onsdag 11. januar 2017

Efterskoleelev fra Vesterbølle vinder over mesteren

Elever fra Vesterbølle havde succes i Aars

Af Torsten Hansen

VESTERBØLLE: Der er næppe tal på, hvor mange soldater eller fabeldyr der blev dræbt i Messecenter Vesthimmerland i weekenden. Men tallet er helt sikkert stort.

Næsten 400 spillere deltog i The Party Next Generation, TPNG, og gennem de tre dage computerpartyet varede blev der udkæmpet et utal af drabelige kampe.

E-sport, som det kaldes, er på vej til at blive en stor og anerkendt sportsgren, det kunne tydeligt mærkes i messecentret i Aars. Alle gik op i det.

Flere efterskoler, der har e-sport på undervisningsprogrammet, deltog i TPNG. Heriblandt 20 elever fra Vesterbølle Efterskole.

De 20 friske drenge havde pakket deres gamerudstyr. Eleverne havde igennem lang tid glædet sig til TPNG.

Efterskoleeleverne konkurrerede i computerspillene Counter-Strike, League of Legends og Hearthstone.

Alle eleverne klarede sig flot i turneringerne, bl.a. klarede Mads Andreasen sig frem til en semifinale i spillet Hearthstone, hvor han dog blev slået. Holdet i League of Legends nåede også til semifinalen, hvorefter de røg ud af turneringen. Alligevel var holdet tilfredse med præstationen.

- Vi mødte nogle svære modstandere men levede op til vores egne mål om et fornuftigt spil, selvom vi på forhånd vidste, at vi spillede mod et hold, der var svært at slå, siger elev Oliver E. Kristoffersen.

Eleverne stillede også med flere hold i Counter-Strike, men ingen af holdene havde helt heldet med sig i turneringen. Opturen var dog til at få øje på, da den verdenskendte Counter-Strike-spiller Andreas ”XYP9X” Højsleth, fra Team Astralis gæstede arrangementet. Her fik to af efterskoleeleverne, Daniel Laugmann og Viktor Fyhn, nemlig mulighed for at dyste mod ham i Counter-Strike. Daniel Laugmann er kendt som én af efterskolens bedste CS-spillere, og han præsterede da også sit bedste overfor Astralis-spilleren. Faktisk spillede han så flot, at han vandt dysten, til stor jubel for alle kammeraterne fra Vesterbølle Efterskole.

- Det var mega sjovt at spille mod en af verdens bedste og så fedt faktisk at vinde over ham, udtaler Daniel Laugmann umiddelbart efter dysten.

Astralis-spilleren havde da også et par rosende ord til Daniel efter kampen, hvilket betød meget for den unge efterskoleelev, som drømmer om at gå den professionelle vej ligesom Andreas Højsleth.

Efter dysten var der også mulighed for at få Andreas’ autograf, og det var der mange deltagere, der stod i kø for at få. 

- Vi var rigtig glade for at få Andreas forbi. Han tog sig god tid, ikke mindst til at skrive autografer, siger Anders W. Christensen, der er en af initiativtagerne til TPNG.

 

Succes

I det hele taget blev TPNG en stor succes.

- Vi valgte at tage et bord væk, så vi havde plads til 400. Næsten alle pladser blev besat, så på den del er vi godt tilfredse, fastslår Anders W. Christensen.

Han har også det store smil på, når det handler om den samlede økonomi.

- Det har været lettere at få sponsorer med end vi havde frygtet. Faktisk har vi fået hardware for cirka 50.000 kroner. Dertil kommer, at vi har solgt mange reklamer til vores store skærm, så alt i alt ser det godt ud, forsikrer Anders W. Christensen.

Faktisk kom der en ekstra god frugt i skålen til sidst. Det var aftalt, at et eventuelt overskud skulle deles i tre. En tredjedel til rejseholdet hos Aars IK, en tredjedel til de frivillige og den sidste tredjedel til firmaet Esport Service. Firmaet har dog efterfølgende meddelt, at de afstår fra deres tredjedel. Den skal i stedet gives til de frivillige.

 

Vinderne

Under The Party Next Generation blev der kæmpet i fem forskellige computerspil: Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone, Overwatch og Rocket League.

Vinderne blev: CS:GO – UNBOUND fra Aalborg. League of Legends - Keep Yourself Safe. Rocket League – HurtigBrillerne. Heartstone – MG eSports,  Frederik "TheZtalker. Overwatch - Hvem er Sindustries.

 

Tilfredse

Vesterbølle Efterskole var den første efterskole i landet, som satte e-sport på skemaet, og man har fra efterskolens side ønsket sig et arrangement af denne slags, meget gerne lokalt. Man har været i dialog med Anders W. Christensen fra den spæde start og fulgt med fra sidelinjen undervejs som planlægningen skred frem.

Arrangementet levede fuldt ud op til efterskoleelevernes forventninger og ikke mindst deres lærers forventninger.

- Det har været et super godt arrangement, velplanlagt og med styr på alt det tekniske, som ellers af og til kan drille ved denne type arrangementer. Som en bonus for sportsånden har det ikke været muligt at købe energidrikke, men til gengæld har der været gratis frugt – det vægter vi som efterskole højt, siger underviser i e-sport på Vesterbølle Tina Maahn Hjorth-Jensen. Efterskolen glæder sig allerede nu til næste års TPNG.

Eleverne fra Vesterbølle var ikke de eneste der nød godt af frugten. Sauers Frugtplantage i Aars leverede 980 stykker frugt. Da TPNG var slut varder 30 klementiner og to æbler tilbage.


onsdag 27. maj 2020

Fra politiets døgnrapport

Tre sigtelser til mand fra AalestrupAALESTRUP: En 22-årig bilist fra Aalestrup blev kl. 23 tirsdag...

onsdag 27. maj 2020

Er klar til at åbne fodterapi i Møldrup

Sanni Tøttrup Wölck er statsautoriseret fodterapeut

onsdag 27. maj 2020

Tæt X-Factor løb for Mathilde fra Aalestrup

AALESTRUP: Det foregik selvfølgelig i København, men fra sin familiebase i Aalestrup har Mathilde...

onsdag 27. maj 2020

Bryllupspavillonen i Aalestrup renoveret

Lions-medlemmer har gjort pavillonen klar

onsdag 20. maj 2020

Der bliver ingen badeture i svømmeren i Aalestrup i år

Aalestrup Idrætscenter har stadig store ønsker for friluftsbadet

onsdag 20. maj 2020

Carpe Diem i Aalestrup igen tildelt flot pris

Foreningen har fået Andelskassernes pris

onsdag 13. maj 2020

Ny forening for aktive unge er startet i Aalestrup

Af Hanne Monrad AALESTRUP: Det er nok en forening af de mere usædvanlige, men ikke desto mindre er...

onsdag 13. maj 2020

Igen hærværk i Rosenparken

Af Hanne MonradAALESTRUP: Siden Naturbasen som ligger i Den Jydske Rosenpark i Aalestrup blev...

onsdag 06. maj 2020

Vesthimmerland stor vinder i udligningsreform

Kommunen får statsfinansierede skattelettelser for 39,2 mio. kr.

onsdag 06. maj 2020

Mindedag for befrielsen måtte aflyses i Aalestrup

Måske højtidelighed på et senere tidspunkt

Arkiv

ingen nyheder i denne liste