- Din lokale ugeavis

onsdag 06. december 2017

Frivillige i Vesthimmerland blev hædret

Af: Hanne Monrad

Torsdag aften var der prisfest i ALFA

Dorthe Pedersen modtog " Gør en forskel prisen" som er 5000 kr. sponseret af Spar Nord Fonden. Tv formand for Idrætsrådet Vesthimmerland Tove Douglas, Dorthe Pedersen og områdedirektør Klaus Frederiksen.

VESTHIMMERLAND: Torsdag aften, 30. november, blev Vesthimmerlands Kommunes Kulturpris og Fritidspris uddelt i en fyldt sal i Vesthimmerlands Musikhus Alfa, i Aars.

Mange af deltagerne havde på forhånd fået et særskilt invitation, da man aftenen igennem skulle hædre en række frivillige på scenen, som havde ydet en særlig indsats på hver deres område.

Også en del sportsfolk i alle aldre, i år var der faktisk 110, var mødt op for at få en tak for deres indsats, for de fornemme resultater, de hver især havde opnået i årets løb. De var alle blevet mestre i forskellige sportsgrene.

Formand og næstformand for Kultur – og Fritidsudvalget, Kurt Friis Jørgensen og Signe Nøhr var aftenens meget veloplagte værter og efter en fællessang bød Kurt Friis Jørgensen velkommen til de mange, der havde taget imod invitationen.

- Det er ikke uden grund at vi kalder det for en prisfest, med så mange indstillede, er der da tale om en fest, indledte Kurt Friis Jørgensen sin velkomst. 

- Det gør mig rigtig stolt, at der er så mange idrætsudøvere og kulturaktører, der er indstillet. Det vidner om stor aktivitet derud. Vi har en kommune med mange frivillige og dem skal vi passe godt på, det er uden tvivl de største ressourcer vi har. Derfor er det vigtig, at vi hjælper og støtter op om de frivillige, så de ikke føler, at kommunen er en hindring, men en medspiller. Derfor har vi også ansat en fritidskonsulent i samarbejde med DGI, som er ansat på halvtid begge steder. Vi tror, at han kan hjælpe mange klubber og foreninger.

Kurt Friis Jørgensen kunne også berette, at Kultur – og Fritidsområdet blev friholdt for besparelser på det kommende budget, derimod blev der tildelt flere penge, blandt andet til Fritidsrådet.

- Vi har også andre ting i gang, sagde Kurt Friis Jørgensen, nemlig en kulturuge i uge 10, hvor kulturen og erhvervslivet skal arbejde sammen om forskellige aktiviteter. Der er allerede to ting planlagt, nemlig en koncert med Caroline Henderson og en koncert med Aalborg Symfoniorkester.

Kultur – og fritidspriser

Til kulturprisen var der tre indstillinger. Prisen som Vesthimmerlands Kulturråd står for blev tildelt Mogens Lynge fra Løgstør som også kendes under navnet ” Livsnyder”.

Det var formanden for Vesthimmerlands Kulturråd, biblioteksleder Bo Jacobsen der gik på scenen for at begrunde rådets valg:

- Vesthimmerlands Kulturråd var heldigvis igen i år sat på en svær opgave , sagde Bo Jacobsen. Når jeg bruger ordet heldigvis, er det fordi borgerne atter i år har fundet nogle meget velkvalificerede kandidater, som hver og en kunne fortjene prisen.

Det tager vi som tegn på, at kulturen gror og vokser overalt i kommunen.

- I år har vi dog valgt at stille skarpt på den nordlige ende af kommunen, idet valget er faldet på fotografen Mogens Lynge med tilnavnet Livsnyder.

Mogens Lynge har, som det går igen i alle de fire indstillinger, der peger på ham, gjort Vesthimmerland i almindelighed og Løgstør i særdeleshed kendt i det ganske land, idet hans smukke motiver ofte benyttes i vejrudsigten på TV2.

Det er derfor glædeligt, at han tidligere i år har stillet sin ekspertise til rådighed for kommunes unge i forbindelse med udstillingen ”Vis os din hverdag”. Der har de senere år også været mulighed for at se hans billeder i forbindelse med Limfjordsmuseets udstilling ”Kanaldrømme” og på Dommergården i Løgstør.

Fritidsrådet havde ikke været på en nemmere opgave. Hele 15 personer var indstillet til prisen.

