onsdag 01. marts 2017

Stor E-sportstævne i Aalestrup blev en bragende succes

Lokale drenge drillede landets bedste FIFA-spillere

Af Lars Lindberg

AALESTRUP: Nørd er sjældent et positivt ladet ord, men man træder vist ikke nogen over tæerne ved at sige, at en perlerække af landets største FIFA-nørder i weekenden var samlet i Aalestrup Idrætscenter.

Her dystede de i en playstationspillet FIFA, og da der var flotte pengepræmier på højkant, havde turneringen tiltrukket hele den danske elite. Også den danske verdensmester i spillet deltog.

Der var udsolgt i både singlerækken, hvor 178 spillere deltog og i doublerækken, hvor 48 hold dystede om penge, hæder og ære.

Ikke overraskende endte de mere eller mindre professionelle spillere på podierne, men flere lokale spillere formåede at drille dem eftertrykkeligt.

Blandt dem var blot otteårige Magne Rokkedahl, der gik videre fra sin indledende pulje og sluttede på en tredjeplads i andet gruppespil - en præstation, der sikrede ham mange opmuntrende bemærkninger og klap på skulderen fra "stjernerne".

Også i doublerækken legede et lokalt hold med, da de sjove kampe skulle spilles. To 11-årige drenge spillede sig således i ottendedelsfinalen, inden de måtte se sig slået ud.

Søren Bruun Sørensen, der er halinspektør i Aalestrup Idrætscenter, var tovholder på arrangementet, og han var mere end tilfreds med dagens forløb.

- Det var en virkelig god oplevelse for mange mennesker, og det betød alt for os, eftersom det var første gang, vi forsøgte os med sådan et arrangement. Vi satsede på eliten, og det lykkedes i den grad at tiltrække den, men at der også var lokale drenge, som stak næsen frem i turneringen var naturligvis et stort plus, sagde Søren Bruun Sørensen, der stort set var i gang med at planlægge de næste E-sportsturneringer i Aalestrup, før premieren var overstået.

- Vi er allerede nu ved at undersøge, hvornår det næste hul i de professionelles turneringsprogram findes, for vi er nødt til at planlægge efter, at de kan være med. Der er i hvert fald ingen tvivl om, at vi gentager det her, sagde Søren Bruun Sørensen, som dog forventer, at konceptet bliver lidt anderledes næste gang.

- Det er fedt for de lokale spillere at komme tæt på nogle af de allerdygtigste spillere i verden, men vi skal nok sørge for lidt mere tilde knap så dygtige. Det kunne eksempelvis være et Vesthimmerlandsmesterskab, hvor alle kommunens sportsklubber kunne stille med hold til en særskilt turnering for dem, sagde Søren Bruun Sørensen, der samtidig slog fast, at dygtige computerspillere også har brug for lidt fysisk aktivitet.

- Vi havde ladet hal 2 stå åben og lagt nogle bolde ud, og på et tidspunkt var hal 1 nærmest tom. Jeg kiggede derfor ind i hal 2, og der løb så en blandet skare af lokale drenge og eliten indenfor FIFA og spillede 15 mod 15 i en stor pærevælling, grinede han.

19.-21. maj er der atter computerspilsstævne i Aalestrup Idrætscenter, men til den tid bliver det et såkaldt LAN-stævne, der er pc-baseret, og hvor der blandt andet bliver dystet i League og Legends, Counter Strike, World of Warcraft og Mindcraft.


onsdag 20. juni 2018

350 deltager i møde om sundhedshus i Aalestrup

Regionsrådsformand Ulla Astrup deltager også

onsdag 20. juni 2018

Masser af sport til byfesten i Hvam

Af Hanne Monrad HVAM: I aften onsdag starter By- og Sportsfesten i Hvam. Årets Kvikløb bliver...

onsdag 20. juni 2018

Gedeskægsfesten har lagt op til en slutspurt

Af Hanne Monrad GEDSTED: Hele ugen er der fest i Gedsted og det omfattende program er klar til at...

fredag 15. juni 2018

Transportminister ser på en mere nordlig motorvejslinje efter vesthimmerlandsk besøg

Transport-, Bygnings og Boligminister Ole Birk Olesen er positivt stemt overfor en mere nordlig...

fredag 15. juni 2018

Hash på toilettet i Knabergården

I går aftes, lidt over ti, overraskede politiet to unge mænd og en dreng på dametoilettet i...

onsdag 13. juni 2018

Regnvejr drillede flyarrangement i Gedsted

Af Hanne Monrad  GEDSTED: Der var lagt op til en festlig markering af etårsdagen for...

onsdag 13. juni 2018

Gedeskægsfesten er klar til at blive affyret

GEDSTED: Så er Gedsted snart klar til en ny Gedeskægsfest med masser af spændende aktiviteter på...

onsdag 06. juni 2018

Stor aktivitet ved kirken i Aalestrup

18. juni er der licitation på et nyt byggeri

onsdag 06. juni 2018

Grundlovsdag for 1200 børn i det fri i Aalestrup

Børnenes Grundlovsdag fejret med maner på stadion

onsdag 30. maj 2018

Badesæsonen indledes på lørdag i Aalestrup

På lørdag sker den officielle åbning endelig

Arkiv

ingen nyheder i denne liste