onsdag 08. marts 2017

Vurderingseksperter ledte efter guld i Gedsted

Noget Klondike viste byen med Getama-fabrikken sig dog ikke at være

Af Lars Lindberg

GEDSTED: Da et hold vurderingseksperter fra auktionshuset Bruun Rasmussen torsdag eftermiddag lagde vejen forbi Medborgerhuset i Gedsted, var forventningerne høje.

Både blandt de omkring 200 fremmødte, der var kommet for at få deres "guld" vurderet, og blandt eksperterne. Gedsted er nemlig hjemsted for Getama-fabrikken, som siden 1950'erne har produceret Hans J. Wegner-møbler, og netop de møbler er voldsomt populære for tiden, hvilket afspejler sig i hammerslagspriserne hos blandt andre Bruun Rasmussen.

Det var da også særligt disse møbler, eksperter var interesserede i.

- Hans J. Wegners Bamsestol blev for 20 år siden solgt for 1.000 til 2.000 kroner, hvis den var i fin stand, men i dag går den let for over 40.000 kroner, selv om den skal ombetrækkes, så det er noget, der er en voldsom efterspørgsel på, og når vi ved, at der på grund af fabrikkens placering er mange af de møbler i og omkring Gedsted, så er det selvfølgelig et rigtig interessant sted for os at besøge, fortæller Peter Tholstrup, der er vurderingsekspert med speciale i Hans J. Wegner-møbler hos Bruun Rasmussen.

Han fortæller dog samtidig, at han og de øvrige eksperter ikke ligefrem fandt guldhornene i Gedsted.

- Vi tog da derfra med to biler, som var fyldt helt op, og det var stort set kun med Hans J. Wegner-møbler, men der var desværre ikke noget i 50.000 kroner-klassen, siger Peter Tholstrup, der dog på ingen måde vil kalde torsdagens besøg for en fiasko.

Og så understreger han, at guldet sagtens kan dukke op, selv om det ikke skete i torsdags.

- Vi havde en rigtig god dag blandt nogle dejlige mennesker, så vi er godt tilfredse, og vi har da heller ikke opgivet håbet om at få en Flaglinestol eller to til salg i den kommende tid. Vi fik vurderet nogle stykker af dem i løbet af dagen, men det var jo nogle sindige jyder, der havde dem, så de var ikke klar til at sende dem med os i første omgang, men det kan jo være, de kommer på andre tanker, når de lige har tænkt lidt over det, siger Peter Tholstrup.

Langt de fleste af de mennesker, som torsdag lagde vejen forbi Medborgerhuset, havde medbragt smykker og malerier, som de gerne ville have eksperterne til at vurdere - og langt de fleste gik skuffede hjem, erkender Peter Tholstrup.

- Vi fik set en del spændende ting, men værdimæssigt var der ikke det store at komme efter. Det kommer tit bag på folk, at de malerier, deres forældre for 30-40 år siden betalte rigtig gode penge for, ikke er noget værd i dag, fordi man, uanset hvor godt et maleri det er, ikke længere har landskabsmalerier med heste og køer hængende over sofaen. For hver gang vi får 100 malerier ind, vurderer vi nok de 95 af dem til under 200 kroner, forklarer Peter Tholstrup, som ikke vil afvise, at han inden længe besøger Gedsted igen.

- Vi kører ikke så langt for at vurdere hvad som helst, men får vi et interessant telefonopkald fra en, som gerne vil have vurderet en de dyre Hans J. Wegner-stole, så kan vi nok godt finde til Gedsted igen. Især hvis vi lige skal have et ekstra kig på en af de Flaglinestole, vi allerede har set, siger han med et skævt smil.


onsdag 03. juni 2020

Veteranklub vil have de gamle Veloer på gaden

En beretning om den legendariske "cykel med hjælpemotor"

onsdag 03. juni 2020

Fællessang hos de ældre på Aaglimt

Af Hanne MonradAALESTRUP: Onsdag formiddag lød der liflige toner med musik og sang på terrasserne...

onsdag 27. maj 2020

Fra politiets døgnrapport

Tre sigtelser til mand fra AalestrupAALESTRUP: En 22-årig bilist fra Aalestrup blev kl. 23 tirsdag...

onsdag 27. maj 2020

Er klar til at åbne fodterapi i Møldrup

Sanni Tøttrup Wölck er statsautoriseret fodterapeut

onsdag 27. maj 2020

Tæt X-Factor løb for Mathilde fra Aalestrup

AALESTRUP: Det foregik selvfølgelig i København, men fra sin familiebase i Aalestrup har Mathilde...

onsdag 27. maj 2020

Bryllupspavillonen i Aalestrup renoveret

Lions-medlemmer har gjort pavillonen klar

onsdag 20. maj 2020

Der bliver ingen badeture i svømmeren i Aalestrup i år

Aalestrup Idrætscenter har stadig store ønsker for friluftsbadet

onsdag 20. maj 2020

Carpe Diem i Aalestrup igen tildelt flot pris

Foreningen har fået Andelskassernes pris

onsdag 13. maj 2020

Ny forening for aktive unge er startet i Aalestrup

Af Hanne Monrad AALESTRUP: Det er nok en forening af de mere usædvanlige, men ikke desto mindre er...

onsdag 13. maj 2020

Igen hærværk i Rosenparken

Af Hanne MonradAALESTRUP: Siden Naturbasen som ligger i Den Jydske Rosenpark i Aalestrup blev...

Arkiv

ingen nyheder i denne liste