onsdag 04. januar 2017

Ny og gamle brandmænd var samlet til parole i Aalestrup

Af: Hanne Monrad

Falck holdt sin årlige parole

AALESTRUP: Traditionen tro var nuværende og tidligere brandmænd i Aalestrup,  samlet på den sidste dag i året på Falck stationen i Vestergade.

Brandstationsleder Anders Liltorp bød velkommen til de fremmødte og med en særlig velkomst til ”veteranerne”:  -  Det er dejligt, at i bakker op om vores traditionelle nytårsparoler og jeg håber vi får nogle hyggelige timer sammen.

De tidligere brandmænd er flittige til at møde op på den hyggelige dag med kollegialt samvær og hvor der også bliver fortalt om årets gang og selvfølgelig bliver der mange sjove og mindre sjove episoder og historier genopfrisket.

Anders Liltorp indledte sin nytårstale med at fortælle om, at året der svandt, bød på færre brande end de tidligere år:

-Vi har haft et usædvanligt stille år og kun 27 udrykninger, mod 44 sidste år, så det er langt fra de 40-45 udrykninger vi plejer at have hvert år. Det er jo dejligt for dem, det ikke går ud over, men det er lidt sværere at holde gejsten for os, men I holder humøret og sammenholdet oppe og jeg er sikker på, vi i 2017 får rigeligt at lave. Vi har kørt til flere forskellige opgaver og har haft en del assistancer til vore nabo brand væsener men alle er blevet løst på bedste vis, I yder altid en professionel og engageret indsats og det vil jeg gerne sige Jer stor tak for.

Jeg plejer ikke at fremhæve nogen specielt, fordi I alle gør det super godt, men jeg vil gerne sige en særlig tak til dig, Martin, for din indsats, som materiel og vognansvarlig, det er en fornøjelse at se, hvordan du passer tingene og alting står topklargjort og har du brug for hjælp, arrangere du hurtigt en vedligeholds dag.

Anders Liltorp kom i sin tale også ind på de organisationsændringer, der har været i årets løb:

- I Falck er der også sket en del ændringer, vi er blevet delt op i Emergency Øst og Vest, vores tidligere Regionsdirektør, Diana Sørensen, er blevet Vicepræsident for EME Vest og vi har også fået en kvindelig Brandchef, Dorte Rasmussen, tidligere Brandchef i syd og en Operativ leder i Thomas Dietz, som også er Vagtcentralleder. Men den største overraskelse kom nok d. 20. december, da Allan Søgaard Larsen fratrådte, Allan har været et kæmpe aktiv for Falck og har en stor del af æren for at Falck i dag er en kæmpekoncern med over 38.000 ansatte over hele verden. Vi siger tak for indsatsen og god vind fremover.

Det har været år 1 i Nordjyllands Beredskab, som dækker hele Region Nord, driftsmæssig bliver vi drevet sammen med Rebild og Mariagerfjord og udgør Klynge Syd. Det et stort Beredskab, det eneste i Danmark, som dækker en hel Region. Det har været en kæmpeopgave at ensrette alle beredskaberne til et beredskab og opgaven er langt fra slut, men der bliver arbejdet grundigt med tingene og jeg er sikker på at det bliver godt, selvom der sikkert kommer nogle besparelser og ændringer hen af vejen. Hvad der konkret sker på stationen har jeg ingen bud på, men vi må huske på, at vi er i et Beredskab, der udvikler sig, vi følger med tiden og tilpasser os det samfund, vi lever i.

Mange af Jer, har været ude på indsatser for Falck Skadeservice, det har I også løst på bedste vis. Jeg tror, det passer godt sammen med at være brandmand, det handler om at hjælpe mennesker, der er havnet i en træls situation, I kan komme ud og gøre en forskel, det betyder noget for dem, som er blevet ramt. Det skal I have stor ros og tak for.

Farvel og goddag

Sidste år kunne Anders Liltorp byde velkommen til den første kvindelige brandmand hos Falck i Aalestrup, men Lærke Thybo er nu flyttet til Aarhus for at starte på en uddannelse, men en ny er kommet til i årets løb og en af de gamle er tilbage, dog er begge af hankøn.

-Vi har sagt goddag til Rolf Gamborg, som startede den 1. maj og han er blevet grunduddannet, du ser også ud til at være faldet godt til, Rolf, selvom det jo ikke er mange gange vi har været afsted siden du startede. Sidste år kunne jeg jo fortælle at Søren havde valgt at stoppe pr 31-12, det var vi rigtig kede af, men han har heldigvis fundet ud af, at han ikke kan undvære os, så fra midnat er han ansat igen og kører med, Det er vi rigtig glade for, så velkommen tilbage, Søren. Vi kan stadig godt bruge en brandmand M/K mere, så er der et muligt emne, så sig endelig til. Martin er blevet uddannet Holdleder i januar og indgår i holdledervagterne nu, det går rigtig godt.

Anders Liltorp sluttede med at ønske alle et godt nytår og håber på et godt samarbejde i det nye år, som starter med den første brandøvelse den 30. januar. 


onsdag 01. april 2020

Aalestrup bør også have et ambulanceberedskab

Kan eventuelt placeres på grund ved rundkørslen i nord

onsdag 01. april 2020

Hurtig kommunal indsats kan redde arbejdspladser

Planlagte byggeopgaver bør fremrykkes

onsdag 01. april 2020

Himmerlandskød har købt hestehospitalet i Aalestrup

Planlægger større udvidelse i Aalestrup

fredag 20. marts 2020

Job-bank oprettes nu også i Vesthimmerland

Beredskabet klart hvis behovet opstår

torsdag 19. marts 2020

Corona kommer til Farsø

Paramedicinere tjekker borgere i eget hjem

onsdag 18. marts 2020

Vigtigt at støtte lokale butikker

Formanden for Aalestrup Handel & Erhverv med opfordring

onsdag 18. marts 2020

Aalestrup får måske en jordemoderkonsultation

Det nye læge- og sundhedshus skal rumme konsultationen

onsdag 18. marts 2020

Nødpasning ikke nødvendig i Aalestrup

Kun ros til elever, forældre og lærere

torsdag 12. marts 2020

Borgmesterens kalender er næsten tom

To vielser på rådhuset er stadig i kalenderen

torsdag 12. marts 2020

20 børn kom i skole i Aalestrup

Udmelding til forældrene i løbet af torsdagen

Arkiv

ingen nyheder i denne liste