onsdag 21. juni 2017

50 års jubilæum fejret i rosenparken i Aalestrup

Af: Hanne Monrad

Frede Hessel: - Meget er sket på borgernes initiativ

AALESTRUP: Vejret var som bestilt til at kaste glans over Den Jydske Rosenpark, som i lørdags åbnede for den nye sæson. Samtidig havde bestyrelsen valgt dagen til at fejre rosenparkens  50 års jubilæum.

De mange roser står på spring til at udfolde sig og tage imod de forhåbentlig mange gæster, der vil besøg rosenparken i år. Lige nu, er der ikke så mange roser i blomst, men de store knopper skal nok udvikle sig i løbet af et par dage med solskin.

Mange gæster var mødt op lørdag formiddag for at være med til at fejre den lokale turistattraktion. Og det var et festligt syn, da Kimbrergarden kom marcherende ind i parken. De unge i flotte uniformer musicerede og spillede til fællessangen ”I Østen stiger solen op”. Formanden for Den Jyske Rosenpark, Bodil Byrialsen bød velkommen og stod for flaghejsningen, som symboliserer starten på den nye sæson,  sammen med Frede Hessel. De kunne dog ikke rigtig få styr på flaget, så borgmester Knud Kristensen måtte træde hjælpsom til, så gik det! 

Kimbrergarden gik en tur i parken og spillede, det var et flot syn, og siden blev det til en koncert under de skyggefulde træer, indtil garden blev klappet ud af rosenparken.

Frede Hessel, tidligere bestyrelsesmedlem og formand for Rosenparken, havde fået det ærefulde hverv, at holde festtalen. Han omtalte historien bag stedet, som går tilbage til 1910, hvor de første planer opstod med at udnytte arealet til, først bebyggelse af et sygehus, men da disse planer gik i vasken, til et lystanlæg som glædede byens befolkning i mange år. I 1967 blev  ”Den Jydske Rosenpark” etableret.

Frede Hessel sagde, med et blik til den tilstedeværende borgmester, at mange af de ting, der er sket i Aalestrup, har været på borgernes eget initiativ og mange borgere var da også i gang, da lystanlægget skulle etableres og da rosenparken skulle blive til virkelighed.  Og således også bl. a. da byen gerne ville have et friluftsbad, var det gode lokaler initiativer der klarede den opgave.

Efter ordene blev gæsterne budt på kaffe og rundstykker. I det gode vejr blev der  serveret udenfor så man samtidig kunne nyde synet ogden svage duft af roserne, der står på spring.

Bestyrelsen og pavillonforpagter Lene Christensen bød også på frokost, grillmad og fadøl, og imens kunne gæsterne nyde musikken fra orkestret ”Boys of Bluehill”. 120 gæster havde taget imod dette tilbud.


onsdag 29. juli 2020

Sommerens sidste solnedgangskoncert

onsdag 29. juli 2020

Stort besøgstal i rosenparken i Aalestrup

AALESTRUP: Den Jydske Rosenpark i Aalestrup blev indviet for 53 år siden, i juli 1967, under stor...

onsdag 29. juli 2020

Bæredygtig fjernvarme fra Aalestrup til Nørager

Aalestrup-Nørager Energi er på forkant med klimaaftale

onsdag 22. juli 2020

Forstander blev godt modtaget i Aalestrup

Svend Hansen tiltræder på naturefterskolen 1. august

onsdag 22. juli 2020

Fællessang og fortælling i Hvam

HVAM: Omkring 70 børn og voksne fra nær og fjern deltog fredag aften,  17. juli i fællessang...

onsdag 22. juli 2020

Nye muligheder for gå-ture i Aalestrup

Borgerforslag om kortlægning af stier bliver nu ført ud i livet

onsdag 15. juli 2020

Gedsted Mejeri slap billigt fra indbrud

GEDSTED: Der skal en ny nøddør og måske mere sikring til på Gedsted Mejeri.Det mener medejer Mike...

onsdag 15. juli 2020

Færgen Mary i Hvalpsund binder kommuner sammen

Gratis overfart i juli har givet travlhed på overfarten til Sundsøre

onsdag 15. juli 2020

Aftenmusik i Aalestrup

AALESTRUP: "Aftenmusik ved åen" i Aalestrup blev til aftenmusik under bøgen.De to lokale...

onsdag 08. juli 2020

Utryghed ved den nye bro over Simested Å

Lokalpolitiker har bragt bekymringer videre

Arkiv

ingen nyheder i denne liste