Det var formand for Fritidsrådet, Per Nyborg, der løftede sløret for, hvem der skulle have den ærefulde pris i år og valget var faldet på Klaus Thøgersen fra Haubro Idrætsforening. Han fik prisen for sit store engagement i foreningen, bl.a. med floorball. Det er i høj grad Klaus Thøgersens fortjeneste, at afdelingen i dag har næsten 70 medlemmer, børn og voksne, fortrinsvis fra Haubro, men også fra resten af Himmerland.

Det er Klaus Thøgersen, der som er ildsjælen bag Haubro Tigers har opnået kæmpe succes, sagde Per Nyborg.

110 Idrætsambassadører

Det var et stort hold der entrede scenen, da værterne læste navnene op på de idrætsfolk der i 2017 har vundet et mesterskab.

De 110 mestre kom fra følgende klubber/foreninger: Aars Brydeklub, Aars Svømmeklub, Aars Skytteforening, Dance & Stage, Svømmeklubben Pingvinen, Vesthimmerlands Handicapidræt, Aalestrup Handicap Idrætsforening, Blære Idrætsforening og Vognsild Idræts- og Boldklub.

Alle idrætsambassadører fik overrakt et diplom samt en gave .

Tove Douglas fra Idrætsrådet Vesthimmerland overrakte ”Du gør en forskel prisen” til Dorthe Pedersen fra Vester Hornum med begrundelsen: 

- Dorthe er en stille, rolig og meget venlig person, som altid gerne giver en hjælpende hånd, hvor der er brug for det. Hun er bl.a. sekretær i Vester Hornum Gymnastikforening, med i Vester Hornum Skoles Støtteforening og er altid at finde til byfesten.

Netop fordi Dorthe Pedersen er en stille pige, er der ikke mange der lægger mærke til. hvor meget hun gør for os og lokalsamfundet . Hun har om nogen fortjent et skulderklap.

Formand for DGI Nordjylland, Palle Fogh, overrakte ”Unglederprisen", som blev uddelt for første gang sidste år, til Emma Kjær fra Aars Svømmeklub. Hun er meget aktiv i klubben og er børnetræner, hun har netop oprettet Teen Svømning og hun er med i klubbens trænerteam for voksenhold,

hvor hun underviser på "Lær svømning for voksne" ligesom hun er certificeret

FloatFit instruktør (fitness på Aquabase) - en nyhed i Danmark, som klubben tilbyder i Farsø

Sideløbende med denne udvikling har Emma kastet sin kærlighed på udspring, hvor hun er instruktør, dommer og træner.

Prisfesten i Musikhuset blev krydret med underholdning. Tre unge mennesker fra Kulturskolen spillede og sang og en stor gruppe dansere fra ”Dance & Stage” viste deres sjove og flotte dans som de havde med til danmarksmesterskaber i ”Production showdance”, hvor de vandt sølv.


onsdag 14. september 2022

Kæphestestævne skal give penge i Aalestrup

Rideklub forsøger at skaffe penge til bedre faciliteter

onsdag 14. september 2022

Flere i Aalestrup må lukke ned for at spare

Åbningstider ændres og julebelysningen er i fare

onsdag 07. september 2022

Nyt slagteri er igang

Af Thorkil ChristensenAALESTRUP: Europas mest moderne kreaturslagteri, Himmerlandskød A/S, ved...

onsdag 07. september 2022

Den gamle Aalestrup Skole er nu i nye klæ'r

Bygge- og renoveringsprojekt til 33 mio. kr. er afsluttet

onsdag 31. august 2022

Østhallen i Simested udvider med multibane

Bestyrelsen håber at kunne fortsætte udviklingen

onsdag 31. august 2022

40 år i Vesterbølle med økolandbrug og butik

Eva Bjerrum lægger op til økologisk høstdag 4. september

onsdag 24. august 2022

Stor succes med festival i Ulbjerg

Ønske om at musikfestivalen gentages næste år

onsdag 24. august 2022

Aalestrup lægger op til pariserstemning

Montmartre på Store Torv gennemføres på lørdag

onsdag 06. juli 2022

Sommerkoncert i Aalestrup kommer igen til august

28 kunstnere har allerede sagt "ja" til at deltage

onsdag 06. juli 2022

Veteraner fejrede klubben i Aalestrup

AALESTRUP: Begyndelsen og basen er i Aalestrup.Men i weekenden bredte Aalestrup Classic Bil &...