onsdag 01. marts 2017

Stor E-sportstævne i Aalestrup blev en bragende succes

Lokale drenge drillede landets bedste FIFA-spillere

Af Lars Lindberg

AALESTRUP: Nørd er sjældent et positivt ladet ord, men man træder vist ikke nogen over tæerne ved at sige, at en perlerække af landets største FIFA-nørder i weekenden var samlet i Aalestrup Idrætscenter.

Her dystede de i en playstationspillet FIFA, og da der var flotte pengepræmier på højkant, havde turneringen tiltrukket hele den danske elite. Også den danske verdensmester i spillet deltog.

Der var udsolgt i både singlerækken, hvor 178 spillere deltog og i doublerækken, hvor 48 hold dystede om penge, hæder og ære.

Ikke overraskende endte de mere eller mindre professionelle spillere på podierne, men flere lokale spillere formåede at drille dem eftertrykkeligt.

Blandt dem var blot otteårige Magne Rokkedahl, der gik videre fra sin indledende pulje og sluttede på en tredjeplads i andet gruppespil - en præstation, der sikrede ham mange opmuntrende bemærkninger og klap på skulderen fra "stjernerne".

Også i doublerækken legede et lokalt hold med, da de sjove kampe skulle spilles. To 11-årige drenge spillede sig således i ottendedelsfinalen, inden de måtte se sig slået ud.

Søren Bruun Sørensen, der er halinspektør i Aalestrup Idrætscenter, var tovholder på arrangementet, og han var mere end tilfreds med dagens forløb.

- Det var en virkelig god oplevelse for mange mennesker, og det betød alt for os, eftersom det var første gang, vi forsøgte os med sådan et arrangement. Vi satsede på eliten, og det lykkedes i den grad at tiltrække den, men at der også var lokale drenge, som stak næsen frem i turneringen var naturligvis et stort plus, sagde Søren Bruun Sørensen, der stort set var i gang med at planlægge de næste E-sportsturneringer i Aalestrup, før premieren var overstået.

- Vi er allerede nu ved at undersøge, hvornår det næste hul i de professionelles turneringsprogram findes, for vi er nødt til at planlægge efter, at de kan være med. Der er i hvert fald ingen tvivl om, at vi gentager det her, sagde Søren Bruun Sørensen, som dog forventer, at konceptet bliver lidt anderledes næste gang.

- Det er fedt for de lokale spillere at komme tæt på nogle af de allerdygtigste spillere i verden, men vi skal nok sørge for lidt mere tilde knap så dygtige. Det kunne eksempelvis være et Vesthimmerlandsmesterskab, hvor alle kommunens sportsklubber kunne stille med hold til en særskilt turnering for dem, sagde Søren Bruun Sørensen, der samtidig slog fast, at dygtige computerspillere også har brug for lidt fysisk aktivitet.

- Vi havde ladet hal 2 stå åben og lagt nogle bolde ud, og på et tidspunkt var hal 1 nærmest tom. Jeg kiggede derfor ind i hal 2, og der løb så en blandet skare af lokale drenge og eliten indenfor FIFA og spillede 15 mod 15 i en stor pærevælling, grinede han.

19.-21. maj er der atter computerspilsstævne i Aalestrup Idrætscenter, men til den tid bliver det et såkaldt LAN-stævne, der er pc-baseret, og hvor der blandt andet bliver dystet i League og Legends, Counter Strike, World of Warcraft og Mindcraft.


onsdag 03. juni 2020

Veteranklub vil have de gamle Veloer på gaden

En beretning om den legendariske "cykel med hjælpemotor"

onsdag 03. juni 2020

Fællessang hos de ældre på Aaglimt

Af Hanne MonradAALESTRUP: Onsdag formiddag lød der liflige toner med musik og sang på terrasserne...

onsdag 27. maj 2020

Fra politiets døgnrapport

Tre sigtelser til mand fra AalestrupAALESTRUP: En 22-årig bilist fra Aalestrup blev kl. 23 tirsdag...

onsdag 27. maj 2020

Er klar til at åbne fodterapi i Møldrup

Sanni Tøttrup Wölck er statsautoriseret fodterapeut

onsdag 27. maj 2020

Tæt X-Factor løb for Mathilde fra Aalestrup

AALESTRUP: Det foregik selvfølgelig i København, men fra sin familiebase i Aalestrup har Mathilde...

onsdag 27. maj 2020

Bryllupspavillonen i Aalestrup renoveret

Lions-medlemmer har gjort pavillonen klar

onsdag 20. maj 2020

Der bliver ingen badeture i svømmeren i Aalestrup i år

Aalestrup Idrætscenter har stadig store ønsker for friluftsbadet

onsdag 20. maj 2020

Carpe Diem i Aalestrup igen tildelt flot pris

Foreningen har fået Andelskassernes pris

onsdag 13. maj 2020

Ny forening for aktive unge er startet i Aalestrup

Af Hanne Monrad AALESTRUP: Det er nok en forening af de mere usædvanlige, men ikke desto mindre er...

onsdag 13. maj 2020

Igen hærværk i Rosenparken

Af Hanne MonradAALESTRUP: Siden Naturbasen som ligger i Den Jydske Rosenpark i Aalestrup blev...

Arkiv

ingen nyheder i denne liste