onsdag 26. april 2017

Trio med succes i 25 år

Af: Hanne Monrad

Preben Pedersen, Per Therkildsen og Allan Prang fejrer jubilæum

Preben Pedersen og Per Therkildsen i de store produktionshaller.

AALESTRUP: De tre bagmænd på maskinfabrikken Treco A/S i Aalestrup har med succes drevet firmaet i 25 år.

Alle tre, Preben Pedersen, Per Therkildsen og Allan Prang var alle ansat i firmaet Mitek på Elmegaardsvej. Preben og Per blev udlært og fortsatte i firmaet, Preben havde dog en lille afstikker, mens han uddannede sig til maskintekniker. Allan var som konstruktør.

Først i 1990erne begyndte der at blive problemer i Mitek og de tre besluttede sig at starte en virksomhed i fællesskab med lignende produkttyper.  Det blev i Gedsted, hvor der var mulighed for at benytte nogle af Getamas gamle lokaler.

Overtog den gamle arbejdsplads

I 1996 blev de tre kontaktet af ejerskabet hos Mitek, om de var interesseret i, at overtage virksomheden i Aalestrup. Det var en spændende tid med forhandlinger indtil det hele faldt på plads og samtidig var det også en udfordring, da der på det tidspunkt var ansat 19 medarbejdere på Mitek, men da Treco selv havde seks medarbejdere med, måtte man sige farvel til nogle af Miteks  trofaste medarbejdere. Senere kom nogle tilbage og andre fik tilbuddet om at vende tilbage, efterhånden som virksomheden voksede.

Og nu kan Treco, stadig med Preben Pedersen, Per Therkildsen og Allan Prang i spidsen, fejre 25 års jubilæum  som en stadig stærk og stabil virksomhed indenfor metal  og som er blevet kendt  rundt om i verden for sine professionelle arbejdsmetoder og gode produkter som bliver udviklet  i samarbejde med  deres leverandører efter kundernes ideer til et færdigt produkt.

Treco har i samtlige 25 år produceret produkter af metal med høj forædlingsgrad efter kunders specifikke ønsker og behov.  Her produceres alt fra små metaldele til store maskiner til forskellige formål.

Et godt samarbejde igennem hele værdikæden har været en afgørende faktor for Treco`s succes. Det  har resulteret i en stødt stigende omsætning og flere mund-til-mund anbefalinger af virksomheden, hvilket har ført til stor interesse fra udlandet. I dag er Treco derfor i samarbejde med både nationale og internationale kunder, hvis produkter bliver brugt i bl.a. lufthavne, biblioteker og pakkesorteringscentre. Virksomheden er i konstant udvikling og med en ISO 9001 – certificering er kunderne sikre på , at Treco`s produkter er af høj kvalitet.

Frugtbart samarbejde med Canada

En interesse for post fik Treco til at undersøge mulighederne på dette nichemarked. Og ikke mindst Canada Post Corporation  blev opmærksom på Aalestrupvirksomheden og de kommende år blev det  til et enormt stort og frugtbart samarbejde.

I september 2014 fik Treco en opfordring til at give tilbud på nogle postbokse til det store land  og det skulle vise sig at være en kæmpeordre, som gav ledelsen sved på panden, indtil ordren var i hus efter mange lange og seje forhandlinger og udvikling af prototyper.

Men ordren kom i hus og om få måneder går produktionen i gang. I første omgang er aftalen 7.500 postbokse om året i fire år. Det er så stor en ordre, at denne produktion har fået nye lokaler, nemlig i det gamle Horns Belysningsfabrik på Bjergegaardsvej, hvor firmaet har lejet sig ind på 4.000 m2.

På fabrikken på Elmegaardsvej råder man over godt 7.000 m2 til produktion, hvor der for øjeblikker er  47 ansatte og 18 ansatte i administrationen.

Tidligere havde Treco en afdeling i Bangladesh, som senere blev overflyttet til Vietnam. Fabrikken i Vietnam, ”Topsteel” kører helt selvstændig og her er medejer af Treco, Allan Prang, direktør. Han har nu boet og arbejdet her igennem seks år.

Såvel  Preben Pedersen, der har titel som administrerende direktør og Per Therkildsen som er produktionsleder er meget tilfredse med at drive virksomhed i Aalestrup.

- Aalestrup har en perfekt beliggenhed og vi er glade for at kunne rekruttere mange lokale medarbejdere, som alle er meget samvittighedsfulde og  føler stor samhørighed med sin arbejdsplads, siger de to medejere.

- Vi har alle tre ønsket at opbygge en virksomhed, som vi selv godt kunne tænke os at arbejde i. Det har vi hele tiden holdt fast i.

Og det viser også, at det er en god arbejdsplads, at være ansat i, medarbejderne er trofaste over virksomheden og mange har været her igennem en årrække.

25 års jubilæet bliver markeret ved en reception på fredag den 28. april, hvor også den tredje medejer Allan Prang vil være tilstede, for sammen med ”de to andre”,  at markere det flotte jubilæum i en succesrig virksomhed i Aalestrup.


onsdag 29. juli 2020

Sommerens sidste solnedgangskoncert

onsdag 29. juli 2020

Stort besøgstal i rosenparken i Aalestrup

AALESTRUP: Den Jydske Rosenpark i Aalestrup blev indviet for 53 år siden, i juli 1967, under stor...

onsdag 29. juli 2020

Bæredygtig fjernvarme fra Aalestrup til Nørager

Aalestrup-Nørager Energi er på forkant med klimaaftale

onsdag 22. juli 2020

Forstander blev godt modtaget i Aalestrup

Svend Hansen tiltræder på naturefterskolen 1. august

onsdag 22. juli 2020

Fællessang og fortælling i Hvam

HVAM: Omkring 70 børn og voksne fra nær og fjern deltog fredag aften,  17. juli i fællessang...

onsdag 22. juli 2020

Nye muligheder for gå-ture i Aalestrup

Borgerforslag om kortlægning af stier bliver nu ført ud i livet

onsdag 15. juli 2020

Gedsted Mejeri slap billigt fra indbrud

GEDSTED: Der skal en ny nøddør og måske mere sikring til på Gedsted Mejeri.Det mener medejer Mike...

onsdag 15. juli 2020

Færgen Mary i Hvalpsund binder kommuner sammen

Gratis overfart i juli har givet travlhed på overfarten til Sundsøre

onsdag 15. juli 2020

Aftenmusik i Aalestrup

AALESTRUP: "Aftenmusik ved åen" i Aalestrup blev til aftenmusik under bøgen.De to lokale...

onsdag 08. juli 2020

Utryghed ved den nye bro over Simested Å

Lokalpolitiker har bragt bekymringer videre

Arkiv

ingen nyheder i denne liste