- Din lokale ugeavis

onsdag 06. september 2017

Veteranknallerter på langtur til Sverige

43 medlemmer af Aalestrup Classic 50cc kørte 300 kilometer

Samling inden start til Sverige.

AALESTRUP: For anden gang skulle medlemmer fra den lokale veteran knallertklub i Aalestrup, på tur til den svenske by Trollhättan, der ligger ca. 80 km nord for Göteborg

Det var ikke mindre end 43 medlemmer fra Aalestrup Classic 50cc, som er en underafdeling af Aalestrup Classic Bil & MC Klub, der havde sat sig for at sidste weekend skulle bruges på ryggen af de gamle knallerter.

Deltagerne kørte på gamle Puch, Yamahaer, SCO'er, Hondaer og mange andre spændende knallerter fra deres ungdom. Det er knallerter som er mindst 25 år gammel og fra den gang, hvor knallerter var lavet af jern og ikke plastik.

Deltagerne kørte deres oppakning og knallerter på trailer til Frederikshavn. Der blev alt bagagen læsset over i en stor kassebil, men deltagerne tog resten af turen på knallerterne.

Deltagerne havde en tur på ca. 80 km foran sig og deres Svenske base for weekenden var på Stenröset Camping, der ligger lige syd for Trollhättan.

Af de 43 deltagere var der otte kvinder og der var også flere hvor det var to eller tre generationer, der var med.

Formanden for klubben og arrangør af turen, Henrik Bygholm, havde både hans kone Heidi med, og hans to døtre, Emilie og Ida, foruden Marie, der er veninde til pigerne. 

– Der er nok at se til når der skal gøre fem knallerter klar til turen og holde dem kørende på turen. Heldigvis er der altid nogle hjælpsomme gutter med, der straks træder til hvis der er mekaniske problemer på turen. Det er dejligt at hele familien vil deltage og vi nyder alle turen, siger han og fortsætter – Det er også skønt at se de hold hvor det er far og søn der tager på tur sammen og der er endda flere familier hvor der er 3 generationer med, fortæller, Henrik Bygholm

Turen fra Göteborg og til Trollhättan om torsdagen forløb uden nævneværdige problemer og sidst på eftermiddagen ankom de til campingpladsen. 

Deltagerne brugte fredagen på at besøge SAAB museet og frokosten blev holdt ved sluserne. Efter en veloverstået Smörgås (rejemad) var deltagerne på virksomhedsbesøg. Besøget gik til en virksomhed der importerer gamle Amerikanske biler og hugger dem op og sælger dem som reservedele. 

Kl. 15 åbner de for vandfaldet inde midt i byen, så der var deltagerne naturligvis også på plads. 

Der kommer ca. 300.000 liter vand ud i sekundet, så det er et imponerende syn. 

Dagens sidste besøg var på et højt udsigtspunkt med udsigt over Trollhättan, inden turen gik tilbage til Stenröset Camping. Her var campingmutter klar med aftensmad i form af burgere til deltagerne.

Lørdag skulle holdet deltage i et knallertløb i den lille by Väne Åsaka, ca. 15 km uden for Trollhättan. 

Der deltog over 200 veteranknallerter og turen der var på ca. 5,5 mil eller 55 km, gik gennem meget skov og grusveje og var en meget flot og udfordrende tur.

Under vejs på knallertløbet var der forskellige udfordringer til deltagerne og der blev kæmpet om en vandrepokal.

I år var det for første gang en dansker, der løb med pokalen. Det var Henning Ettrup fra Aalestrup der fik den ære. I øvrigt fik det danske hold både 1. præmien og 3. præmien samt mange andre flotte placeringer blandt de 20 første.

Efter knallertløbet gik det i samlet flok igen tilbage til Stenröset Camping, hvor camping mutter igen havde rørt i gryderne til de sultne veteraner.

Søndag morgen var der pakning af bagagen i den medfølgende kassebil og rengøring af hytterne, inden turen gik de 80km mod færgen i Göteborg.

Der var indlagt et par småpauser på vej ned og i Kungälv var der en times middagspause, inden den sidste del gennem Göteborg skulle klares. Det var søndag, og det meste af turen i byen gik gennem industriområde, så det gik uden problemer det meste af vejen.

Ca. en km fra færgen var en af deltagerne så uheldig at ramme en kantsten og væltede. Det kostede et brækket kraveben og et brækket ben. Den uheldige deltager var dog ved godt mod og ville gerne med færgen hjem til Danmark, i stedet for et svensk sygehus. Så hun fik et par smertestillende og blev placeret i følgebilen og kørt ombord på færgen. 

- Det var heldigvis en kvinde der væltede, så der var ingen pyller på færgen hjem og da færgen kom i land var der en ambulance klar til hende. Tænk hvis det havde været en mand, sikken en ballade fortæller formanden med et glimt i øjet

Trods uheldet var det en fantastisk tur de gode klubkammerater havde sammen og alle hytterne på Stenröset Camping er da også allerede bestilt igen til næste år.

Turen var på godt 300 km og med ca. 30 km/t er det også et stykke vej.


onsdag 14. september 2022

Kæphestestævne skal give penge i Aalestrup

Rideklub forsøger at skaffe penge til bedre faciliteter

onsdag 14. september 2022

Flere i Aalestrup må lukke ned for at spare

Åbningstider ændres og julebelysningen er i fare

onsdag 07. september 2022

Nyt slagteri er igang

Af Thorkil ChristensenAALESTRUP: Europas mest moderne kreaturslagteri, Himmerlandskød A/S, ved...

onsdag 07. september 2022

Den gamle Aalestrup Skole er nu i nye klæ'r

Bygge- og renoveringsprojekt til 33 mio. kr. er afsluttet

onsdag 31. august 2022

Østhallen i Simested udvider med multibane

Bestyrelsen håber at kunne fortsætte udviklingen

onsdag 31. august 2022

40 år i Vesterbølle med økolandbrug og butik

Eva Bjerrum lægger op til økologisk høstdag 4. september

onsdag 24. august 2022

Stor succes med festival i Ulbjerg

Ønske om at musikfestivalen gentages næste år

onsdag 24. august 2022

Aalestrup lægger op til pariserstemning

Montmartre på Store Torv gennemføres på lørdag

onsdag 06. juli 2022

Sommerkoncert i Aalestrup kommer igen til august

28 kunstnere har allerede sagt "ja" til at deltage

onsdag 06. juli 2022

Veteraner fejrede klubben i Aalestrup

AALESTRUP: Begyndelsen og basen er i Aalestrup.Men i weekenden bredte Aalestrup Classic Bil &...