onsdag 28. december 2016

Nu skal alle i Aalestrup ud at løbe

Nyt løbe- og gåtilbud i Aalestrup - skal du af med julesulet?

Flere steder i landet er man startet med konceptet GoRun som nu kommer til Aalestrup. Billedet er fra starten på GoRun i Brederup på Fyn.

AALESTRUP: Nyt gratisløb byder Aalestrup og omegn velkommen til at gå, løbe og bevæge sig mere: GoRun – lørdag d. 7. januar  med start og slut på Faktas parkeringsplads i Aalestrup midtby.

GoRun er et nyt og gratis gang- og løbekoncept, der gør det både nemt at komme i gang med at bevæge sig - og nemt at skabe sjov og hygge omkring løbe- og gåturene. Motionsløberne Aalestrup har i samarbejde med Vesthimmerlands Kommune og DGI Nordjylland premiere på GoRun lørdag d. 7. januar og vil afvikle arrangementet hver lørdag samme tid og sted frem til uge 9. Det er Bevæg dig for livet - Løb et samarbejde mellem DGI og Dansk Atletik Forbund, der står bag projektet.

Alle kan være med

Når GoRun sættes i gang lørdag formiddag  d. 7. januar  er det første gang at dette initiativ sættes i gang i Vesthimmerland. Det landsdækkende løbekoncept er sat i gang flere forskellige steder fra Nordjylland til Sydsjælland.

-Vi glæder os til at være arrangører på det første GoRun i Aalestrup, fordi vi kan skabe en aktivitet hvor alle Aalestrups borgere kan mødes til motion og gode oplevelser. Vi har etableret en fin rute med start og mål i centrum af Aalestrup og håber, at byens borgere vil støtte op om initiativet og tage naboer, venner og bekendte med – også de, der ikke løber i dag. Der er plads til alle og vi glæder os til at komme i gang. GoRun-ruten er tre km lang, og det er op til den enkelte, om man vil gå eller løbe én eller to runder”, siger Anders Erik Gundersen fra Motionsløberne Aalestrup. 

Lars Jørgensen, løbekonsulent ved DGI Nordjylland, samarbejder med igangsættelsen af løbeinitiativet, og han vil også være til stede til løbspremieren d. 7. januar. Til spørgsmålet om hvorfor det er vigtigt med netop dette initiativ svarer han:

 -I DGI og Bevæg dig for livet – Løb, ønsker vi at skabe de bedste vilkår for at flere mennesker kan opleve glæden ved at være idrætsaktiv. Ved at igangsætte flere gode aktiviteter både på landet og i byerne, gør vi muligheden for dette større, og det mener vi er særlig værdifuldt.”

Samarbejde mellem kommuner, løbeklubber og DGI landsdelsforeninger

GoRun er et af de første projekter i Dansk Atletik Forbunds og DGIs nye, fælles motionsløbssatsning, Bevæg dig for livet - Løb. De enkelte GoRun organiseres lokalt i et samarbejde mellem primært kommunerne, DGIs landsdelskontorer og foreningslivet. Det er gratis at deltage i GoRun, og målet er at løbene afvikles hver uge mange forskellige steder i landet. 

-Vi er stolte over at etablere en lokal aktivitet, der vil generere en fællesskabsfølelse for de forskellige parter – i form af såvel borgerne der skal ud og løbe sammen med naboer og andre fra lokalområdet samt de lokale foreninger og kommunerne der sammen er arrangører på løbene, fortæller administrerende direktør i DGI, Søren Brixen.

Fakta om GoRun:

• GoRun Aalestrup afvikles lørdag d. 7. januar med start og mål på parkeringspladsen ved Fakta i Aalestrup. Løbet gentages hver lørdag, samme tid og sted indtil uge ni. 

• GoRun er et nyt, enkelt løbekoncept til hele Danmark 

• GoRun henvender sig til alle: Både uerfarne som erfarne motionister er meget velkomne.

• GoRun er foreløbig skudt i gang i en række byer i hele Danmark – og flere byer rundt i hele landet er på vej.

• GoRun er en del af Bevæg dig for livet, en fælles vision mellem DGI og DIF, der støttes af Nordea-fonden og Trygfonden.


onsdag 08. juli 2020

Aftenmusik ved åen i Aalestrup

Lokale musikere spiller søndag i rosenparken

onsdag 08. juli 2020

Utryghed ved den nye bro over Simested Å

Lokalpolitiker har bragt bekymringer videre

onsdag 24. juni 2020

Et tilfredsstillende år for Bio Aalestrup

Lokal "Top 10" over de mest populære film

onsdag 24. juni 2020

Mini Knaberfest er i støbeskeen

Men der bliver ikke kåret en Knaberregent i år

onsdag 17. juni 2020

35 i Østerbølle på kirkerundvisning

Af Hanne MonradØSTERBØLLE: For sjette år i træk inviterer en lang række af Vesthimmerlands...

onsdag 17. juni 2020

Liv i vandet igen i Aalestrup

Hårdt arbejde blev belønnet med glade badegæster

onsdag 10. juni 2020

Aalestrup Friluftsbad åbner igen på lørdag

AALESTRUP: I løbet af ugen bliver der igen et dejligt sommervejr og til glæde for store og små i...

onsdag 10. juni 2020

Aalestrup Naturefterskole: Nu er eleverne tilbage efter en Corona-pause

AALESTRUP: På Aalestrup Naturefterskole går livet igen sin næsten vanlige gang. Eleverne er tilbage...

onsdag 27. maj 2020

Fra politiets døgnrapport

Tre sigtelser til mand fra AalestrupAALESTRUP: En 22-årig bilist fra Aalestrup blev kl. 23 tirsdag...

onsdag 27. maj 2020

Er klar til at åbne fodterapi i Møldrup

Sanni Tøttrup Wölck er statsautoriseret fodterapeut

Arkiv

ingen nyheder i denne liste