vimmersvej havde forvildet sig til julemesse og Per Bisgaard spottede dem blandt publikum og overtalte dem til en gang ”make over” og endnu engang kan man sige at nyt tøj og frisurer kan forandre meget!

De to ”kroer”, Hotel Simested Kro og Hotel Hvide Kro er begge med på messen og skiftes til at stå for julefrokosten” og i var det Hotel Hvide Kro der havde lavet en solid frokost til de mange gæster og der var i flere timer kø omkring bordet med de lækre juleretter. Simested Kro havde i stedet smagsprøver på deres version af julefrokostretter. Men også andre steder, bl.a. ved Guld Bageren og Knaberparrets pølsevogn kunne man få sulten stillet med varme lækkerier.

Den musikalske underholdning var i år lagt i hænderne på sangerinden Lene Siel, der med sin flotte sang og naturlige facon underholdt publikum på flotteste vis.  Og julemanden var heller ikke sen til at betræde scenen da underholdningen var slut for at sige tak for den dejlige sang og musik.

Som et af de sidste programindslag denne søndag eftermiddag blev der fra scenen udtrukket de mange vindere, dels kunne man vinde på sin entrebillet og dels var der mange af standende, der havde sat nogle rigtig flotte præmier på højkant til publikum. Bl. a. Aalestrup Classic havde en konkurrence, hvor man kunne vinde en konfirmandtur med en af de gamle biler fra klubben. Der blev fundet en vinder, men man kunne vælge at være anonym, så det bliver en overraskelse for modtageren, så klubben giver besked til indsenderen, oplyser Henrik Bygholm.

Præcis kl. 16.45 lød der flot julemusik gennem hallerne. Det var det 40 mands store orkester, Randers Nisseorkester” der var startet og som var klar til at slutte julemessen af med noget festligt julemusik udsat for blæsere. Undervejs i hal 2, stoppede de op for at give en lille koncert, før de i spidsen for julemand, nisser, børn og voksne, i silende regnvejr, marcherede til byens Torv hvor det store juletræ stod klar til at blive tændt.


onsdag 01. april 2020

Aalestrup bør også have et ambulanceberedskab

Kan eventuelt placeres på grund ved rundkørslen i nord

onsdag 01. april 2020

Hurtig kommunal indsats kan redde arbejdspladser

Planlagte byggeopgaver bør fremrykkes

onsdag 01. april 2020

Himmerlandskød har købt hestehospitalet i Aalestrup

Planlægger større udvidelse i Aalestrup

fredag 20. marts 2020

Job-bank oprettes nu også i Vesthimmerland

Beredskabet klart hvis behovet opstår

torsdag 19. marts 2020

Corona kommer til Farsø

Paramedicinere tjekker borgere i eget hjem

onsdag 18. marts 2020

Vigtigt at støtte lokale butikker

Formanden for Aalestrup Handel & Erhverv med opfordring

onsdag 18. marts 2020

Aalestrup får måske en jordemoderkonsultation

Det nye læge- og sundhedshus skal rumme konsultationen

onsdag 18. marts 2020

Nødpasning ikke nødvendig i Aalestrup

Kun ros til elever, forældre og lærere

torsdag 12. marts 2020

Borgmesterens kalender er næsten tom

To vielser på rådhuset er stadig i kalenderen

torsdag 12. marts 2020

20 børn kom i skole i Aalestrup

Udmelding til forældrene i løbet af torsdagen

Arkiv

ingen nyheder i denne liste