onsdag 21. juni 2017

50 års jubilæum fejret i rosenparken i Aalestrup

Af: Hanne Monrad

Frede Hessel: - Meget er sket på borgernes initiativ

AALESTRUP: Vejret var som bestilt til at kaste glans over Den Jydske Rosenpark, som i lørdags åbnede for den nye sæson. Samtidig havde bestyrelsen valgt dagen til at fejre rosenparkens  50 års jubilæum.

De mange roser står på spring til at udfolde sig og tage imod de forhåbentlig mange gæster, der vil besøg rosenparken i år. Lige nu, er der ikke så mange roser i blomst, men de store knopper skal nok udvikle sig i løbet af et par dage med solskin.

Mange gæster var mødt op lørdag formiddag for at være med til at fejre den lokale turistattraktion. Og det var et festligt syn, da Kimbrergarden kom marcherende ind i parken. De unge i flotte uniformer musicerede og spillede til fællessangen ”I Østen stiger solen op”. Formanden for Den Jyske Rosenpark, Bodil Byrialsen bød velkommen og stod for flaghejsningen, som symboliserer starten på den nye sæson,  sammen med Frede Hessel. De kunne dog ikke rigtig få styr på flaget, så borgmester Knud Kristensen måtte træde hjælpsom til, så gik det! 

Kimbrergarden gik en tur i parken og spillede, det var et flot syn, og siden blev det til en koncert under de skyggefulde træer, indtil garden blev klappet ud af rosenparken.

Frede Hessel, tidligere bestyrelsesmedlem og formand for Rosenparken, havde fået det ærefulde hverv, at holde festtalen. Han omtalte historien bag stedet, som går tilbage til 1910, hvor de første planer opstod med at udnytte arealet til, først bebyggelse af et sygehus, men da disse planer gik i vasken, til et lystanlæg som glædede byens befolkning i mange år. I 1967 blev  ”Den Jydske Rosenpark” etableret.

Frede Hessel sagde, med et blik til den tilstedeværende borgmester, at mange af de ting, der er sket i Aalestrup, har været på borgernes eget initiativ og mange borgere var da også i gang, da lystanlægget skulle etableres og da rosenparken skulle blive til virkelighed.  Og således også bl. a. da byen gerne ville have et friluftsbad, var det gode lokaler initiativer der klarede den opgave.

Efter ordene blev gæsterne budt på kaffe og rundstykker. I det gode vejr blev der  serveret udenfor så man samtidig kunne nyde synet ogden svage duft af roserne, der står på spring.

Bestyrelsen og pavillonforpagter Lene Christensen bød også på frokost, grillmad og fadøl, og imens kunne gæsterne nyde musikken fra orkestret ”Boys of Bluehill”. 120 gæster havde taget imod dette tilbud.


onsdag 27. maj 2020

Fra politiets døgnrapport

Tre sigtelser til mand fra AalestrupAALESTRUP: En 22-årig bilist fra Aalestrup blev kl. 23 tirsdag...

onsdag 27. maj 2020

Er klar til at åbne fodterapi i Møldrup

Sanni Tøttrup Wölck er statsautoriseret fodterapeut

onsdag 27. maj 2020

Tæt X-Factor løb for Mathilde fra Aalestrup

AALESTRUP: Det foregik selvfølgelig i København, men fra sin familiebase i Aalestrup har Mathilde...

onsdag 27. maj 2020

Bryllupspavillonen i Aalestrup renoveret

Lions-medlemmer har gjort pavillonen klar

onsdag 20. maj 2020

Der bliver ingen badeture i svømmeren i Aalestrup i år

Aalestrup Idrætscenter har stadig store ønsker for friluftsbadet

onsdag 20. maj 2020

Carpe Diem i Aalestrup igen tildelt flot pris

Foreningen har fået Andelskassernes pris

onsdag 13. maj 2020

Ny forening for aktive unge er startet i Aalestrup

Af Hanne Monrad AALESTRUP: Det er nok en forening af de mere usædvanlige, men ikke desto mindre er...

onsdag 13. maj 2020

Igen hærværk i Rosenparken

Af Hanne MonradAALESTRUP: Siden Naturbasen som ligger i Den Jydske Rosenpark i Aalestrup blev...

onsdag 06. maj 2020

Vesthimmerland stor vinder i udligningsreform

Kommunen får statsfinansierede skattelettelser for 39,2 mio. kr.

onsdag 06. maj 2020

Mindedag for befrielsen måtte aflyses i Aalestrup

Måske højtidelighed på et senere tidspunkt

Arkiv

ingen nyheder i denne liste