onsdag 28. december 2016

Nu skal alle i Aalestrup ud at løbe

Nyt løbe- og gåtilbud i Aalestrup - skal du af med julesulet?

Flere steder i landet er man startet med konceptet GoRun som nu kommer til Aalestrup. Billedet er fra starten på GoRun i Brederup på Fyn.

AALESTRUP: Nyt gratisløb byder Aalestrup og omegn velkommen til at gå, løbe og bevæge sig mere: GoRun – lørdag d. 7. januar  med start og slut på Faktas parkeringsplads i Aalestrup midtby.

GoRun er et nyt og gratis gang- og løbekoncept, der gør det både nemt at komme i gang med at bevæge sig - og nemt at skabe sjov og hygge omkring løbe- og gåturene. Motionsløberne Aalestrup har i samarbejde med Vesthimmerlands Kommune og DGI Nordjylland premiere på GoRun lørdag d. 7. januar og vil afvikle arrangementet hver lørdag samme tid og sted frem til uge 9. Det er Bevæg dig for livet - Løb et samarbejde mellem DGI og Dansk Atletik Forbund, der står bag projektet.

Alle kan være med

Når GoRun sættes i gang lørdag formiddag  d. 7. januar  er det første gang at dette initiativ sættes i gang i Vesthimmerland. Det landsdækkende løbekoncept er sat i gang flere forskellige steder fra Nordjylland til Sydsjælland.

-Vi glæder os til at være arrangører på det første GoRun i Aalestrup, fordi vi kan skabe en aktivitet hvor alle Aalestrups borgere kan mødes til motion og gode oplevelser. Vi har etableret en fin rute med start og mål i centrum af Aalestrup og håber, at byens borgere vil støtte op om initiativet og tage naboer, venner og bekendte med – også de, der ikke løber i dag. Der er plads til alle og vi glæder os til at komme i gang. GoRun-ruten er tre km lang, og det er op til den enkelte, om man vil gå eller løbe én eller to runder”, siger Anders Erik Gundersen fra Motionsløberne Aalestrup. 

Lars Jørgensen, løbekonsulent ved DGI Nordjylland, samarbejder med igangsættelsen af løbeinitiativet, og han vil også være til stede til løbspremieren d. 7. januar. Til spørgsmålet om hvorfor det er vigtigt med netop dette initiativ svarer han:

 -I DGI og Bevæg dig for livet – Løb, ønsker vi at skabe de bedste vilkår for at flere mennesker kan opleve glæden ved at være idrætsaktiv. Ved at igangsætte flere gode aktiviteter både på landet og i byerne, gør vi muligheden for dette større, og det mener vi er særlig værdifuldt.”

Samarbejde mellem kommuner, løbeklubber og DGI landsdelsforeninger

GoRun er et af de første projekter i Dansk Atletik Forbunds og DGIs nye, fælles motionsløbssatsning, Bevæg dig for livet - Løb. De enkelte GoRun organiseres lokalt i et samarbejde mellem primært kommunerne, DGIs landsdelskontorer og foreningslivet. Det er gratis at deltage i GoRun, og målet er at løbene afvikles hver uge mange forskellige steder i landet. 

-Vi er stolte over at etablere en lokal aktivitet, der vil generere en fællesskabsfølelse for de forskellige parter – i form af såvel borgerne der skal ud og løbe sammen med naboer og andre fra lokalområdet samt de lokale foreninger og kommunerne der sammen er arrangører på løbene, fortæller administrerende direktør i DGI, Søren Brixen.

Fakta om GoRun:

• GoRun Aalestrup afvikles lørdag d. 7. januar med start og mål på parkeringspladsen ved Fakta i Aalestrup. Løbet gentages hver lørdag, samme tid og sted indtil uge ni. 

• GoRun er et nyt, enkelt løbekoncept til hele Danmark 

• GoRun henvender sig til alle: Både uerfarne som erfarne motionister er meget velkomne.

• GoRun er foreløbig skudt i gang i en række byer i hele Danmark – og flere byer rundt i hele landet er på vej.

• GoRun er en del af Bevæg dig for livet, en fælles vision mellem DGI og DIF, der støttes af Nordea-fonden og Trygfonden.


onsdag 18. juli 2018

Nu 100 medarbejdere hos Treco i Aalestrup

AALESTRUP: Maskinfabrikken Treco i Aalestrup har godt gang i produktionen. Her i sommer har de haft...

onsdag 18. juli 2018

Et unikt museum i Aalestrup

AALESTRUP: Den herskabelige og smukke villa, der i 1921 blev opført som direktørbolig for...

onsdag 11. juli 2018

30 år med Sommerskole og Jydeværksted i Aalestrup

Siden begyndelsen har sommerskolerne bredt sig til hele Vesthimmerlands Kommune

onsdag 11. juli 2018

Uddeleren i Aalestrup vendte hjem til 30 års jubilæum

AALESTRUP: Per Mortensen, eller Brugs Per som han også er kendt, havde i torsdags 30 års jubilæum...

torsdag 05. juli 2018

Lokal forfatters fodboldfeber i bogform

KLEJTRUP: Forfatteren Nils Finderup fra Klejtrup har krydset ekstra mange fingre for, at det skulle...

onsdag 04. juli 2018

Afbrændingsforbud fra i dag kl. 12

VESTHIMMERLAND: Der er fra i dag onsdag kl. 12 indført afbrændingsforbud i samtlige danske...

onsdag 04. juli 2018

Rejsegilde i Rema 1000 i Aalestrup

Det store nye supermarked bliver genåbnet til september

onsdag 04. juli 2018

Udsalgsstart med grillmad, musik og kræmmermarked

Der var gang i salgsboderne i Aalestrup

onsdag 27. juni 2018

Nødvendigt med donationer fra byens og egnens borgere

Af Thorkil Christensen AALESTRUP: Det er lige så værdigt at leve på landet som i de store byer -...

onsdag 27. juni 2018

Flot og Iderigt optog i Gedsted

Af Hanne Monrad GEDSTED: Søndag formiddag stod en stor del af Gedsted borgere klar, flest havde...

Arkiv

ingen nyheder i denne liste