onsdag 30. november 2016

Frivillige i Vesthimmerland blev hædret

Af: Hanne Monrad

Kulturprisen gik til Hans Støttrup Jensen og Fritidsprisen til Morten Pugholm Rasmussen

Formand og næstformand for Kultur - og fritidsudvalget, Kurt Friis Jørgensen, tv, og Signe Nøhr, th. overrækker priserne til Hans Støttrup Jensen og Morten Pugholm Rasmussen.

AARS: Torsdag aften, 24. november, blev Vesthimmerlands Kommunes Kulturpris og Fritidspris uddelt i en næsten fyldt sal i Vesthimmerlands Musikhus ALFA, Aars.

Mange af deltagerne havde i forvejen fået en særskilt invitation til aftenen, da man aftenen igennem skulle hædre en række frivillige på scenen, som havde gjort en særlig indsats på hver sit område.

Også en del sportsfolk, i alle aldre, var mødt op for at få en tak for deres indsats for de fornemme resultater, de hver især havde opnået i årets løb.

I år var der dog kun 51, der mødte op for at få hæder, tidligere har der været langt over hundrede, sidste år var der hele 151 personer i Vesthimmerlands Kommune, der havde opnået et bemærkelsesværdigt resultat i sportens verden.

I år havde arrangørerne ”indskrevet” en konferencier.  Det var den muntre journalist fra TV2 Nord, Per Jensen, der er bosat i Løgstør, der stod for at præsentere aftenens forskellige indslag.

Han havde dog selskab af en meget dygtig journalistelev Katrine Volsing, som var et meget positiv bekendtskab med sine ”Spoken Words”. Hun og Per Jensen havde en meget fornøjelig ping  pong dialog aftenen igennem. Sammen bød de de mange fremmødte velkommen, og overlod herefter scenen til Kurt Friis Jørgensen, formand i Kultur- og Fritidsudvalget, som bl.a. sagde:

- Jeg vil gerne starte med kommunens byvåben, nemlig storken og teksten, der står under Vesthimmerlands Kommune: ”Lyst til at gøre en forskel”. Jeg synes, de ord beskriver rigtig godt, det vi er her for i aften, nemlig at hylde de der har lyst til at gøre en forskel. Når vi om lidt uddeler Kulturprisen og Fritidsprisen, er det til gode eksempler på personer, der gør en forskel, og jeg tror helt sikkert, at de gør det af lyst.

- I kommunalbestyrelsen er der stor opbakning til at understøtte det frivillige arbejde. Det er fordi, der er rigtig mange, der er involveret, og fordi vi på den måde får rigtig meget for pengene. Vi er ikke en af de kommuner, der bruger mest på kultur og idræt, men jeg vil påstå, at vi er en af de kommuner, der får mest for pengene på grund af de mange frivillige, som har lyst til at gøre en forskel, fortsatte han.

Kultur- og fritidspriserne

Efter at publikum havde oplevet Katrine Volsing ud i kunstformen ”Spoken Word”, var det tid til overrækkelse af kultur- og fritidspriserne.

Blandt fem indstillinger havde Vesthimmerlands Kulturråd valgt, at Kulturprisen 2016 skulle gå til Hans Støttrup Jensen, formand for Johannes V. Jensen Museet. Han har været drivkraften i udviklingen af Johannes V. Jensen Museet.

Ved overrækkelsen af prisen fremhævede Kurt Friis Jørgensen, at Hans Støttrup Jensen blev valgt med følgende begrundelse:

- Johannes V. Jensen Museet blev indviet i 2011 og har siden været inde i en rivende udvikling, og kan nu byde på en stor palet af spændende formidling. Hans Støttrup Jensen har fra begyndelsen spillet en væsentlig rolle i denne udvikling. Udover Hans’ store fokus på formidlingen, har han endvidere arbejdet målrettet med at udvide museets fysikske rammer med en afdeling tilegnet Thit Jensen. En indsats som efter meget arbejde, nu ser ud til at lykkes.

Med valget af Hans Støttrup Jensen som modtager af Kulturprisen 2016 ønskede Vesthimmerlands Kulturråd at fremhæve det fokus, der har været omkring formidlingsindsatsen overfor børn og unge, og specielt Hans Støttrup Jensens arbejde omkring etableringen af Johannes V. Jensen Museets Nobelpris – en skrivekonkurrence for 8. til 10. klasseelever i Vesthimmerlands Kommune.

Her er lykkes det på fornem vis, dels at udbrede kendskabet til Johannes V, dels at opmuntre unge til at udfolde deres kunstneriske ambitioner.

Som bestyrelsesformand for museet har Hans Støttrup Jensen været en markant frontløber for alle disse initiativer.

Fritidsprisen

Fritidsrådet havde ikke været sat på en nemmere opgave, de skulle, blandt otte kvalificerede ildsjæle, vælge modtageren af Fritidsprisen 2016. Valget faldt på Morten Pugholm Rasmussen, formand for Kimbrerfestkomitéen. Prisen blev overrakt af Signe Nøhr, næstformand i Kultur- og Fritidsudvalget.

Morten Pugholm Rasmussens store engagement i Kimbrerfestkomitéen og Kimbrerfesten i det hele taget, blev fremhævet ved overrækkelsen.

- Morten har gennem mere end 10 år spillet en afgørende rolle i planlægning og gennemførelse af Kimbrerfesten – først som overvært og de seneste mange år som formand for komiteen. De sidste to år har det krævet en helt ekstraordinær indsats fra Morten, en indsats som har belastet både familie og arbejde. Indsatsen har været afgørende for, at Kimbrerfesten kan føres videre på den ny festplads og med et nyt koncept, som vandt publikums opbakning i 2016, forklarede Signe Nøhr.

