onsdag 30. august 2017

Aktivt galleri fejrer fødselsdag

Af: Hanne Monrad

Kunsten var i højsædet til lørdagens sommerfest

Der var pariserstemning på torvet i Aalestrup i lørdags.

AALESTRUP: I lørdags var der pariserstemning på Store Torv i Aalestrup. Galleri Aalestrup og Aalestrup Handel og Erhverv havde slået sig sammen om at arrangere en sommerfest, hvor kunsten var i højsædet.

På Torvet var opstillet en række boder med kunstnere, der arbejdede på hvert sit felt, a la Montmartre i Paris.

Allerede fra morgenstunden var der mange besøgende, der ville være med og mødte op til kaffe og rundstykker og samtidig kunne man så gå rundt til de forskellige kunstnere og få en lille snak og opleve, hvordan de arbejdede med deres kunst. Spillemanden fra Ulbjerg, Benny Henriksen satte stemningen i vejret med sin harmonika og spillede rundt på pladsen. Eftermiddagen bød på grillmad og underholdning af den lokale Anja Maindal. 

Der var rigtig god stemning og især om formiddagen var der tæt pakket af publikum, der ville opleve kunstmarkedet og den dejlige stemning, fortæller formand for Aalestrup handel & Erhverv. Om eftermiddagen var der mere plads mellem boderne, men alle hyggede sig hele dagen. Det er et arrangement, vi godt kan finde på at gentage.

Allerede på lørdag sker der noget på torvet igen. Så er der fødselsdag hos Galleri Aalestrup og det skal naturligvis fejres, som det er blevet hvert år først i september.

Otte års fødselsdag lyder måske ikke af så meget, men med den store aktivitet, som folkene bag Galleri Aalestrup, er det en flot mærkedag, der skal markeres på lørdag.

Galleri Aalestrup startede op i det små, med at nogle lokale kunstnere gerne ville udstille i, de dengang, tomme lokaler på torvet. Tidligere har det været en forretning med dametøj og herretøj. Men på det tidspunkt havde lokalerne stået tomme i længere tid og det var jo egentligt en skam, var der nogle der mente. 

Efter en tid blev der sat lidt mere handling og styr på det. Den nu nedlagte borgerforening gik ind i arbejdet med at få lavet et galleri til de mange forskellige kunstnere, der i byen og på egnen,

Og det viste sig, at være en rigtig god ide, Siden har der været et utal af kunstnere, der har lejet sig ind i kortere eller længere tid.

Der blev nedsat en bestyrelse og en arbejdsgruppe og de består af nogle meget aktive mennesker. Hver anden måned bliver der rokeret rundt og nye udstillere kommer ind. Det er et stort arbejde, nogle kunstnere kommer af sig selv, mens andre skal kontaktes og aftales med. Men efterhånden har galleriet i Aalestrup fået et godt ry i hele landet og udstillerne ved, at her er der styr på det og man bliver behandlet godt, såvel udstillerne som de mange gæster der kommer forbi.

Der er plads til ca. 35 stande og de er som regel fyldt op. Der er stor kreativitet indenfor den kunst, der bliver udstillet og det er mange forskellige kunstarter man kan opleve i galleriet.

Man føler sig altid velkommen når man besøger galleriet og der er altid kaffe på kanden og som regel er der også hjemmebagt kager på fadene.

Samtidig med fødselsdagen på lørdag er der også fernisering af en ny udstilling. Mange af de faste kunstnere er på plads, men selvfølgelig også nye, blandt andre Søren Fauerby som netop er flyttet til Aalestrup.

Fødselsdagen starter som sædvanlig med kaffe og i år har bestyrelsen lovet såvel kagemand som lagkage til kaffen. Der er også tradition for en fødselsdagstale og den bliver i år leveret af borgmester Knud Kristensen.


onsdag 20. juni 2018

350 deltager i møde om sundhedshus i Aalestrup

Regionsrådsformand Ulla Astrup deltager også

onsdag 20. juni 2018

Masser af sport til byfesten i Hvam

Af Hanne Monrad HVAM: I aften onsdag starter By- og Sportsfesten i Hvam. Årets Kvikløb bliver...

onsdag 20. juni 2018

Gedeskægsfesten har lagt op til en slutspurt

Af Hanne Monrad GEDSTED: Hele ugen er der fest i Gedsted og det omfattende program er klar til at...

fredag 15. juni 2018

Transportminister ser på en mere nordlig motorvejslinje efter vesthimmerlandsk besøg

Transport-, Bygnings og Boligminister Ole Birk Olesen er positivt stemt overfor en mere nordlig...

fredag 15. juni 2018

Hash på toilettet i Knabergården

I går aftes, lidt over ti, overraskede politiet to unge mænd og en dreng på dametoilettet i...

onsdag 13. juni 2018

Regnvejr drillede flyarrangement i Gedsted

Af Hanne Monrad  GEDSTED: Der var lagt op til en festlig markering af etårsdagen for...

onsdag 13. juni 2018

Gedeskægsfesten er klar til at blive affyret

GEDSTED: Så er Gedsted snart klar til en ny Gedeskægsfest med masser af spændende aktiviteter på...

onsdag 06. juni 2018

Stor aktivitet ved kirken i Aalestrup

18. juni er der licitation på et nyt byggeri

onsdag 06. juni 2018

Grundlovsdag for 1200 børn i det fri i Aalestrup

Børnenes Grundlovsdag fejret med maner på stadion

onsdag 30. maj 2018

Badesæsonen indledes på lørdag i Aalestrup

På lørdag sker den officielle åbning endelig

Arkiv

ingen nyheder i denne liste