Kimbrerfesten har en stor betydning for aktiviteterne i de 11 foreninger i Aars, som er med og har del i overskuddet. Mortens Pugholm Rasmussens indsats har derfor været af uvurderlig betydning for fritidslivet i Aars generelt, ligesom den naturligvis har været afgørende for, at byens og egnens borgere har fået, og fortsat kan få en masse gode oplevelser ved Kimbrerfesten.

Som noget nyt fik prismodtageren i år overrakt en statuette udarbejdet af kunstneren Lene Purkær Stefansen. Statuetten er en bronzefigur og forstiller en person, som bærer storken fra Vesthimmerlands Kommunes kommunevåben.

Om selve statuetten fortæller Lene Purkær Stefansen:

- Vesthimmerlands kommunevåben er en flot grafisk stork, og tanken med statuetten er, at der er mennesker bag det hele; mennesker der løfter, der skaber fællesskaber, der drager omsorg for hinanden - mennesker, der vil hinanden godt. Mennesket er den eller de, der modtager prisen for at have gjort en prisværdig indsats, de løfter storken, som er hele indholdet i det de løfter i fællesskab. Hele omsorgen i at løfte noget så stort taler for sig selv i skulpturen.

Udover statuetten modtog prismodtageren også en pengegave på 3.000 kr., et diplom og Vesthimmerlands Kommunes Kulturvin.

Idrætsambassadørerne 2016

I 2016 modtog Vesthimmerlands Kommune i alt 51 indstillinger på idrætsudøvere, som gennem det seneste år har opnået flotte resultater, som alle kan være stolte af. De 51 idrætsambassadører var fordelt over ni foreninger, og dækkede resultater som jyske mestre, danmarksmestre, sølv og bronze ved danmarksmesterskaberne samt deltagelse på landshold.

Alle idrætsambassadørerne fik overrakt et diplom og et håndklæde med Vesthimmerlands Kommunes våbenskjold broderet på.

Flere priser

Idrætsrådet Vesthimmerland overrakte prisen ”Du gør en forskel”, som i år gik til Jimmy Krøier Søren, for hans store arbejde og engagement i Aars Svømmeklub.

Derudover blev der samme aften overrakt en ny pris, DGI Nordjyllands Unglederpris, som gives til unge frivillige mellem 13 og 17 år, som har været særligt engagerede i foreningslivet som f.eks. ledere, trænere, undervisere, bestyrelsesmedlemmer, udvalgsmedlemmer eller lignende, og/eller som har vist vilje til at dygtiggøre sig inden for foreningsarbejdet. I år gik prisen til Mathias Maarbjerg Toft fra Aars Svømmeklub. På aftenen fremhævede Palle Fogh, formand i DGI Nordjylland, som også overrakte prisen, at Mathias Maarbjerg Toft blev valgt fordi:

- Han altid træder ind i svømmehallen med et smil, der fylder hele ansigtet. Mathias spreder latter og glæde uanset, hvor han befinder sig, for han er en sand humørbombe. Mathias står altid klar med en hjælpende hånd – uanset hvilken situation det drejer sig om. Mathias siger aldrig nej, hans grænse er nærmest ikke til at finde. Mathias har formået at være træner eller afløser på samtlige af svømmeklubbens forskellige hold. Mathias er den skønneste rollemodel for børn og unge i hallen, og han er et helt fabelagtigt klubmenneske.


onsdag 18. juli 2018

Nu 100 medarbejdere hos Treco i Aalestrup

AALESTRUP: Maskinfabrikken Treco i Aalestrup har godt gang i produktionen. Her i sommer har de haft...

onsdag 18. juli 2018

Et unikt museum i Aalestrup

AALESTRUP: Den herskabelige og smukke villa, der i 1921 blev opført som direktørbolig for...

onsdag 11. juli 2018

30 år med Sommerskole og Jydeværksted i Aalestrup

Siden begyndelsen har sommerskolerne bredt sig til hele Vesthimmerlands Kommune

onsdag 11. juli 2018

Uddeleren i Aalestrup vendte hjem til 30 års jubilæum

AALESTRUP: Per Mortensen, eller Brugs Per som han også er kendt, havde i torsdags 30 års jubilæum...

torsdag 05. juli 2018

Lokal forfatters fodboldfeber i bogform

KLEJTRUP: Forfatteren Nils Finderup fra Klejtrup har krydset ekstra mange fingre for, at det skulle...

onsdag 04. juli 2018

Afbrændingsforbud fra i dag kl. 12

VESTHIMMERLAND: Der er fra i dag onsdag kl. 12 indført afbrændingsforbud i samtlige danske...

onsdag 04. juli 2018

Rejsegilde i Rema 1000 i Aalestrup

Det store nye supermarked bliver genåbnet til september

onsdag 04. juli 2018

Udsalgsstart med grillmad, musik og kræmmermarked

Der var gang i salgsboderne i Aalestrup

onsdag 27. juni 2018

Nødvendigt med donationer fra byens og egnens borgere

Af Thorkil Christensen AALESTRUP: Det er lige så værdigt at leve på landet som i de store byer -...

onsdag 27. juni 2018

Flot og Iderigt optog i Gedsted

Af Hanne Monrad GEDSTED: Søndag formiddag stod en stor del af Gedsted borgere klar, flest havde...

Arkiv

ingen nyheder i denne liste